AHTHEM

Anthem je svjetski poznata kanadska tvrtka specijalizirana za proizvodnju hi-fi uređaja. U najnovije vrijeme posebno se posvetila proizvodnju AV receivere najviše kvalitete.

Najbolji među njima čine MRX seriju. U seriji su dva 7-kanalna i jedn 5-kanali AV receiver, svi imaju IP i RE-232 kontrolu, sedam HDMI ulaznih priključaka na stražnjoj i jedan na prednjoj ploči, dva HDMI izlazna priljučka, 4K upscaling te ugrađene iOS (Apple) i Android aplikacije aplikacije za daljinsko upravljanje.

AV receiveri Anthem – Vrhunski receiveri

U Anthemu posebno ističu ARC 1M (Automatic Room Correction), tvrtkin vlastiti sustav za ispravljanje grešaka sobne akustike koji značajno pridonosi kvaliteti zvuka reproduciranoga u prostoru.

Suvremeni receiveri omiljeni su uređaji mnogih ljubitelja glazbe, poglavito onih koji su k tomu i zaljubljenici u film. U današnjim AV receiverima, pogotovo u vrhunskima, prevladana je većina ograničenja takvih složenih uređaja, pa oni mogu zvučati jednako dobro kao i odvojene komponente. Pritom zauzimaju puno manje prostora i značajno manje koštaju.

Anthem receiveri smatraju se trenutno najboljim AV receiverima na tržištu.

MRX 710

MRX 710 je 7-kanalni receiver snage 7 x 120 W pri impedanciji od 8 ohma. Anthemov napredni sustav Advenced Load Monitoring neprestano motri što se događa na izlazu iz receivera. Postave i osobine receivera moguće je postaviti na do 20 načina, a softverska se nadgradnja obnavlja putem USB prikkjučka. Na velikom i čitljivom predočniku korisnik može pročitati podatke iz menija i vidjeti radni status receivera. Receiver može biti postavljen u dvostruku zvučničku konfiguraciju, moguća je i biamplifikacija prednjih zvučnika uz dodatak MRX 510 receivera, a skretnica se može podesiti u deset podjeljaka. Putem optičkih, koaksijalnih i analognih priključaka moguće je glazbu poslati i u drugu zonu. Potrošnja struje u mirovanju je izrazito mala, manja od 0,3W.

MRX 510

MRX 510 je tehnički i opremom potpuno isti AV receiver kao i MRX 710, samo što je snagna njegovih 7 pojačala po 100 W pri impedanciji od 8 ohma.

MRX 310

MRX 310 je 5-kanalni receiver čija pojačala imaju snagu 80 W pri impedanciji od 8 ohma. Sve ostalo je isto kao i kod dva snažnija receivera u MRX seriji.

Anthem TLP 1 predpojačalo

Anthem D2v 3D A/V procesor

Anthem P5 pojačalo

AUDIOCINEMA ART newsletter