Advance Paris KC-400 EVO – tvorac osjećaja

16. rujna 2021. | Advance Paris, Audio/video sistemi

Advance Paris je priča o strasti, strasti stvaratelja emocija, podijeljena s timom koji jako puno radi u potrazi za savršenstvom. Stvorena od strane dva glazbena entuzijasta prije više od 20 godina, u tvrtka Advance Paris – u to vrijeme Advance Acoustic – dizajnirani su prvi zvučnici na temelju tri glavne točke: kućište, zvučničke jedinice i skretnice.

Danas je ova početna orijentacija relevantna više nego ikad.

Zvučnička kutija KK-400 EVO dio je nove Kubik KC serije. Primijenjena je filozofija vodećeg KC-800 modela, ali u smanjenoj formi.

Advance Paris je priča o strasti, strasti stvaratelja emocija, podijeljena s timom koji jako puno radi u potrazi za savršenstvom. Stvorena od strane dva glazbena entuzijasta prije više od 20 godina, u tvrtka Advance Paris – u to vrijeme Advance Acoustic – dizajnirani su prvi zvučnici na temelju tri glavne točke: kućište, zvučničke jedinice i skretnice. Danas je ova početna orijentacija relevantna više nego ikad.

Zvučnička kutija KK-400 EVO dio je nove Kubik KC serije. Primijenjena je filozofija vodećeg KC-800 modela, ali u smanjenoj formi.

Kućište

Naša vrhunska filozofija prirodno je vodila do proizvođača kabineta poznatih po ozbiljnosti i profesionalnosti. Izrada kutija mnogo je teži zadatak nego što se čini. Struktura mora biti homogena i potpuno čvrsta kako bi se uklonile parazitske vibracije koje ometaju glazbu.

Zato Advance Paris zahtijeva od svih kooperanata za izradu kutija da koriste visokokvalitetne materijale, tako da strukturne ploče velike gustoće više nisu iverica, već u drvenim vlaknima povezanim sa sintetičkim vezivom.

Prednosti ovih kompozitnih ploča su njihova homogenost u tri dimenzije: mogućnost rada s njima u velikim debljinama, do 30 mm, njihova nemogućnost deformacije (zadržavanje oblika) i na kraju njihove zvučne performanse superiorne u odnosu na konvencionalne OSB ili PP ploče. Stoga su radi povećanja krutosti i preciznosti obrade sve kutije zvučnika Advance Paris izrađene od ovog kompozitnog materijala.

Kako bi se krutost i homogenost dodatno poboljšala, projektirana je i ugrađena unutarnja armatura kao i pregrade koje sprječavaju stvaranje parazitskih vibracija. Volumen kućišta pažljivo se izračunava, kao i dimenzije priključka za svaku zvučničku jedinicu koja se koristi. Konačno, svako kućište podliježe pojedinačnoj kontroli nepropusnosti na svim spojevima bočnih stranica kao i prednje i zadnje plohe.

Unutarnje prigušenje

Pomak membrane nisko i srednjotonski zvučnika širi se ispred i iza samog zvučnika, u suprotnim fazama. Kućište je konstruirano tako da učinkovito tretira stojne valove, a ugrađeni su namjenski prigušni materijali posebno razvijeni za dodatno smanjivanje ove pojave. Izračuni vrste i količine uporabe su precizni, pa za svaki model naši dizajneri određuju pozicioniranje, gustoću i volumen korištene akustične pjene.

Zvučničke jedinice

Dizajn naših zvučnika zadovoljava vrlo precizan skup specifikacija, pa naši niskotonci i srednjetonci imaju tretirane papirnate membrane s reljefnim gumenim ovjesom, lakšim i krutijim za veću neutralnost zvuka. Korištenje ovjesa s takvim profilom omogućuje optimizaciju linearnosti frekvencijskog odziva zvučnika.

Doista, s ovom vrstom strukture, zbog takvog oblika, vanjska suspenzija ne smeta profilu membrane. Poboljšanje rezultira nedostatkom bilo kakvog fenomena naglašavanja energije na razini prirodne granične frekvencije zvučnika. Stoga ova konfiguracija omogućuje implementaciju skretnice s malim nagibom i minimalnim faznim pomakom. Pokretne zavojnice izrađene od čistog bakra montirane su na kaptonski nosač (poliimidni termoplastični materijal). Za nježniji i manje agresivan zvuk visokotonci imaju membrane od plastike ili impregnirane tkanine, a pokretne zavojnice hlade se ferofluidom.

Skretnice

Ako je potrebno iznimno paziti na proizvodnju kutija i zvučnika, ipak će skretnica odrediti konačni rezultat. Advance Paris razvio je preciznu i strogu tehniku filtriranja poštujući električnu i akustičku fazu. Izbor najboljih komponenti, zračnih zavojnica, polipropilenskih kondenzatora, preciznih keramičkih otpornika, pozicioniranje komponenti bez zračenja, razumne granične frekvencije osiguravaju savršenu transkripciju zvuka.

KC400 mogu se koristiti sa namjenskim stalcima.

Specifikacije:

  • Sustav: 2-stazni, 2 zvučnike jedinice
  • Nisko/srednjetonac: 170 mm
  • Visokotonac: 25 mm
  • Frekventni odziv: 45 Hz – 22 kHz
  • Rezna frekvencija : 4000 Hz
  • Efikasnost: 91dB 1W / 1m
  • Preporučena snaga pojačala: 20 – 120W
  • Dimenzije (VDŠ): 425 x 325 x 195 mm
  • Masa: 7,1kg

Advance Paris KC-400 EVO bookshelf zvučnici (Advance Paris) MPC: 615,00 €

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

ADVANCE PARIS ČLANCI: