HIFI ROSE RS520
HIFI ROSE RS520

HIFI ROSE RS520 – pobjednički all-in-one uređaj

11. studenoga 2022. | Audio/video sistemi, HiFi Rose

Nakon velikog uspjeha streamera, sve-u-jednom uređaja i integriranog pojačala, ekipa iz tvrtke odlučila je spojiti elemente iz najboljeg streamera RS150 i inovativnog pojačala RA180 u jedno kućište, i ponuditi tržištu crème-de-la-crème, vrhunski uređaj kojemu će konkurencija gledati leđa. Novi all-in-one RS520

Nakon velikog uspjeha streamera, sve-u-jednom uređaja i integriranog pojačala, ekipa iz tvrtke odlučila je spojiti elemente iz najboljeg streamera RS150 i inovativnog pojačala RA180 u jedno kućište, i ponuditi tržištu crème-de-la-crème, vrhunski uređaj kojemu će konkurencija gledati leđa. Novi all-in-one RS520

HIFI ROSE RS520 – pobjednički all-in-one uređaj

HiFi Rose je odjel Citecha, korejske softverske tvrtke koja je osnovana 1960-ih. HiFi Rose sastavlja sve svoje proizvode u Koreji.

Nakon velikog uspjeha streamera, sve-u-jednom uređaja i integriranog pojačala, ekipa iz tvrtke odlučila je spojiti elemente iz najboljeg streamera RS150 i inovativnog pojačala RA180 u jedno kućište, i ponuditi tržištu crème-de-la-crème, vrhunski uređaj kojemu će konkurencija gledati leđa. Osim svih novih i naprednih svojstava, novi all-in-one RS520 se temelji na ES9038PRO DAC čipu koji se koristi u RS150B, i pojačalu baziranom na GaN poluvodičkim elementima iz RA180 integriranog pojačala. Ne treba smetnuti s uma da je RS150 jedan od najboljih i najinovativnijih streaming uređaja koje je hi-fi industrija vidjela posljednjih godina. Tvrtka je proširila asortiman 2022. godine dodatkom integriranog pojačala RA180, pružajući zapanjujuće specifikacije i nove tehnologije u tradicionalnom tržišnom sektoru, uz 250 W po kanalu izlazne snage klase AD (napredna klasa D) s galijev nitrid FET-ovima u izlaznom stupnju pojačanja.

S obzirom da nikakvi dodatni uređaji, osim zvučnika, nisu potrebni, nešto viša cijena sasvim je opravdana.

HIFI ROSE RS520 - pobjednički all-in-one uređaj

Oblikovanje – nepromjenjiva vrijednost

Dizajn RS520 fokusiran je na vrijednosti koje se nisu mijenjale tijekom vremena.

Profinjen dizajn koji se neće mijenjati tijekom vremena i ozbiljan ventilacijski otvor za odvođenje topline ostavljaju dojam savršene funkcionalnosti i upečatljivog izgleda.

Integrirano aluminijsko kućište

Kućište je velikodušno izrađeno od visoko izdržljive aluminijske legure klase 6000, proizvedeno je postupkom “sve u jednom” u kojem se kućište proizvodi obradom jednog komada materijala. Takav proizvodni proces komada najidealnija je metoda za temeljno blokiranje vibracija koje se mogu pojaviti između odvojenih, spojenih dijelova, značajno smanjujući valove buke koji mogu utjecati na kvalitetu zvuka.

LCD zaslon osjetljiv na dodir

Vidljivi zvuk naglašen je pomoću Hi-Fi ROSE-ovog prostranog dodirnog LCD zaslona širokog kuta gledanja. Uz veličinu od 309 x 83 mm i rezoluciju 1920 x 515 bezbrižno uživajte u glatkom ekranu i kristalno čistim statičnim i pokretnim slikama.

HIFI ROSE RS520 - aluminijsko kućište

Tehničke značajke – ES9038PRO DAC

RS520 opremljen je vodećim DAC čipom ESS tehnologije, ES9038PRO, koji ima iznimno nisko ukupno harmonijsko izobličenje plus šum (THD+N) od -122 ㏈, i dinamički raspon (DNR) od 140 dB, što ga čini najboljim DAC čipom u industriji.

Maksimalna frekvencija uzorkovanja i bit rate su PCM 768 kHz, 32 bita, a DSD512 je podržan. Osim toga, opremljen je ekskluzivnim sustavom poništavanja podrhtavanja ESS tehnologije za iznimnu jasnoću zvuka.

Klasa AD pojačala temeljena na GaN FET-ovima

Pojačalo klase AD  ugrađeno u RS520 koristi novi materijal GaN (galijev nitrid) FET za dramatično smanjenje “mrtvog vremena” za 1/3 kako bi se povećala linearnost.

Izlazna snaga od 250 W po kanalu koju isporučuje Hi-Fi ROSE pojačalo klase AD, maksimizira radnu brzinu i točnost za postizanje savršene strukture, dinamike i prirodnosti zvuka pojačala klase D.

HIFI ROSE RS520 - sklopovi

Diskretni OPAMP

Diskretno operacijsko pojačalo koje je razvio ROSE primjenjuje se na IV sklop koji je neophodan za postojeći DAC. Hi-Fi ROSE fokusiran je na visoko pojačanje i niska izobličenja otvorene petlje, niskog šuma, niskog odstupanja i niskog pomaka. Osim toga, ovo operacijsko pojačalo ima široku propusnost i raspon napajanja neophodan za pogon visokokvalitetnog analognog audio pojačala, dodajući osjećaj dubine i trodimenzionalnosti zvuku.

Dakle, reprodukcijom autentičnosti dubokog basa i visokih tonova, poput izvedbe uživo, umanjuje većinu negativnosti i čini rezonanciju unutar frekventnog opsega vrlo ugodnom.

Aktivni PFC (power factor correction – korekcija faktora snage)

Glavni razlog za primjenu korekcije faktora snage (PFC) je poboljšanje učinkovitosti. Za razliku od učinkovitosti pasivne PFC (68 – 80%), aktivna doseže impresivnih 95%.

Osim toga, može učinkovitije reagirati na široki raspon ulazne snage od AC 80 – 265 V, tako da se kvaliteta napajanja poboljšava i ne proizvodi čujno zujanje i šum.

HIFI ROSE RS520

Ekvilajzer

RS520 podržava funkciju ekvalizacije (u daljnjem tekstu EQ) koja može naglasiti (pojačati) ili prigušiti (rezati) određeni frekvencijski pojas glasovnog signala.

RS520 EQ je parametarski ekvilajzer koji može proizvoljno postaviti frekvencijski pojas za pojačanje i prigušenje i može prilagoditi širinu pojasa Q-faktora za svaku frekvenciju. Može se postaviti pet frekvencijskih pojaseva, a svaki se može podesiti do ±10 dB.

HIFI ROSE RS520 ekvilajzer

Rose Audio Engine

Hi-Fi ROSE može isporučiti čiste audio podatke DAC-u bez gubitka pomoću Rose Audio Servera, razvijenog unutar tvrtke, koja koristi različite obrade signala i tako ostvaruje naprednu audio uslugu visoke kvalitete.

Čitač audio streaminga

Čitač audio toka koristi tehnologiju predmemoriranja razvijenu unutar tvrtke Hi-Fi ROSE, za obradu digitalnih ulaznih signala korištenjem prekida sustava (system interrupt), podrhtavanja mreže (network jitter) i grubog takta (coarse clock) bez izobličenja.

Audio dekoder

Audio dekoder može obraditi razne vrste audio izvora i kodeka za izdvajanje DSD i

PCM podataka, a u slučaju izvora zvuka koji koristi kodek s gubicima, dekodira se u 32-bitni PCM za smanjenja izobličenja.

Audio proces

Audio proces podržava bit-perfect prijenos i pakira i isporučuje audio podatke u

prijenosnom formatu optimiziranom za povezani DAC. Može se nositi s potpunim MQA dekodiranjem i izvornim DSD-om te pruža napredno hi-fi audio okruženje koristeći različite module za naknadnu obradu koje je razvio Hi-Fi ROSE.

HIFI ROSE RS520 - straga

Upravljajte izravno sa svog mobilnog uređaja uz ROSE Connect!

Uključuje namjensku aplikaciju za daljinsko upravljanje koja omogućuje korisnicima prikladnu kontrolu i pametno upravljanje ROSE uređajima.

Aplikacija za daljinsko upravljanje radi na raznim platformama uključujući iPhone, iPad, Android telefon i PC.

ROSE connect

Svaki dio RS520 dizajniran je za prihvat, obradu i reprodukciju zvuk najviše kvalitete. Svaka pločica specifične namjene ima zasebno napajanje za najoptimalniji rad. U digitalnom stupnju, korištenje vodećeg u klasi ES9038PRO DAC čipa uz ultraprecizan femto sat omogućuje optimiziranu pretvorbu i rukovanje signalom.

Slično, u IV stupnju koriste se potpuno nova diskretna operacijska pojačala koja isporučuju zvuk sa širokim osjećajem za prostor i toplim tonom. U izlaznom stupnju pojačala snage, koristi se ista tehnologija klase AD koja se nalazi u RA180 pojačalu i isporučuje 250 W snage po kanalu. Korištenjem galijevog nitrida FET-ovi, za razliku od uobičajene silicijske FET tehnologije, pojačalo je sposobno za mnogo prirodniju reprodukciju, poput čistog analognog pojačala.

HiFi Rose RS520 je punokrvni audio uređaj sa mnoštvom funkcija, ali dizajniran na način da isporuči čist, topao zvuk što se obično povezuje samo sa skupim audio sustavima s odvojenim, skupim uređajima.

HiFi Rose RS520 je pomno projektiran uređaj u kojem je svaki dio, svaka karakteristika dovedena na dosad nedostižnu razinu.

HIFI ROSE RS520

HiFi ROSE RS520 all-in-one uređaj (HiFi Rose) MPC: 3.968,00 €

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!