Transparent Generation 6 kabeli – dobro, bolje, Generacija 6

30. travnja 2021. | High-end audio, Transparent Cable

Tisuće sati povezivanja rezultata slušanja s mjerenjima u Transparent glazbenim studijima napokon su nas doveli do generacije 6.

Tisuće sati povezivanja rezultata slušanja s mjerenjima u Transparent glazbenim studijima napokon su nas doveli do generacije 6.

Transparent – Evolucija

Tisuće sati povezivanja rezultata slušanja s mjerenjima u Transparent glazbenim studijima napokon su nas doveli do generacije 6. Novi alati za slušanje pomogli su nam unaprijediti svoj glazbeni standard i dovesti ga još bliže iskustvu žive glazbe.

Od uvođenja generacije 5, Transparent je napravio značajna ažuriranja u referentnim sustavima u našim studijima uz uzbudljive, nove, ultimativne komponente kao što su D’Agostino Momentum pojačala i HD pretpojačala, Audio Research 160 M pojačalo, Audio Research Reference 10 pretpojačalo i Wilson XVX zvučnika.

Uz to, visoka razlučivost i MQA digitalni streaming pružili su dizajnerskom timu široku lepezu uzbudljivih novih izvora glazbenog materijala koji razinom uvjerljivosti premašuju naše prethodne digitalne izvore.

Ulaganja u vrijeme i alate za preslušavanje uvijek su bili vitalni za unapređenje rezultata naših napora kako bi poslužili vjernim kupcima, koji već desetljećima slijede put kontinuiranog poboljšanja performansi svojih audio sustava pomoću našeg sveobuhvatnog programa nadogradnje.

Stalni put ka poboljšanju performansi proizvoda i naša neusporediva korisnička podrška s pravom su vodili i nastavit će voditi poznavatelje glazbe i dobroga zvuka do Transparent kabela.

Generation 6

Generation 6 predstavlja višu razinu profinjenosti i preciznosti u odnosu na Transparent model dizajna. Naše istraživanje dovelo je do potpuno nove mjerne metrike. Ova metrika osim što svakom kupcu osigurava iskorištavanje zadnjih 6 godina napretka u dinamici dizajna, dodatno utjelovljuje i demonstrira razvoj glazbenog standarda Transparenta. Suptilna, ali ometajuća elektronička odstupanja koja stoje na putu glazbi tijekom dugotrajnog slušanja nestaju do nevidljivih razina.

Generacija 6 također najavljuje novi i sveobuhvatniji pristup korištenju različitih vrsta naprednih materijala i veće mase za iskorjenjivanje rezonantnih frekvencija iznutra i izvan mrežnih kućišta, posebno na razini Reference i iznad. Uz čvršće temelje za najniže glazbene frekvencije, rezultat slušanja uklanjanjem vibracija i rezonancije je i tiše zvučno polje s niskom razinom propuštanja podataka koje može otkriti prethodno skrivene detalje u svom omiljenom izvornom glazbenom materijalu.

Iako svaki Transparent audio kabel popravlja svojstva kumulativnim naporima našeg istraživanja i razvoja tijekom proteklih 6 godina, ne iznenađuje da nova generacija 6 – Magnum Opus, Opus, XL i Reference Audio kabeli postižu još jedan veliki skok naprijed.

Connoisseur kolekcija:

Magnum Opus – krajnji izraz tehnologije Generacije 6

Magnum Opus utjelovljuje vrhunac tehnologije Generacije 6 i pruža transcendentna iskustva slušanja glazbe u audio sustavima koji se sastoje od najboljih dostupnih komponenti.

Mjerenje vrijednosti nove G6 metrike u proizvodnji daleko je preciznije nego prije. Ova razina točnosti zahtijeva znatno više vremena za proizvodnju.

Trošak elementa kao fizičkog objekta više nije relevantan kad 90% dostupnih materijala ne udovoljava toleranciji koja je potrebna za postizanje Magnum Opus specifikacija. Potrebni su sati mjerenja, sortiranja i označavanja svakog dijela za svaki visoko prilagođeni kanal Magnum Opus kabela, a potrebno je još mnogo sati za sastavljanje gotovog proizvoda koji savršeno mjeri sve parametre.

Kućišta mrežnog elementa od ugljičnih vlakana Magnum Opus nisu se promijenila, ali dizajnerski tim je učinio sve da eliminira bilo kakve vibracije i rezonanciju. Slično najboljim kućištima zvučnika velike mase, integrirana fleksibilna epoksidna smola (IFER) ispunjava svaku prazninu.

Uz to, kabel zvučnika Magnum Opus ima novokonfigurirano, tvrđe, teže i stabilnije postolje koje poništava vibracije, a izrađeno je od polimetil metakrilata (PMMA). Ploča od ugljikovih vlakana debljine 4,6 mm ugrađena u šupljinu ispunjenu IFER-om učvršćuje bazu i prigušuje vibracije. Ova nova kruta platforma bez rezonancije učvršćena je

tankim termoplastičnim prigušnim slojem za epoksidom napunjeni karbonski prostor. Prigušni sloj penetrira u IFER masu u kućištu i dodatno učvršćuje cijelu konstrukciju.

Opus – izravni potomak novog Magnum Opusa

Mjerenja parametara G6 inačice Opus kabela daleko je preciznije od onih koje smo uspjeli provesti na prijašnjim Opus modelima.  Opus pruža transcendentna iskustva slušanja glazbe koja se u vrhunskim audio sustavima približavaju Magnum Opus kabelu.

Čvrste, lagane školjke od ugljičnih vlakana i dalje obavijaju Opus mrežne elemente, a Integrirana fleksibilna epoksidna smola (IFER) ispunjava svaku prazninu. Uz to, sačuvali smo kultni oblik osnove zvučničkog kabela OPUS, ali nova je platforma puno deblja, tvrđa, teža i stabilnija.

Dva sloja PMMA odijeljena su pločom od karbonskih vlakana debljine 4,6 mm i ugrađeni u šupljinu ispunjenu epoksidnom smolom.

Čvrsto OSC kućište bez rezonancije učvršćeno je tankim termoplastičnim prigušnim slojem za epoksidom napunjeni karbonski prostor. Prigušni sloj penetrira u IFER masu u kućištu i dodatno učvršćuje cijelu konstrukciju.

XL – bliži performansama Opusa kao nikad prije

XL audio kabeli pretrpjeli su značajnu fizičku transformaciju uz preciznije i sveobuhvatnije specifikacije mrežnih elemenata. XL je vrhunski pratitelj visoko razvijenih audio sustava na razini poznavatelja. Novi XL približava se performansama Opus  modela više nego ikad prije.

Transparent je pozamašno uložio u alate za izradu novih mrežnih kućišta od kompozita s ugljičnim vlaknima (CFC) za XL kabele. Nova kućišta manje su glomazna od obrađenih akrilnih kućišta prethodne generacije. Omogućuju i učinkovitiju kontrolu vibracija i rezonancije jer su kruti i lagani te imaju veće šupljine za smještaj mrežnih elemenata i mnogo veću masu epoksidne smole (IFER). Poput Opusa i Magnum Opusa, IFER sada popunjava svaku prazninu u mrežnim kućištima XL interkonekta i zvučničkih kabela.

XL zvučnički kabel sada je mehanički daleko stabilniji od prethodnih generacija. Novi kabel CFC sa XL zvučnikom opterećen IFER-om nalazi se na krutom sloju ugljikovih vlakana debljine 4,6 mm koji je ugrađen u šupljinu u postolje PMMA napunjeno IFER-om. Dva sloja PMMA odijeljena su pločom od karbonskih vlakana debljine 4,6 mm i ugrađeni u šupljinu ispunjenu epoksidnom smolom. Čvrsto OSC kućište bez rezonancije učvršćeno je tankim termoplastičnim prigušnim slojem za epoksidom napunjeni karbonski prostor.  Novi XL dizajni kabela također povećava sposobnost prijenosa struje. Nova XL geometrija kabela ima veću stabilnost i superiorne karakteristike prigušenja, čime otkriva svu preciznost i usavršavanje G6 mrežnih specifikacija.

Reference – čvrsta, rafinirana izrada bloka za ultimativne sustave

Uz opsežni napredak mrežnog elementa u generaciji 6, Reference audio kabeli također su prošli značajnu fizičku transformaciju. Oni su ultimativni pratitelj za znalačke audio sustave koji su u prvoj fazi razvoja.

Kao i XL, referentna kućišta G6 izrađena su od kompozita od karbonskih vlakana. Nova su kućišta tvrđa i lakša s većim šupljinama za prigušne mrežne elemente. Epoksidna smola (IFER) sada popunjava svaku prazninu u mrežnim kućištima Reference interconekcijskih i zvučničkih kabela kako bi se učinkovitije smanjile vibracije i rezonancija.

Nadogradnje i ažuriranja

Budući da se generacija 6 Reference i XL fizički vrlo razlikuju, neće postojati program ažuriranja za prethodne generacije. Međutim, ograničeni vremenski period kupci generacije 5 Reference i XL moći će ih zamijeniti i uz nadoplatu nadograditi na sljedeću razinu performansi.

Uz to, Transparent će ponuditi atraktivne mogućnosti nadogradnje za kupce Generacije 5 Reference i XL na ograničeno vrijeme.

Transparent će u drugom tromjesečju 2021. ponuditi sveobuhvatan program ažuriranja za kupce generacije 5 Opus i Magnum Opus na specifikacije generacije 6. Također će biti atraktivan put za nadogradnju za kupce Opus prije generacije 5. U ograničenom vremenu uzeti ćemo pod račun trenutne Opus audio kabele generacije 5 kod kupnje Magnum Opus kabela.

Uskoro ćemo objaviti više detalja o tim mogućnostima kako bismo pomogli kupcima da nadograde svoje sustave, zadržavajući pritom velik dio svog izvornog ulaganja u Transparent kabele.

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!