Cyrus Audio
Cyrus Audio

CYRUS AUDIO

Cyrus Audio – sasvim drugačija dimenzija
Izgradnja boljeg glazbenog iskustva

Cyrus Audio je međunarodno priznata, vrhunska audio marka sa sjedištem u Cambridgeshireu, Engleska. Na čelu smo audio scene već gotovo 40 godina.

Cilj svih Cyrus proizvoda je reproducirati originalnu izvedbu što je točnije moguće i povezati slušatelja s glazbom. Primjenom inženjerskih principa vodećih u klasi na tehnički izazov reprodukcije zvuka, sva Cyrus oprema sposobna je vjerno reproducirati svaki mikro-detalj.

O nama

Cyrus Audio je međunarodno priznata, vrhunska audio marka sa sjedištem u Cambridgeshireu, Engleska. Na čelu smo audio scene već gotovo 40 godina. Nakon što smo 1984. lansirali originalno pojačalo Cyrus One, brzo smo se etablirali kao tvrtka koja pruža izvanrednu kvalitetu za najprobirljivije ljubitelje glazbe i od tada dizajniramo i proizvodimo nagrađivane audio proizvode. Cyrus je ponosan što je jedan od rijetkih preostalih nezavisnih britanskih brendova, s našom paletom integriranih pojačala, CD reproduktora, pojačala snage i izvora napajanja koje naši partneri SMS Electronics nastavljaju proizvoditi u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Naš talentirani tim za istraživanje i razvoj odgovoran je za nekoliko inovacija u industriji tijekom godina i nastavlja pomicati tehnološke granice u potrazi za pružanjem boljeg glazbenog iskustva našim korisnicima. Ključni fokus za nas je osigurati da emocionalni sadržaj glazbe bude uhvaćen, zbog čega je slušanje glazbe na Cyrus sustavu zaista privlačno i uzbudljivo iskustvo. 

Cyrus i9 XR prednja
Cyrus i9 XR zadnja

Cilj svih Cyrus proizvoda je reproducirati originalnu izvedbu što je točnije moguće i povezati slušatelja s glazbom. Primjenom inženjerskih principa vodećih u klasi na tehnički izazov reprodukcije zvuka, sva Cyrus oprema sposobna je vjerno reproducirati svaki mikro-detalj. To je ono što omogućuje Cyrus uređajima da se učinkovito maknu s puta, nestanu iz jednadžbe i dopuste slušatelju da samo uživa u glazbi.

 

            Nick Clarke – generalni direktor

 

Cyrus
Cyrus gramofon
Cyrus gramofon

Iznimno smo ponosni na svoj status nezavisnog proizvođača sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Od 1984. godine naš tim za istraživanje i razvoj nalazi se u našem glavnom uredu u Huntingdonu, Cambridgeshire, a do 2019. također smo svaki uređaj proizvodili u Huntingdonu.

Početkom 2019. s tvrtkom SMS Electronics, koja isporučuje naše PCB ploče više od 20 godina, podigli smo naše partnerstvo na višu razinu. Cyrusu kao relativno malom proizvođaču postalo je teško natjecati se za komponente na globalnom tržištu, pa je odlučeno da cijeli proizvodni proces preselimo iz Huntingdona u SMS u Nottinghamu. To se od tada dalje razvilo kako bi uključilo naše upravljanje zalihama i distribuciju.

Ova snažna veza sa SMS-om stavila nas je u vrlo jaku poziciju da krenemo naprijed u budućnost kao ponosni član ‘Made in Britain’ kluba.

Cyrus vodi brigu, kako o  glazbenim iskustvima tako i emocionalnim. Naši kupci cijene vjernost i profinjenost naših proizvoda, ali se ‘zaljubljuju’ u vezu koju stvaramo s glazbom. To je trenutak od kojeg prolaze trnci kada shvatite razliku i onaj trenutak koji će vas pratiti cijeli život.

Cyrus Audio

Volimo glazbu – svi – zapravo to je uglavnom uvjet za zaposlenje kod Cyrusa. Volimo slušati, razgovarati o tome i dijeliti jedni s drugima – i s vama. Ne dijelimo glazbu po žanrovima, od klasike do EDM-a, jazza do countryja, dobra glazba je naša strast i sve to ima moć evocirati onu iskonsku povezanost s određenim trenutkom; određeno sjećanje i bijeg od ovdje i sada.

Ponosni smo što podržavamo naše vjerne kupce, servisiranjem proizvoda starih do 30 godina (ponekad i starijih), što može uključivati njihovo ažuriranje kad god je to moguće. Korištenje modularnog pristupa dizajnu znači da s našom najnovijom QXR karticom za nadogradnju možemo transformirati performanse starijih proizvoda kroz jednostavnu nadogradnju, gdje bi većina proizvođača zahtijevala da zamijenite svoje uređaje.

Kada iza sebe imate gotovo 40 godina povijesti, možemo jamčiti da je nekoliko proizvoda došlo i nestalo u tom vremenu. Napravili smo vremensku traku koja prikazuje svaki pojedini proizvod koji je sišao s proizvodne trake Cyrus i godinu kada je lansiran.

Zbog posebnog, jedinstvenog oblika i dizajna, Cyrus uređaji su prepoznatljivi i razlikuju se od svih ostalih proizvoda. Po kvaliteti, trajnosti i prirodnosti reproduciranog zvuka vodeći su ili pri vrhu svojih cjenovnih kategorija.

Cyrus Audio

Cyrus Audio NAGRADE

What HI-FI? nagradio je Cyrus CD1 10 godina uzastopno kao uređaji godine,

a 2022. godine urednici portala avforums proglasili su Cyrus tvrtkom godine.

Naravno, ovo su samo neke od nagrada sjajnih uređaja koji su konačno dostupni kod nas.

Cyrsu Audio nagrade mix
Cyrsu Audio nagrade mix

U proizvodnom programu nude se:

Pred/pojačala:

Streameri:

 

CD reproduktori:

Napajanja:

  Fono:

  • Phono Signature
  • TTP gramofon

  Pojačala snage:

  • Classic POWER
  • Power-XR

  Ako vas zanimaju uređaji posebnog, nesvakidašnjeg izgleda, sjajnih performansi i izvrsnog omjera cijene i kvalitete, Cyrus bi mogao biti rješenje.

  Navratite u Mesničku, stojimo vam na raspolaganju.

  Audiocinema Art, Mesnička ul. 9, 10000, Zagreb
  Cyrus-82-DAC-QXR-1
  Cyrus Audio Lifestyle

  NOVI ČLANCI: