JAMO
JAMO

JAMO

Kada je na sjeveru Danske 1968. godine utemeljena tvrtka Jamo, kao mala manufaktura zvučnika, teško je bilo pretpostaviti da će već nakon dva desetljeća postati najvećim europskim proizvođačem zvučnika. I to vodeći europski i jedan od triju najvećih svjetskih proizvođača zvučničkih kutija.

Osim kvalitetom, prihvatljivom cijenom i  polivalentnošću, Jamovi se zvučnici ističu i prepoznatljivim skandinavskim dizajnom koji im je priskrbio brojne nagrade.
Pored zvučničkih sustava namijenjenih najširoj publici u katalogu nalaze svoje ljubimce i oni profinjenijeg ukusa i boljih platežnih mogućnosti. Pored  vrhunskih dipolnih high end zvučničkih kutija inovativnog dizajna i tehničkih rješenja, u ponudi je sve potrebno za kućne instalacije i razglas.

Jamo je danas jedna od malobrojnih ekološki osviještenih tvrtki (od boja na bazi vode bez kemikalija koje bi bile štetne po okoliš, do korištenih materijala i odabira drveta) čiji vrhunski proizvodi udovoljavaju ISO standardu i imaju THX potvrdu. Iako su nekad sve kutije se izrađivale u Danskoj, Jamo je nakon dugog odupiranja i potrage za odgovarajućim partnerom ipak u cilju smanjenja troškova preselio proizvodnju Kinu.

Danski Jamo, tijekom svojeg četrdesetogodišnjeg razvojnog puta, izrastao je u giganta svjetske zvučničke industrije iz čijih sasvim kompjuteriziranih pogona danas izlaze deseci modela u milijunskom broju primjeraka. Impresivan je podatak da iz tvornice površine 26.000 m2, u kojoj radi oko 550 radnika, godišnje izađe oko 1,5 milijuna zvučnika ugrađenih u gotovo 100 različitih modela.

Permanentan rad na održavanju visoke razine kvalitete proizvoda, danski dizajn, postojanosti i inovativnosti u proizvodnji, sjajna servisna podrška, iznimno širok proizvodni program, više nego dobro organizirana prodajna  mreža  (Jamovi se zvučnici danas prodaju u preko 100 zemalja i kroz više od 20.000 dućana širom svijeta) te vrlo prihvatljive cijene većine zvučničkih kutija osigurali su da je ime Jamo jedan od sinonima za kvalitetne zvučnike diljem svijeta.

.

AUDIOCINEMA ART newsletter