Advance Paris Zeneo ZX/ZX Wifi – mali veliki zvučnik

18. studenoga 2021. | Advance Paris, Audio/video sistemi

Naš san – ZENEO ZX je vrhunac projekta koji smo pokrenuli prije gotovo dvije godine: ponuditi uistinu bežični sustav hi-fi kvalitete koji kombinira audiofilske performanse, ergonomiju i svestranost, kako za analogne tako i za nematerijalne izvore.
Postizanje ovog cilja trajalo je dulje od očekivanog jer smo željeli integrirati najbolja elektronska i akustična danas dostupna rješenja.

Naš san – ZENEO ZX je vrhunac projekta koji smo pokrenuli prije gotovo dvije godine: ponuditi uistinu bežični sustav hi-fi kvalitete koji kombinira audiofilske performanse, ergonomiju i svestranost, kako za analogne tako i za nematerijalne izvore.
Postizanje ovog cilja trajalo je dulje od očekivanog jer smo željeli integrirati najbolja elektronska i akustična danas dostupna rješenja.

Pojačalo klase AB- srce audio sustava

ZENEO ZX sustav ima četiri potpuno neovisna pojačala za napajanje svake zvučničke jedinice posebno. Prednost višestrukog pojačanja je što omogućuje prilagodbu za svaku vrstu zvučnika.
Niskotonske jedinice napaja 70W RMS / 150W klasa AB pojačala, a visokotonce 20W RMS / 40W pojačala istog ustroja.
Klasa AB je kombinacija klase A i klase B što je čini iznimno glazbenom, najkorištenija je klasa pojačanja u hi-fi pojačalima za zahtjevne audiofile. S druge strane, ova vrsta pojačala zahtijeva kvalitetno napajanje i hladnjake, što ga čini prilično skupim rješenjem, ali nenadmašnim po kvaliteti zvuka.

100% digitalna komunikacija zvučnika

Kompletan audio signal glavnog zvučnika se, kroz 32-bitni trojezgreni procesor, prenosi na podređeni, a zahvaljujući snazi procesora, sinkronizacija između njih je savršena.

DSP filtracija

Način na koji Zeneo ZX obrađuje signal usporediv je s onim u high-end studijskoj opremi. Većina obrade je realizirana u punom 56-bitnom načinu rada dvostruke preciznosti, koji pruža odličnu kvalitetu pri niskoj razini signala. Nema niskopropusnog filtera na niskotoncu, ali ima nekoliko kaskadnih filtera za linearno fazno filtriranje.

Puna povezivost

ZENEO ZX sustav opremljen je s dva analogna ulaza: AUX1 koji se može konfigurirati u PHONO i AUX2 / Streamer modu, dva DIGITALNA ULAZA: optički i koaksijalni kao i USB B ulaz koji omogućuje povezivanje PC ili MAC računala.
Digitalno analogno dekodiranje povjereno je 24-bitnom / 192kHz WOLFSON DAC poznatom zbog svoje muzikalnosti i odličnog dekodiranja.

Akustički čisto

ZENEO ZX sustav je tehnički dovršen i nudi elektroniku visoke razine u smislu pojačanja i obrade signala, ali što je s akustikom? Vodili smo se istim zahtjevima za dizajn kabineta, zvučnika i filtriranje. Kućišta se proizvode u srednjoj proizvodnji zbog svoje krutosti i
preciznost izrade. Pregrade i pojačanja sprječavaju bilo kakve vibracije odnosno
smetnje. Unutarnja zapremnina zvučnika izračunata je za optimalne rezultate ugrađenih zvučničkih jedinica. Karakteristike otvora omogućuju savršeno usklađivanje s ugrađenim zvučnicima i volumenom kućišta.
Niskotonci su opremljeni membranom od obrađenog papira s ukrućenom površinom za postizanje neutralnog i živog zvuka. Kako bi se izbjegla bilo kakva agresivnost, visokotonci imaju impregnirani platneni konus, a zvučne zavojnice se hlade ferofluidom.

Multistreaming

Razvijamo se u okruženju gdje je dematerijalizirana glazba, pohranjena u raznim mobilnim uređajima (računala, tableta, pametnih telefona i drugih glazbenih playera), zauzima sve važnije mjesto u našem svakodnevnom životu. Mrežni servisi kao što su Spotify, Qobuz, Deezer, Amazon Music, Tidal ili TuneIn nude odličnu kvallitetu glazbe i reprodukciju s više od 100.000 radio postaja.
Nudimo dvije verzije ZENEO ZX, Bluetooth aptX HD verziju ili kompletnija verzija koja dodatno uključuje WiFi mrežnu reprodukciju i omogućuje pristup dodatnim funkcijama kao što je reprodukcija s NAS-a (vanjski umreženi tvrdi disk) i multiroom postavke. Treba napomenuti da WiFi verzija integrira drugi 24-bitni / 192kHz pretvarač.

Završna obrada po vašoj želji

Dostupne završne obrade:

 • Kućište zvučnika od antracit jeans tkanine, prednja i stražnja ploča u crnom satenskom laku i crna rešetka od tkanine
 • Kućište zvučnika od svijetlog drveta, prednja i stražnja ploča u bijelom satenskom laku i rešetka od tkanine u boji sivog vrijeska
 • Tijelo zvučnika od oraha, prednja i stražnja ploča u crnom satenskom laku i crna rešetka od tkanine

ZENEO ZX

 • Sustav: 2-stazni
 • Zvučnici: 2 po kutiji
 • Nisko/srednjetonac: 130 cm guma/papir
 • Visokotonac: 25 mm s kupolom
 • Pojačala: 4
 • Frekventni opseg: 30 Hz – 22 kHz
 • DAC: Wolfson 24-bit/192kHz
 • Bluetooth: aptX HD
 • Dimenzije (VDŠ): 305 x 260 x 180 mm
 • Masa: 16,8 kg
 • ZENEO ZX Bluetooth & WiFi uključuje WTX-Microstream (wifi dongle) i napajački kabel

Advance Paris Zeneo ZX/ZX Wifi zvučnik (Advance Paris) MPC: 1.230,00 €

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

ADVANCE PARIS ČLANCI: