Koss GMR-540-ISO USB – Lagan poput pera

ruj 11, 2020 | KOSS, Mutlimedija/Audio Gadget, Recenzije

Pod imenom izumitelja stereo slušalica, stiže nam novi perolaki headset koji pod prstima djeluje poput igračke, a na ušima udara kao veliki
članak prenešen iz časopisa BUG (rujan 2020.)

Jedno od prvih pitanja koje će si postaviti svatko tko sastavi kućni hi-fi sustav jest – što koristiti kao izvor zvuka? Francuska tvrtka Advance nudi odgovor u obliku WTX-MicroStreama

članak prenešen iz časopisa BUG (svibanj 2020.)

Koss GMR-540-ISO USB

Tvrtka Koss, čiji je osnivač izumio prve stereo slušalice za komercijalnu upotrebu (model SP-3), među zaljubljenicima u hi-fi mnogo je poznatija nego među igračima. Tome unatoč, Koss je svoju ponudu headsetova za igrače nedavno proširio modelom GMR-540-ISO USB. Radi se o uređaju koji se smjestio u srednji cjenovni razred, a čije su najvažnije značajke solidan zvuk s naglašenim basom i vrlo malom masom, zbog koje je na glavi neprimjetan.

Koss GMR-540-ISO USB zatvoreni je headset, čija vanjština podsjeća na uređaj kakav bismo koristili u pozivnom centru. Njegove školjke slušalica izrađene su od čvrste plastike, a povezuje ih tanki plastični okvir, za koji je teško procijeniti je li iznutra ojačan metalnom armaturom.

Okvir se savija lako i ne krcka, no možda iracionalno ne ulijeva povjerenje, i ne bismo ga rado bacali ili trpali u ruksak, kako bismo mu testirali izdržljivost. Ispod okvira nalazi se tanki nosač, obložen malenim jastučićima, presvučenim tkaninom. Ti su jastučići vrlo tanki, no zato što je headset vrlo lagan, ne stvaraju nelagodu čak ni na ćelavoj glavi.

Jastučići na relativno velikim školjkama slušalica presvučeni su umjetnom kožom i mogu potpuno obujmiti čak i velike uši. Na glavi sjede vrlo dobro, a zahvaljujući skromnim, ali korisnim, mogućnostima podešavanja nagiba slušalica po  horizontalnoj osi, moguće ih je prilagoditi svim oblicima glave. Masa headseta iznosi samo 190 grama pa na glavi nije primjetan ni kad tamo stoji doista dugo, a ugodnom korištenju pridonose i slušalice pod kojima se, usprkos  oatvorenosti,  uši ne znoje ni u vrućim danima. Vjerojatno zbog materijala od kojih je načinjen, headset ne izolira buku prema unutra ni prema van.

Koss GMR-540-ISO USB slušalice (Koss) MPC: 629.00 kn KUPI

Ukućanima će biti tek nijansu tiši od klasičnog otvorenog headseta, a korisniku gotovo da nimalo ne guši vanjske izvore zvuka. Nekima će to biti nedostatak, a drugima prednost, ovisno o tome žele li biti posve izolirani od okoline ili ne. Doduše, ako ciljate na otvoreni dizajn slušalica, tada će vam prikladniji biti Koss GMR- 545-AIR USB, headset istovjetan testiranom, samo s “pravom” otvorenom izvedbom slušalica.

 Zatvorenost modela GMR-540- ISO USB donosi određene benefite ako volite naglašeni bas. On je na ovom headsetu snažan i bez dugačkog “repa”, pa je pravi užitak slušati kako tutnje tenkovi i eksplodiraju granate na virtualnom bojnom polju. U unutrašnjosti slušalica GMR-540-ISO krije 40-milimetarske drivere, koji, osim naglašenijeg basa, nude solidno zaokruženu zvučnu sliku. Glasovi su vrlo topli i prirodni, a srednji tonovi dovoljno čisti da je za vrijeme igre lako pozicionirati neprijatelja. Headset se ponaša dobro čak i kad slušamo glazbu, što uvijek cijenimo, pogotovo kad uzmemo u obzir da se Kossova uzdanica može koristiti i na mobitelima.

Za povezivanje s računalom headset koristi USB kabel, na kojem se nalazi i fleksibilan mikrofon, a za povezivanje s  obitelima (ili konzolama) koristi 3,5-milimetarski 4-polni (TRRS) konektor s in-line mikrofonom. Mikrofon za računala solidne je kvalitete i hvata vrlo dobar, prirodan zvuk, a in-line mikrofon stvara n ešto šuma i hvata bačvasti zvuk. Ipak, oba su više nego dovoljno dobra za ćaskanje u igrama, a za ozbiljnije stvari, ionako ćete potražiti bolje rješenje.

S cijenom od 629 kn, ovo nije najjeftiniji uređaj svoje vrste, ali nije ni nerealno skup. Ako ste spremni zanemariti  njegovu konstrukciju, koja ne ulijeva povjerenje, za taj ćete novac dobiti  vrlo udoban headset dobrih performansi, za što god ga koristili.

Koss GMR-540-ISO USB

Izvedba Zatvoreni, over-ear
Driveri/otpor 40 mm, 60 Ω
Vrsta priključka USB (2,4 m), 3,5 mm TRRS (1,2 m)
Masa 190 g (bez kabela)
Jamstvo 2 godine
Cijena 629 kn

DOJAM Headset koji ne iskače pretjerano iz mase, no istodobno jedan je od onih koji ima što ponuditi, pogotovo ako  želite igrati na više platformi.

P
  • Dobar zvuk,
  • udobnost,
  • podrška za više platformi
O
  • Neuvjerljiva konstrukcija

Koss GMR-540-ISO USB slušalice (Koss) MPC: 629.00 kn KUPI

KOSS Hrvatska – Audiocinema Art generalni distributer za Hrvatsku

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

AUDIOCINEMA ART newsletter

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na naš newsletter i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta!

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest