NEXT Audiocom Modus 2 prjenosni soundbar
NEXT Audiocom Modus 2 prijenosni soundbar

NEXT Audiocom Modus2 – Prijenosni soundbar – BUG recenzija

16. prosinca 2022. | Mutlimedija/Audio Gadget, NEXT Audiocom, Recenzije

Nakon nedavnog druženja s konvertibilnim soundbarom SB3, koji se može razdvojiti u dva zvučnika, iskušali smo još jedan NEXT Audiocomov povoljan, a neočekivano solidan uređaj

članak prenešen iz časopisa BUG – Davor Šuštić (Prosinac 2022.) – link

Nakon nedavnog druženja s konvertibilnim soundbarom SB3, koji se može razdvojiti u dva zvučnika, iskušali smo još jedan NEXT Audiocomov povoljan, a neočekivano solidan uređaj

članak prenešen iz časopisa BUG – Davor Šuštić (Prosinac 2022.) – link

NEXT Audiocom Modus2

Modus2 naizgled je soundbar, ali zapravo se radi o Bluetooth zv učniku, koji s klasičnim soundbarovima dijeli samo oblik. Cijena mu iznosi 395 kuna pa se radi o zanimljivom odabiru (i) za kupce s ograničenim budžetom, kao i za one koji traže zgodan dar za dragu osobu.

NEXT nije predvidio da Modus2 držimo ispod televizora, već da ga redovito prenosimo i koristimo na bateriji. Dimenzije  42×7,3×6,5 centimetara) i masa (900 g rama) posve su prilagođeni svakodnevnoj promjen i lokacije. Upravo tome služi i ugrađena baterija, kapaciteta 4000 mAh. Dotična nudi do šest sati bežične reprodu kcije, premda autonomija u praksi najviše ovisi o odabranoj glasnoći, stoga može biti sat dva kraća, ali potencijalno i nešto duža od deklarirane. Punjenje baterije obavlja se preko stražnjeg Micro -USB konektora te se zvučnik može istodobno puniti i koristiti. Za odgovarajući adapter morat ćete se pobrinuti sami, jer on nije priložen u kutiji. Bit će dostatan bilo kakav 5-vatni (5 V/1 A) adapter, kakav se isporučuje sa svakim mobitelom proizvedenim u ovom stoljeću.

NEXT Audiocom Modus2 - baterijski, aktivni, prijenosni, Bluetooth soundbar (crni) (NEXT Audiocom) MPC: 58,00 €

NEXT Audiocom Modus 2

Modus2 iznenađujuće je svestran u smislu podržanih načina spajanja. Osim preko Bluetootha 5.0, glazbu možemo reproduci rati s USB memorije, microSD kartice, ili bilo kojeg uređaja spojenog u stražnji 3,5-milimetarski AUX ulaz, poput televizora ili konzole. Povrh svega toga, ugrađen je i FM radioprijamnik pa također možemo pretražiti radijske postaje i koristiti Modus2 tako. Doduše, prijam signala prihvatljiv je samo na jako povoljnim lokacijama ili na otvorenom; ne očekujte da ćete uhvatiti postaje s iole udaljenijim odašiljačima.

Na gornjoj strani Modusa2, koja je obučena u silikon, nalazi se pet tipki. Gotovo svaka od nji h ima više funkcija; primjerice, tipke za glasnoću također se kor iste za preskakanje pjesama, odnosno radijskih postaja, ako je uređaj u FM načinu rada. Tipka Play, osim što pokreće i zaustavlja reprodu kciju pjesama, također inicira skeniranje radijskih postaja i koristi se za odgovaranje na telefonske pozive. Modus2, naime, ima ugrađeni mikrofon pa može funkcionirati kao speakerphone. Očekivano, morat ćete se nalaziti u neposrednoj blizini uređaja da bi sugovornik mogao razumjeti što mu govorite.

Posljednja tipka u nizu, s piktogramom Bluetootha, služi odabiru ulaza i iniciranju bežičnog uparivanja. O trenutačno odabranom ulazu informira nas muški glas, koji nazive ulaza izgovara na neugodno senzualan način, ali da olakšava korištenje Modusa2 – to svakako.

NEXT Audiocom Modus 2 straga

Osim preko Bluetootha i FM radija, zvuk se može reproducirati putem 3,5-milimetarskog AUX ulaza, kao i s USB memorija i microSD kartica

NEXT Audiocom Modus 2 prjenosni soundbar

Sve spomenute tipke mnogo  su tvrđe no što bismo voljeli, ali dobro je što na pritisak odgovaraju glasnim “klikom”, stoga barem tako možemo biti sigurni da smo ih pritisnuli. Druga metoda upravljanja jest priloženi daljinski upravljač, koji u rukama djeluje izrazito jeftino, ali svejedno je pomalo nevjerojatno da se isporučuje uz toliko povoljan uređaj. Riječ je o dobrodošlom dodatku, koji olakšava i ubrzava mnoge radnje, a osobito odabir radijskih postaja i pjesama s USB memorije ili microSD kartice, zahvaljujući brojčaniku na donjem dijelu daljinca. Naravno, također će poslužiti za namještanje glasnoće, prebacivanje pjesama i sve druge radnje. Naravno, kad glazbu slušamo preko Bluetootha, odabir pjesama i namještanje glasnoće moguće je obaviti na samom mobitelu.

Za reprodukciju zvuka Modus2 koristi dvije 2-inčne zvučničke jedinice punog raspona, te dva pasivna radijatora. Raspon  frekvencija koje je u stanju reproducirati, kreće se od 100 Hz do 20 kHz, a jedini podržani Bluetooth kodek je, očekivano, SBC.

Maksimalna snaga mu iznosi 20 W (10 W po kanalu), a to rezultira iznenađujuće glasnim zvukom; s udaljenosti od jednog metra, izmjerili smo 89 -90 dB. Zvuk je, u kontekstu cijene, vrlo solidan – nema nepodnošljivih distorzija prilikom glasnog slušanja, nije izrazito “metalan”, ima čak i kakvu-takvu dubinu, što kod toliko kompaktnih soundbara, opremljenih pasivnim radijatorima, nije lako postići. Sam oblik soundbara Modusu2 također daje natprosječnu separaciju kanala u odnosu na klasične Bluetooth zvučnike, pa se uspješno izbjegava dojam da zvuk dopire iz jedne uske točke. Modus2 simpatičan je i povoljan Bluetooth zvučnik, nipošto ne bez mana, ali s više nego dovoljno pozitivnih aspekata da bi opravdao cijenu od 395 kuna.

NEXT Audiocom Modus 2 ispod mrežice

Ispod prednje mrežice nalaze se dvije 2-inčne full range jedinice i dva pasivna radijatora, što je uobičajeni postav za kompaktne Bluetooth zvučnike

NEXT Audiocom Modus2

Tip Bluetooth zvučnik
Zvučničke jedinice 2x 2″ full range, 2x pasivni radijator
Snaga 20 W
Povezivost Bluetooth 5.0 (SBC)
Dimenzije i masa Dimenzije i masa
Jamstvo 2 godine
Cijena 395,00 kn

DOJAM
S obzirom na broj funkcija i kvalitetu zvuka, iznenađujuće povoljan Bluetooth zvučnik, izveden u formi kompaktnog soundbara.

BUG - Best Buy
P
  • Velik broj funkcija,
  • brojni ulazi (Bluetooth, AUX, USB memorija, microSD kartica, FM radio),
  • priložen daljinski upravljač,
  • glasan i iznenađujuće solidan zvuk,
  • lako prenošenje zahvaljujući kompaktnim dimenzijama i maloj masi
O
  • Tvrde tipke,
  • ispodprosječni mikrofon za telefoniranje

NEXT Audiocom Modus2 - baterijski, aktivni, prijenosni, Bluetooth soundbar (crni) (NEXT Audiocom) MPC: 58,00 €

članak by Davor Šuštić

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!