Monitor Audio i The Cinema Designer aplikacija

01. ožujka 2018. | Monitor Audio CI, Multiroom/Home Theatre/Custom Instalation

Monitor Audio s ponosom najavljuje da su njihovi proizvodi u bazi podataka jedne od najboljih tvrtki za dizajniranje kućnih kina – The Cinema Designer (TCD).

Monitor Audio s ponosom najavljuje da su njihovi proizvodi u bazi podataka jedne od najboljih tvrtki za dizajniranje kućnih kina – The Cinema Designer (TCD). To znači da će instalateri, dizajneri, distributeri ili trgovci Monitor Audio zvučnicima bilo gdje u svijetu, moći odrediti vrste zvučnika, pojačala, subwoofera i njihov najbolji mogući raspored u zadanom prostoru budućeg kućnog kina.

Što je The Cinema Designer i zašto je dobar za korisnike?

  • U kratko, to je nagrađivani (2 x CEDIA nagrade) dizajnerski alat, kojim se u minutama može kreirati bilo kakva namjenska prostorija kućnog kina ili medija centra. Nadalje, izrada prateće dokumentacije i renderiranje 3D CAD crteža bilo kojeg prostora realizira se unutar 30 sekundi.
  • Za projekte koje najiskusniji dizajneri kućnog kina tipično rade tjednima, TCD će izraditi u minutama uz kompletnu dokumentaciju od 30 ili više stranica, spremnu za klijenta ili za predaju na natječaj za CEDIA nagrade u kategoriji kućnih kina!
  • Nema potrebe instalirati nikakav softver, već upisati tražene podatke iz vašeg dizajna u TCD – interaktivni web alat koji će u nekoliko minuta izraditi CAD (computer aided design) 3D model prostorije precizirati lokaciju zvučnika, projekcijskog platna, sjedala, projektora, dajti informacije o potrebnim karakteristikama pojačala, procesora, akustičkog tretmana, RT60 vrijednosti (Reverberation Time, vrijeme odjeka) i još mnogo toga.
TCD korisnici mogu s povjerenjem precizno dizajnirati 32 kanalna Dolby Atmos i DTS:X kućna kina koristeći Monitor Audio proizvode – TCD će u sekundama izračunati precizno mjesto za montažu svakog od zvučnika. TCD eliminira nagađanja kad se spominje precizan razmještaj zvučnika u prostoriji u odnosu na područje slušanja, uz eliminiranje svake kombinacije koja nije upotrebljiva. U biti, TCD je jedini način na koji se precizno može dizajnirati tehnički i prostorno savršen ambijent kućnog kina. Korisnici mogu lako i brzo dobiti komplet crteža (temeljenih na znanstvenim standardima) u kompletu s informacijama o mogućnostima koje se mogu očekivati od specifične kombinacije zvučnika i pojačala u zadanom prostoru. Monitor Audio prodaje i razvija konkurentne proizvode opsežnog spektra cijena i mogućnosti, i naročito naglašava profesionalizam distributera/instalatera specijalista koji pomažu klijentima u postizanju ultimativne akustičke nirvane. Uzimajući sve parametre u obzir, u TCD-u su izradili softver koji klijentima i profesionalcima daje veće povjerenje u vizualizaciju jedinstvenih objektivnih rješenja koja aplikacija isporučuje. Uvjereni smo da će se ovaj izvanredan alat  pokazati neprocjenjivim rješenjem za trenutne i buduće želje i potrebe. Svaki u svom području, TCD i Monitor Audio su među najvećim i najznačajnijim tvrtkama, pa nije ni čudo da su odlučili surađivati. Sve na dobrobit krajnjih korisnika koji će za svoj novac dobiti najviše moguće zadovoljstva.

Zašto Vaše kućno kino ne bi postalo naša briga? Očekujte neočekivano, dobro došli u Mesničku 9!

Lista Monitor Audio zvučnika u bazi podataka TCD:

Kako radi The Cinema Designer softver:

O Cinema Designer softveru:

Cinema Designe rezultat:

MONITOR AUDIO ČLANCI: