Jamo

Kada je na sjeveru Danske 1968. godine utemeljena tvrtka Jamo, kao mala manufaktura zvučnika, teško je bilo pretpostaviti da će već nakon dva desetljeća postati najvećim europskim proizvođačem zvučnika. I to vodeći europski i jedan od triju najvećih svjetskih proizvođača zvučničkih kutija.

Osim kvalitetom, prihvatljivom cijenom i  polivalentnošću, Jamovi se zvučnici ističu i prepoznatljivim skandinavskim dizajnom koji im je priskrbio brojne nagrade.
Pored zvučničkih sustava namijenjenih najširoj publici u katalogu nalaze svoje ljubimce i oni profinjenijeg ukusa i boljih platežnih mogućnosti. Pored  vrhunskih dipolnih high end zvučničkih kutija inovativnog dizajna i tehničkih rješenja, u ponudi je sve potrebno za kućne instalacije i razglas.

Jamo je danas jedna od malobrojnih ekološki osviještenih tvrtki (od boja na bazi vode bez kemikalija koje bi bile štetne po okoliš, do korištenih materijala i odabira drveta) čiji vrhunski proizvodi udovoljavaju ISO standardu i imaju THX potvrdu. Iako su nekad sve kutije se izrađivale u Danskoj, Jamo je nakon dugog odupiranja i potrage za odgovarajućim partnerom ipak u cilju smanjenja troškova preselio proizvodnju Kinu.

Danski Jamo, tijekom svojeg četrdesetogodišnjeg razvojnog puta, izrastao je u giganta svjetske zvučničke industrije iz čijih sasvim kompjuteriziranih pogona danas izlaze deseci modela u milijunskom broju primjeraka. Impresivan je podatak da iz tvornice površine 26.000 m2, u kojoj radi oko 550 radnika, godišnje izađe oko 1,5 milijuna zvučnika ugrađenih u gotovo 100 različitih modela.

Permanentan rad na održavanju visoke razine kvalitete proizvoda, danski dizajn, postojanosti i inovativnosti u proizvodnji, sjajna servisna podrška, iznimno širok proizvodni program, više nego dobro organizirana prodajna  mreža  (Jamovi se zvučnici danas prodaju u preko 100 zemalja i kroz više od 20.000 dućana širom svijeta) te vrlo prihvatljive cijene većine zvučničkih kutija osigurali su da je ime Jamo jedan od sinonima za kvalitetne zvučnike diljem svijeta.

.

AUDIOCINEMA ART newsletter


Pin It on Pinterest