Artesania Audio
Artesania Audio

ARTESANIA AUDIO

Ubojica vibracija i rezonancija

Glavni cilj tvrtke je poboljšati percepciju zvuka i poboljšati iskustvo slušanja zahvaljujući stalcima i policama u koje su audio uređaji smješteni.

Zvučni rezultati spektakularno nadilaze maštu audiofila zbog visoke razine kvalitete zvuka i novih informacija koje se pojavljuju u zvučnoj pozornici, a prije se nije čulo.

Krajnji cilj je poboljšati percepciju zvuka i poboljšati doživljaj slušanja. Ovo je proces bez kraja za one koji su zadovoljni samo savršenstvom.

Artesania Audio – o nama

Prije više od 20 godina, u Barbastru, Aragon, Španjolska, akustični inženjer i audiofil José Luis Lafarga osnovao je tvrtku Artesania Audio.

Glavni cilj tvrtke je poboljšati percepciju zvuka i poboljšati iskustvo slušanja zahvaljujući stalcima i policama u koje su audio uređaji smješteni. Artesanía Audio posvećena je učinkovitom tretmanu rezonancija vibracijskog podrijetla koristeći tehnologiju nazvanu “Akustični antirezonantni tretman” koja vodi računa o svakom pojedinom detalju kako bi pružila iznimnu linearnost i neutralnu reprodukciju zvuka.

Zvučni rezultati spektakularno nadilaze maštu audiofila zbog visoke razine kvalitete zvuka i novih informacija koje se pojavljuju u zvučnoj pozornici, a prije se nije čulo. Krajnji cilj je poboljšati percepciju zvuka i poboljšati doživljaj slušanja. Ovo je proces bez kraja za one koji su zadovoljni samo savršenstvom.

Stalak čini razliku, otkrijte to.

Tim za istraživanje i razvoj Artesania Audio razvio je najinovativniju i najluksuzniju kolekciju Organic Line, koristeći Panzerholz*, KRION™** i titan kako bi se postigla maksimalna akustika i moderna linija proizvoda za životni stil. Sinergija između Panzerholz drva i čvrste površine Kriona je apsolutno čarobna.

Artesanía Audio uspijeva se razviti i prilagoditi novom vremenu, te željama distributera i kupaca, nudeći ovu novu seriju koja se ističe po tome što je više prilagođena domu, čuvajući svoju tehnološku vrijednost i legendarnu kvalitetu zvuka.

*Panzerholz je visokotehnološki proizvod od prirodnog drva proizveden u Njemačkoj. Pod ekstremnom toplinom, pritiskom i vlagom, drvo se preša na polovicu svojih izvornih dimenzija. Celulozna vlakna povezuju se na molekularnoj razini, stvarajući proizvedenu drvenu tvar kakve nema u prirodi.

Panzerholz je poznat po izuzetno velikoj gustoći (tone u vodi), velikoj čvrstoći (koristi se kao zamjena za metal) i otpornosti na metke. Nadalje, njegove karakteristike prigušivanja akustične rezonancije su među najboljima dostupnima.

**KRION™ je čvrsta površina nove generacije koju je razvila Krion Porcelanosa Grupo. To je materijal koji je topao na dodir i sličan je prirodnom kamenu. Izrađen je od dvije trećine prirodnih minerala (ATH – aluminijev trihidrat) i niskog postotka visokootpornih smola.

Cyrus Audio
Artesania Audio Video Panzerholz
Cyrus Audio

TEHNOLOGIJA

Što je akustična antirezonantna tehnologija?

Ovo je ime dano sofisticiranoj tehnologiji koju je razvila tvrtka Artesania Audio na čelu s Joséom Luisom Lafargom i njegovim timom. Ova inovativna tehnologija primijenjena je u posljednjih 20 godina na ručno izrađene proizvode kompanije Artesanía Audio.

Što je cilj?

Krajnji cilj naših proizvoda je apsolutna neutralnost u reprodukciji zvuka. Kako bismo to i postigli, primjenjujemo našu tehnologiju za izolaciju svih elektroničkih komponenti koje su instalirane na Artesanía Audio Racks od bilo koje vrste vanjskih vibracija koje bi mogle utjecati na njihovu izvedbu. Bez obzira radi li se o aktivnim ili pasivnim komponentama, oni imaju koristi od razine izolacije koju pružaju naši regali.

U novoj Organic liniji ovaj je cilj postignut uvođenjem materijala niske rezonancije, kao što su Krion, Panzerholz drvo i elastomer, uz čarobnu sinergiju između njih. Nova vremena i novi dizajni s drugačijim i boljim materijalima.

Artesania Audio Exoteryc Rack
Artesania Audio

Na tržištu su osnovne grupe proizvoda unutar kojih su moguće sve zamislive kombinacije (katalog) u raznim bojama i detaljima iz različitih materijala:

KLASIČNA LINIJA (Classic Line):

Classic Line temelji se na tehnologiji, prvoklasnom dizajnu, kvaliteti izrade i priznatim poboljšanjima zvuka koje Artesania Audio nudi već više od 20 godina.

Artesania Audio Classic line

Master KYO

Master KYO rack je širi, dublji, viši i teži od Exoteryc Rack-a kako bi se omogućilo postavljanje iznimno velikih audio komponenti. Velike strojno obrađene spojnice sa šiljcima od nehrđajućeg čelika nalaze se na novodizajniranim crnim teflonskim cilindrima kako bi pružile robusniji oslonac uz idealno izoliranje.

Exoteryc stalak

Antimagnetska struktura od nehrđajućeg čelika podržava posebno obrađenu bazu za postavljanje gramofona ili drugih komponenti. Dostupne su različite verzije i materijali.

Prestige stalak

Prestige stalak ima sve iste značajke kao i Exoteryc stalak, ali s nešto manjim dimenzijama, uspravnim stupovima manjeg promjera i manjim bazama za izolaciju.

Antimagnetska struktura od nehrđajućeg čelika podržava posebno obrađenu bazu za postavljanje gramofona ili drugih komponenti. Dostupne su različite verzije i materijali. Više pojedinosti potražite u brošuri.

Air Force stalak

Posebno izrađen u suradnji Artesania Audio i Tech Das, stalak služi za udomljavanje gramofona Air Force I, Air Force II i Air Force 0. Dodatno prigušenje osigurava poseban akrilni kristalni materijal s izvrsnom sposobnošću upijanja bilo kakvih vibracija. Razvio Tech Das prema tehničkim specifikacijama g.Nishikawa.

Kalista Rack

Trocijevni Rack, posebno izrađen u Artesania Audio za Kalista proizvode. Najbolja potpora za izbjegavanje vibracija i najbolje moguće performanse za Kalista proizvode.

Audiovideo stalak

Izbušene rupe u stupovima nude podesivu visinu za police. Polica je dvostruko sendvič staklo svaki sloj debljine 6 mm s posebnim tretmanom između.

Neoprenski konusi izoliraju policu od vibracija i postižu bolje performanse za poboljšano iskustvo slušanja. Poliamidni diskovi pružaju maksimalnu apsorpciju kako bi se izbjegle vibracije koje se prenose putem tla.

Mini Rack

Antimagnetska struktura od nehrđajućeg čelika podržava posebno obrađenu bazu za postavljanje gramofona ili drugih komponenti. Podržava svaku od elektroničkih komponenti (bez potrebe za policama). Jednostavna montaža olakšana elastičnim umetkom koji osigurava stabilnost za postavljanje elektroničkih komponenti na podesive šiljke.

Pribor

platforme, police, baze za zvučnika, baze za elektroniku (do 200 kg nosivosti)

ORGANSKA LINIJA (Organic Line):

Nova Organic Line serija sastoji se od proizvoda različite estetike i filozofije, ali sa zajedničkim nazivnikom beskompromisnog dizajna i proizvodnje s najvišom mogućom kvalitetom materijala kako bi se postigla najbolja kvaliteta zvuka u audio policama i priboru.

Artesania Audio Organic line

Absolute Rack

U cijelosti je proizveden od Kriona, Panzerholza, elastomernog ljepila, japanskih termoplastičnih vijaka i elemenata od titana s podesivim nožicama. Sličan je prirodnom kamenu, ali nema apsolutno nikakve rezonancije, topao je na dodir, vrlo je otporan i lako se popravlja. Sinergija između Panzerholz drva i čvrste površine Kriona je apsolutno čarobna.

Modular Rack

Modularni stalak je prvi modularni dizajn u povijesti tvrtke. Kupac može odabrati bilo koju konfiguraciju modularne police koja mu treba, kad zatreba dodatne uređaje može policu dopuniti novim etažama u bilo kojem trenutku. Instalacija je vrlo jednostavna, omogućujući kupcu da sklopi svoj stalak u samo nekoliko minuta.

Cable Elevator

Podizač kabela izrađen je od punog Kriona i Panzerholz drva. Ova dva materijala spajaju se japanskim termoplastičnim vijcima, a iznutra su prigušeni posebnim elastomer kitom. Kružni dizajn omogućuje minimalan kontakt s podom, a čvrsta površina Kriona vrlo je učinkovita u kontroli energije bez propuštanja rezonancija ili unošenja koloracija u zvuk.

Stalci za zvučnike

Artesanía Audio stalci za zvučnike izrađeni su od kombinacije čvrste površine Krion i Panzerholz drva. Baza stalka i gornja ploča sastoje se od ova dva materijala spojena elastomernim ljepilom u ograničenom sloju. Unutarnja struktura izrađena je od čvrste površine Kriona s dizajnom labirinta koji djeluje poput difuzora za zvučne valove.

NOVI PROIZVODI – Artesania Audio

Exoteric Rack Pro

Gornji dio vanjske strukture napravljen je s konusnim udubljenjima u koja idealno pašu šiljci gramofonske platforme. Izrađen od čelika, ispunjen posebnim antivibracijskim materijalima koji stvaraju težak, otporan i stabilan stalak s teksturiranom bojom za potrebe difuzije. Koeficijent rezonancije strukture značajno je smanjen i izoliran od vanjske strukture. Druga od tri odvojene police stalka eliminira vibracije koje se prenose iz čvrstih i akustičnih izvora jer su čelični šiljci oslonjenim na spojnice od nehrđajućeg čelika.

KI Rack

Robustan i pouzdan, njegov modularni dizajn omogućuje jednostavno dodavanje ili uklanjanje polica, što olakšava pakiranje, transport i instalaciju. Ovaj inovativni dizajn omogućuje izostavljanje klasičnih linearnih krakova, zadržavajući izolacijske diskove koji podupiru uređaje, osiguravajući im optimalnu ventilaciju. Iako minimalistički stil, razmak između stupova omogućuje smještaj širokog spektra opreme, dajući im sve pogodnosti za rad bez vibracija.

Artesania Audio

Interesira Vas Artesania Audio?

Za sva dodatna pitanja molimo da nas bez ustezanja kontaktirate.

Ili navratite u Mesničku, stojimo vam na raspolaganju.

Audiocinema Art, Mesnička ul. 9, 10000, Zagreb

NOVI ČLANCI: