Transparent
Transparent

Transparent Cabel

Već se od samog osnutka američke tvrtke Transparent cable godine 1980. očekivalo mnogo. Razlog tome leži u njihovim utemeljiteljima koji su već bili poznati u audiofilskim krugovima kao višestruko nadareni dizajneri, glazbeni interpreti i uspješni poslovni ljudi. Precizno su uočili da je slaba točka audio i video sustava u načinu njihova apliciranja, obzirom na značajke samih uređaja i konfiguraciju prostora.

Njihove kabele je moguće ponaosob kalibrirati sukladno uređajima i duljinama. Po tom su se optimiziranju raznovrsnih kabela brzo probili u prvi plan, budući su u sve kompleksnijim audio i video konfiguracijama potrebite njihove različite duljine i vođenje. Njihovo poznavanje manifestiranja fizikalnih svojstava na zvuk i sliku rezultiralo je širokim spektrom rješenja: od eliminiranja raznovrsnih šumova do odabira optimalne geometrije ili izolacije svakog kabela.

U svojem katalogu imaju i široku gamu sve traženijih podžbuknih kabela. Njihova se komparativna prednost ponajprije očituje u velikom broju referenci koju su postigli apliciranjem zahtjevnih mreža, upravo konkretnim dizajniranjem svake ponaosob.

Ova se tvrtka izdvaja od ostalih i po tome, što svaki svoj kabel iz viših serija (primjerice Opus MM2 serije), kroz tzv. network, optimizira prema karakteristikama ulazno/izlaznih impedancija uređaja između kojih se spaja. Za svoju su izvrsnost dobili brojne nagrade i priznanja – primjerice Wilson Audio sugerira upravo ove kabele za svoje high end aplikacije.

AUDIOCINEMA ART newsletter