Vanjski i vrtni zvučnici

01. svibnja 2020. | Multiroom/Home Theatre/Custom Instalation, Press, Recenzije

Vanjski i vrtni zvučnici

svi 1, 2020 | Multiroom/Home Theatre/Custom Instalation, Press, Recenzije

Vanjski i vrtni zvučnici – članak prenešen iz časopisa MOJ STAN (5/6. 2020.)

Vanjski i vrtni zvučnici – članak prenešen iz časopisa MOJ STAN (5/6. 2020.)

Vanjski i vrtni zvučnici

Stiže ljeto i, usprkos nedaćama, veselimo se druženju na otvorenom, roštiljanju i aktivnostima u vrtovima, dvorištima i terasama.

Glazba nam može pomoći u opuštanju i zabavi te olakšati početak života po novim pravilima.

Za razliku od zvučnika koji svojim izgledom i funkcijom oplemenjuju unutarnje prostore, zvučnici za vanjsku upotrebu otporni su na kišu, snijeg, rosu, povećanu vlagu, niske i visoke temperature, ne hrđaju i ne mijenjaju performanse u većem temperaturnom opsegu.

Općenito se mogu podijeliti u dvije grupe:

  • za vanjsku upotrebu
  • i za korištenje u vrtu.

Kao i ostali, i vanjski/vrtni zvučnici trebaju biti povezani s pojačalom. Međutim, novo doba nosi nove tehnologije i današnji se zvučnici mogu bežično povezati s drugim pogodnim uređajima (Bluetooth), kućnom mrežom (Wi-Fi), a mogu biti i dio višezonskog sustava. Neki imaju ugrađeno pojačalo (aktivni) na koje se može povezati drugi, pasivni zvučnik, s kojim čine stereo par.

U ponudi su vrhunski višenamjenski žični vanjski te vrtni zvučnici tvrtki Monitor Audio (modeli AWC, Climate, CL, CLG i Vecta) i Paradigm (Stylus, Garden Oasis, Rock Monitor™).

Najnoviji zvučnici engleske tvrtke Lithe Audio posebni su po tome što su jedni od rijetkih aktivnih ugradbenih višezonskih (multiroom – do 30 zona) i vanjskih zvučnika na tržištu povezivih Wireless i Bluetooth protokolom s drugim odgovarajućim uređajima.

Naravno, upravljanje sadržajima obavlja se aplikacijama s pametnih telefona ili tableta.

Cijene kreću od 1850 kn, a ugradnja je vrlo jednostavna (spajanje na mrežu 220 V) i traje oko 20 minuta, što ove zvučnike čini još privlačnijima i praktičnijima.

Reprodukcija glazbe je uvjerljiva, prirodna i glasna, a zabava je osigurana.

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

MULTIROOM ČLANCI: