Transparent Generation 5, kabeli za superiornu audio/video primjenu

17. veljače 2018. | High-end audio, Transparent Cable

Transparent Generation 5, kabeli za superiornu audio/video primjenu

velj 17, 2018 | High-end audio, Transparent Cable

Nadogradnje Reference / Reference XL kolekcije kabela

Kupovina Transparent kabela je investicija kojom ćete osigurati sva buduća poboljšanja. Svaki kabel od serije Plus prema gore, kvalificiran je za buduća poboljšanja. Zamjenom za noviji model iste serije zadržavate 70% vrijednosti vašeg starog kabela. Ako već posjedujete kabele iz Reference serije sa MM tehnologijom, možete ih unaprijediti i uživati u koristi MM2 tehnologije.
Reference i OPUS serije kabela imaju najzahtijevnije specifikacije i iziskuju najviše vještine znanja za proizvodnju. Ovi ultimativni proizvodi savršeni su odraz dizajnerskog procesa Transparent audio kabela. Svi dosezi napredne tehnologije počinju s ovim vodećim kabelima a zatim se u smanjenom opsegu primjenjuju na ostalim kabelima. Jedna od usluga koju Transparent osigurava izvornim vlasnicima Reference ili OPUS serije jest rekonfiguracija kabela kod kupovine novih uređaja koje treba povezati. Na primjer, ako vlasnik kupi novo pojačalo, Transparent će optimizirati Network (filter) na postojećim zvučničkim kabelima, podešavajući ih u skladu s karakteristikama novog pojačala. Ako je potrebno, radi idealnog kontakta, u Tansparentu će zamijeniti terminaciju na strani pojačala.
Izvedba:

  • Daje reprodukciji opipljivu lakoću i uvjerljivost.
  • Superioran kapacitet protoka struje za dinamiku bez napora.
  • Dizajn filtera i kontrola rezonance otkrivaju suptilne detalje ipri tihoj reprodukciji.
  • Novi dizajn konektora ima značajan utjecaj na glazbenu reprodukciju.
  • Namjenski podešeno za idealan spoj sa specifičnim uređajima, bilo cjevnim ili tranzistorskim.

REFERENCE XL GENERATION 5 kabeli:

Izvorno kalibriran za poluvodičku ili cijevnu elektroniku, Transparent ekipa sad kalibrira svaki kabel za specifični uređaj i tako osigurava postizanje punog potencijala reprodukcije zvuka.

Reference XL Generation 5 RCA interkonekt:

S preciznije kalibriranim filterom osigurati će sustavu i slušatelju neočekivanu razinu uključenosti u glazbu, kad se svjetla priguše a glazba krene. Za svaku duljinu kabela filter se posebno proračunava. RCA utikači s kućištem od nemetala proširuju magnetsko polje na utičnici što rezultira u većoj dinamici u osjetljivim signalima niske razine. Filter je smješten u akrilnu kutiju prigušenu električki neutralnom epoksijem za bolji prijenos mikrodinamike i harmonijske strukture glazbe.

Reference XL Generation 5 balansirani interconekt

Preciznije kalibriran od prethodnog modela za vaš balansiranu izvor, osloboditi će vaš sustav većine negativnosti i osigurati uvjerljivu, neočekivanu razinu uključenosti u glazbu.

Reference XL Generation 5 zvučnički kabel

Preciznije kalibriran od prethodnog modela za vaše pojačalo, osigurati će vašim zvučnicima uvjerljivu, neočekivanu razinu reprodukcije i uključenosti u glazbu.

Reference XL Generation 5 Phono interkonekt:

XL Phono je idealan partner za reprodukciju vinila. Izrađen slično kao i XL RCA, ima precizan odgovarajući filter i čini kabel idealnim za prolaz delikatnih fono signala izuzetno niske razine. Interkonekti mogu biti RCA, DIN ili XLR. Svaki kabel s DIN priključkom ima posebno oblikovanu spojnicu za glatki prijelaz od kabela na utikač, a svaki je posebno izrađen za specifične potrebe ručice, gramofonskog ovjesa i fono predpojačala.

REFERENCE GENERATION 5 kabeli:

Po prvi put, Reference kabeli se nude u izvedbi niske i visoke impedance. Uz MM2 tehnologiju, oni se mirne duše mogu smjestiti u društvo OPUS MM2, Reference MM2 i Reference XL kabela u smislu rezolucije, balansa i brzine.

Reference Generation 5 RCA interkonekt

ThePreciznost i transparentnost Reference RCA intorkonekt kabela donosi godine uživanja i otkriti će sve potencijale boljeg uređaja s RCA priključcima. Za svaku duljinu kabela filter se posebno proračunava. RCA utikači s kućištem od nemetala proširuju magnetsko polje na utičnici što rezultira u većoj dinamici u osjetljivim signalima niske razine. Filter je smješten u akrilnu kutiju prigušenu električki neutralnom epoksijem za bolji prijenos mikrodinamike i harmonijske strukture glazbe.

Reference Generation 5 zvučnički kabel

Reference Prenosi energiju dubljih frekvencija do najniže oktave uz nevjerojatnu točnost i stvara čudesnu vezu između najzahtjevnijih kombinacija zvučnika i pojačala današnjice.

Reference Generation 5 balansirani interkonekt

Sa 2 savršeno balansirana filtera za svaki kanal vaš će balansirani izvor postići novu razinu bešumnosti i dinamičke slobode.

Reference Generation 5 Phono interkonekt

Izrađen od istog kabela, konektora i prigušenog kućišta filtera kao i Reference RCA interkonekt, ima precizan odgovarajući filter i čini kabel idealnim za prolaz delikatnih fono signala izuzetno niske razine. Interkonekti mogu biti RCA, DIN ili XLR. Svaki kabel s DIN priključkom ima posebno oblikovanu spojnicu za glatki prijelaz od kabela na utikač, a svaki je posebno izrađen za specifične potrebe ručice, gramofonskog ovjesa i fono predpojačala.

Zašto audio kabeli trebaju filtere?

Gledajući gamu Transparent kabela, može se uočiti da se na žicama nalaze manji ili veći elementi koje proizvođač naziva “Network”. Network je fazno korektni, niskopropusni filter koji potiskuje visokofrskventno područje kabela i kontrolira odnos između kapaciteta i induktiviteta na nižim frekvencijama. Na taj se način čujne frekvencije prenose znatno bolje. Svi kabeli su filteri, po prirodi stvari imaju induktivnost, kapacitivnost i otpor, koji se mijenjaju uslijed duljine, konstrukcije, materijala i svojstava uređaja koje spajaju. U čujnom podučju, nekontrolirani filteri utječu na tonsku ravnotežu i ukupno kašnjenje zvuka. Cilj konstrukcije Transparent kabela je staviti pod kontrolu karakteristike kabela optimiziranim filterom i tako učiniti njegovo ponašanje predvidljivim. Na taj način bi ožičenje imalo namanji mogući utjecaj na reprodukcijski potencijal audio sustava koji povezuje. Problem je kompleksniji nego što se čini jer različite duljine i tipovi kabela imaju različite električke karakteristike. Bez obzira na njihovu veličinu i vrstu, imaju učinak na reprodukciju uređaja koje spajaju. Nadalje, bez obzira koliko su kratki, ipak su najdulji put kroz koji se kreće signal. Možda ste nekad eksperimentirali I čuli kako različiti kabeli različitih duljina zvuče različito?

Te se varijable mogu u dovoljnoj mjeri podesiti samo odabirom specifičnih materijala i manipuliranjem geometrijom. Jedini predvidljivi i kompletan način za kontrolu tih varijabli je u pravilno dizajniranom filteru (Network) koji je načinjen za specifični kabel, njegovu duljinu i namjenu. U rom smislu, kabeli se ne razlikuju od bilo koje druge audio komponente. Na primjer, tranzistori i cijevi zahtijevaju filtere kako bi ispravno radili u pojačalima, predpojačalima, tjunerima i CD reproduktorima. Zvučnici opet, zahtijevaju filtere primjenjive samo za tu namjenu. Osim tih karakteristika, kabeli se (zbog duljine) ponašaju kao antene koje mogu “pokupiti” i/ili zračiti šumove od mase električnih uređaja koji nas okružuju. Učinkovito rješenje smanjivanja šuma, koje se često previdi, je ograničavanje frekventnog opsega samo na dio koji nosi signal. Korištenje sklopova koji imaju veću propusnost od potrebne omogućuje ulaz u kabel parazitskim, nepoželjnim šumovima koji pogoršava sposobnost kabela da propusti signal koji će glazbu učiniti bogatom, glatkom i prirodnom.
Transparent skretnica na kabelima eliminiraju uznemirujeće šumove i buku bez utjecaja na sposobnost kabela da prenese sve fundamentalne i harmonijske frekvencije koje čovjek može osjetiti. Sljedeće, filteri pomažu u efikasnijem prenošenju srednjih i niskih frekvencija. Tehnologija Transparent kabelskih filtera (Network) održava idealniju ravnotežu odnosa kapacitivnosti i induktivnosti dodajući odgovarajuću količinu induktivnosti obzirom na dizajn i duljinu kabela. Nadalje, filteri osiguravaju da će vaši uređaji biti sposobni isporučiti bogat, gladak i muzikalan zvuk za koji su i dizajnirani. Glazba postaje emotivnija, uz prirodniju harmonijsku strukturu. Ipak, najviše vremena i proračuna zahtijeva mjerenje izlazne impedance ciljanih uređaja (u slučaju Reference i Opus serije u pitanju su specifični, određeni uređaji) i računanje pravih vrijednosti filtera za ciljanu namjenu, odnosno specifičnu audio komponentu.
AUDIOCINEMA ART newsletter

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na naš newsletter i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta!

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest