Monitor Audio Creator serija
Monitor Audio Creator serija

Monitor Audio Creator serija – redefinicija arhitekturalnih (ugradbenih) zvučnika 4. generacije

29. rujna 2023. | Monitor Audio CI, Multiroom/Home Theatre/Custom Instalation

Monitor Audio s ponosom najavljuje lansiranje nove serije Creator. Ovaj novi pristup tržištu prilagođenih instalacija pruža visokokvalitetan zvuk i jasnoću, sa sveobuhvatnim, jasno definiranim rasponom visokoučinkovitih zidnih i stropnih zvučnika. Serija Creator redefinira britanski arhitektonski zvuk visoke vjernosti.

Monitor Audio s ponosom najavljuje lansiranje nove serije Creator. Ovaj novi pristup tržištu prilagođenih instalacija pruža visokokvalitetan zvuk i jasnoću, sa sveobuhvatnim, jasno definiranim rasponom visokoučinkovitih zidnih i stropnih zvučnika. Serija Creator redefinira britanski arhitektonski zvuk visoke vjernosti.

Monitor Audio Creator serija

Od osnutka 1972., godine Monitor Audio ima misiju je učiniti zvuk ljudskim. Od samog prvog zvučnika, kultnog MA1, tvrtka se razvijala, inovirala, dizajnirala i usavršavala, s pionirskim pristupom koji je bilježio prijavu patenta za patentom. To je etos koji se nije nimalo promijenio. Zapravo, Monitor Audio je jedan od rijetkih vrhunskih audio brendova koji i danas razvijaju nove, vrhunske tehnologije.

Monitor Audio Group je matična tvrtka Monitor Audio, Roksan i Blok.

Monitor Audio s ponosom najavljuje lansiranje nove serije Creator. Ovaj novi pristup tržištu prilagođenih instalacija pruža visokokvalitetan zvuk i jasnoću, sa sveobuhvatnim, jasno definiranim rasponom visokoučinkovitih zidnih i stropnih zvučnika. Serija Creator redefinira britanski arhitektonski zvuk visoke vjernosti.

Novi modeli s naprednim akustičnim tehnologijama i olakšavanjem pametne ugradnje, segmentirani u jednostavan, inovativan višeslojni pristup klasifikaciji asortimana koji nudi zvuk visokih performansi za kupce i fleksibilnu izradu sustava za instalatere.

Nova serija Creator sadrži devetnaest modela, četrnaest za ugradnju u strop i pet u zid, raspoređenih u tri jasno definirane razine. Svaki od njih nudi poboljšane razine performansi i dodatnu funkcionalnost u odnosu na prethodnu razinu, jer Monitor Audio razumije da je lakše dizajnirati instalaciju fantastičnog zvuka s proizvodima vrhunske kvalitete temeljenim na jasnim, razumnim načelima.

Prikladan za instalatere

Kroz Partnerski program Monitor Audio (MAPP), prikupljene su i analizirane opsežne povratne informacije od široke mreže iskusnih instalatera. Kao rezultat toga, Creator Series ima pojednostavljeni asortiman i ponudu dodatne opreme, osiguravajući jasno definirane razine performansi.

Pojednostavljene i poboljšane tehnologije, izrada i nazivi aplikacije i rješenja čine cijeli proces odabira proizvoda puno jednostavnijim za integratora.

Akustična izvedba

Serija Creator jednostavnija je za instalatere, ali i više zadovoljava krajnje korisnike zahvaljujući primjeni ključnih Monitor Audio akustičnih inovacija koje se tradicionalno nalaze u vrhunskim samostalnim zvučnicima.

U srednjim i velikim stropnim zvučnicima, akustični tim zadržao je ukupne veličine otvora iste kao i kod prethodnih modela, ali je povećao veličinu zvučničkih jedinica sa 165 na 178 mm i s 203 na 230 mm – znatno poboljšavajući kvalitetu i snagu.

Tehnologija zvučničkih jedinica također je pažljivo konfigurirana unutar svake razine od C-CAM visokotonaca i srednjotonskih jedinica (Razina/Tier 1), RST II srednjetonskih i niskotonskih jedinica (Razina 2), te RST II srednjetonskih i RDT III niskotonskih jedinica (Razina 3). Zidni model Razine 3 također se može pohvaliti MPD II jedinicom temeljenom na THX certificiranoj Ultra Cinergy seriji kućnih kina.

Monitor Audio Creator

Jednostavna klasifikacija

Nova serija Creator sadrži devetnaest modela, podijeljenih u tri, pažljivo konfigurirane razine performansi:

Monitor Audio Creator series klasifikacija

Razina 1

Raspon stropnih i zidnih zvučnika dizajniranih za isplative instalacije gdje se zahtijeva jednostavnost proizvoda i solidna akustična izvedba. Svi zvučnici Razine 1 su dvosistemske konfiguracije i imaju nove C-CAM srednje/bas jedinice i C-CAM visokotonce s Uniform Dispersion (UD) Waveguide (valovod) I.

Monitor Audio Creator Ceiling Tier 1

Monitor Audio Creator stropni Tier 1

Monitor Audio Creator Wall Tier 1

Monitor Audio Creator zidni Tier 1

Razina 2

Svi zvučnici Razine 2 su dvosistemske konfiguracije, s RST II srednje/bas jedinicama, temeljenim na onima koji se nalaze u nagrađivanoj Silver 7G kolekciji, i C-CAM visokotoncima s Uniform Dispersion (UD) Waveguide II.

Modeli Razine 2 se mogu pohvaliti dodatnim značajkama koje dopuštaju više slobode u postavljanju zvučnika, kao što je korekcija granica i smanjenje/pojačanje visoke frekvencije. Kad su potrebne poboljšane performanse, Razina 2 modeli nude značajan napredak u odnosu na modele Razine 1.

Kao dio poboljšane fleksibilnosti Razine 2 stropnih modela, novi T2X kombinira prethodne generacije ‘T2’ i ‘FX’ kako bi objedinio sve zbrojene kvalitete u jedan vrlo svestran zvučnik koji se može koristiti u načinima rada “kino mono FX” , “mono široke disperzije” i “single stereo”.

Monitor Audio Creator Ceiling Tier 2

Monitor Audio Creator stropni Tier 2

Monitor Audio Creator Wall Tier 2

Monitor Audio Creator zidni Tier 2

Razina 3

Svi stropni zvučnici Razine 3 su 3-stazne konfiguracija s RDT III niskotonskim jedinicama, temeljenim na onima iz nove Platinum serije 3G. Novi Inverted Dual Concentric II (IDC II) koaksijalni pogon srednje/visokotonske kombinacije, temeljno je redizajniran i sad ima veću zavojnicu kako bi se osiguralo da se Uniform Dispersion (UD) Waveguide II može koristiti za kontrolu visokofrekventne usmjerenosti. Učinkovito kao točkasti izvor, stvara iznimno veliku zvučnu kulisu u području za slušanje.

Dodatno, C3L-A nudi koaksijalni pogon IDC II s fiksnim kutom za fokusirani zvuk, idealan za postavljanje LCR-a u strop. Sada fiksnih 25 stupnjeva kuta osigurava da linearnost zvučnika nije ugrožena i pruža impresivno široku disperziju u području slušanja.

Zidni zvučnik Razine 3, W3M, je trosistemska konstrukcija visokih performansi temeljen na THX certificiranoj Ultra Cinergy Series tehnologiji. Sadrži RST II srednjetonsku jedinicu i MPD II pretvarač, koji se nalazi između dvostrukih RDT III bas jedinica. Novi rotirajući IDC II koaksijalni srednje/visokotonski niz postavljen je u akustično središte zvučnika, što poboljšava svestranost za korištenje u LCR konfiguraciji.

Dubina, detalji i niskotonsko područje isporučuju se u izobilju, a modeli treće razine sadrže dodatne značajke koje omogućuju još više slobode u postavljanju zvučnika, kao što je korekcija granica i smanjenje/pojačavanje srednjih/visokih frekvencija. Razina 3 je diskretna, visokih performansi, visoke vjernosti.

Monitor Audio Creator Ceiling Tier 3

Monitor Audio Creator stropni Tier 3

Monitor Audio Creator Wall Tier 3

Monitor Audio Creator zidni Tier 3

Zajedničke značajke:

Monitor Audio Creator serija - Tri-Grip II

Tri-Grip II

Ostale značajke uključuju Tri-Grip II, evoluciju dog-leg mehanizma (zakretna poluga) koji je znatno jači i pouzdaniji od prethodne generacije, čineći i postavljanje zvučnika i izvlačenje još jednostavnijim.

Monitor Audio Creator serija - Quik-Link

Quik-Link

Izvanredna inovacija unutar serije je korištenje Quik-Link terminala koji čeka patent. Ovo revolucionira brzinu instalacije jer omogućuje instalateru da ukloni priključni blok iz fizičkog zvučnika, unaprijed spoji kabele zvučnika na njega, i onda ga vrati na mjesto. Nakon što je zvučnik spreman za ugradnju u svoj izrez, Quik-Link se može dovesti do priključne točke na zvučniku i magnetski se učvrsti i zaključa na mjestu.

Monitor Audio Creator serija - Controlled Performance (CP)

Kontrola performansi

Četiri modela serije s kontroliranim performansama (CP) opremljeni su potpuno zatvorenom stražnjom kutijom koja pruža idealno zračno opterećenje za zvučničke jedinice, optimizirajući performanse srednjih i niskih tonova uz održavanje zvučne konzistentnosti bez obzira na konstrukciju unutarnjeg zida. Ova čvrsta kućišta ispunjena mineralnom vunom stišavaju zvuk sa stražnje strane za oko 30 dB.

Ovaj asortiman jamči izvrsnu kvalitetu zvuka i svestranost te nudi vrhunsku zvučnu izolaciju između prostorija i podova.

Transparentna filozofija dizajna

Serija Creator izgrađena je na filozofiji istraživanja i razvoja održavanja ravnoteže između dizajna i tehnologije. Jednom nikad nije dopušteno nadjačati drugo i oboje igraju ključnu ulogu u ispunjavanju obećanja o glazbenoj neutralnosti i akustičnoj transparentnosti. Zvučnici dizajnirani su tako da udobno sjede u svom ležištu. Prekrasna izgledaju i rade, a zbog savršeno uravnoteženog neutralnog dizajna uklapati će se tijekom cijelog života.

Svaki Monitor Audio proizvod rezultat je intenzivne suradnje, oslanjajući se na desetljeća iskustva unutar dizajnerskog tima i osiguravajući da svi elementi performansi, tehnologije i dizajna rade u skladu.

Sažetak ključnih značajki:

 • Novi inovativni patentirani Quik-Link terminal s brzim prikjučivanjem
 • Tri-Grip II čini postavljanje i izvlačenje zvučnika jednostavnijim
 • Jednostavan pristup temeljen na razini za svaku specifikaciju
 • Tri jasno definirane veličine izreza u stropu – mala (127 mm) srednja (178 mm) i velika (229 mm).
 • Svi novi modeli za ugradnju u zid zadovoljavaju “srednju” veličinu izreza i po veličini su između postojećih malih i velikih modela
 • 2. generacija MPD II visokofrekventnih pretvarača u modelima 3. razine smanjuje izobličenje, izravnava frekvencijski odziv i dovodi do šireg, čišćeg, dosljednijeg i realističnijeg zvuka
 • Konusi Rigid Diaphragm Technology III (RDT III) krću se poput klipa čak i pod najekstremnijim performansama, pružajući precizniju, realističniju tonsku ravnotežu i manje izobličenja.
 • Rigid Surface Technology II (RST II) značajno povećava krutost membrane za izvrsnu usmjerenost u svim uvjetima
 • Pažljivo projektirane skretnice osiguravaju najprecizniju i odlično kontroliranu zvučnu izvedba u cijelom frekvencijskom spektru
 • Invertirana dvostruka koncentrična II (IDC II) središnja ploča (Razina 3) za širu zvučnu pozornicu
 • Svi proizvodi serije Creator sada dolaze s ambalažom koja se može 100% reciklirati

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

MONITOR AUDIO ČLANCI: