ZUMA zvučnik i LED rasvjeta u jednom
Viablue

ZUMA

Zvuk i svjetlo. Ponovno izumljeno.

Zuma je HiFi zvučnik i LED svjetlo, inteligentno upareni unutar jedne stropne svjetiljke.
Bežičan, praktički nevidljiv i lagan za instalaciju i korištenje.
Ovo je tehnologija pametnog doma, koja je konačno postala jednostavna.

ZUMA

Zvuk i svjetlo. Ponovno izumljeno.

Zuma je HiFi zvučnik i LED svjetlo, inteligentno upareni unutar jedne stropne svjetiljke.

Bežičan, praktički nevidljiv i lagan za instalaciju i korištenje. Ovo je tehnologija pametnog doma, koja je konačno postala jednostavna.

 

Živjeti bez napora sa zumom

Zuma nudi elegantno jednostavan način za postizanje čistog života. Doslovno podiže vaš audio izvor, uparujući vrhunske zvučnike s LED svjetlima unutar stropa.

Vaš dom je oslobođen sustava zvučnika, pojačala i druge elektronike. Umjesto njih, dobivate bežični zvuk i svjetlo koje je jednostavno postaviti i koristiti, svaki dan.

 

Lagano za ugradnju, lagano za korištenje

Zuma je diskretan, prirodno komplementaran svakom dizajnu interijera, te se brzo i jednostavno ugrađuje u nove ili postojeće elemente.

Nakon instaliranja, Zuma vam daje besprijekornu kontrolu nad svjetlom i zvukom vašeg doma. Osvjetljenje od toplog do hladnog potpuno je podesivo i prigušivo. adivljujućom reprodukcijom zvuka može se upravljati izravno iz vaših omiljenih aplikacija, a unaprijed programirane postavke pomažu pronaći trenutke koncentracije i opuštanja tijekom dana.

Što je ZUMA?

ZUMA zvučnik i LED rasvjeta
ZUMA zvučnik i LED rasvjeta
Viablue

Precizni inženjering, izgrađen za cijeli dom

Udružili smo se s vodećim svjetskim inženjerima kako bismo osmislili tehnologiju unutar Zume. Rezultat? Revolucionarni kompaktni zvučnik i napredni LED svjetlosni motor sposoban za 90 CRI i prirodno osvjetljenje za povećanu udobnost  doma.

Zuma ima ocjenu IP65, što znači da ih je sigurno instalirati u vašoj kupaonici, a dizajnirana je za rad punim kapacitetom najmanje 12-15 godina – čak i u okruženjima s velikom vlagom. To znači da Zuma može poboljšati svaku prostoriju u domu godinama koje dolaze.

 

Gdje su zvuk i svjetlo jedno

Zuma Lumisonic, naš revolucionarni rasvjetni zvučnik, dizajniran je i napravljen za pružanje prekrasne rasvjete i impresivnog zvuka u bilo kojoj prostoriji u vašem domu.

Zuma Lumisonic također radi kao višesobni bežični sustav. Povežite Zumu sa svojom Wi-Fi mrežom za potpunu, detaljnu kontrolu sa svog telefona putem naše aplikacije. Također možete uvesti bežično, Alexa ugrađeno glasovno upravljanje za cijeli dom s našim Smart Bezel Voice (okvir s ugrađenom opcijom za glasovne naredbe).

Zuma-   Gdje su zvuk i svjetlo jedno
Zuma okviri za svjetiljke su magnetski odvojivi vanjski završeci za vaše Zuma jedinice,

Inteligentna rasvjeta u najboljem izdanju

Instaliran uz Zuma Lumisonic, Luminaire donosi prekrasnu, intuitivnu rasvjetu u vaš dom. Koristite Luminaire i Lumisonic zajedno kako biste stvorili briljantno pametan sustav zvuka i rasvjete.

Svjetiljka nudi potpunu kontrolu ambijentalnog osvjetljenja, s cijelim nizom podesivih opcija temperature boje za personalizirane postavke svjetla. Jednim dodirom svaku sobu možete ispuniti cirkadijskim* svjetlom koje prati sunce tijekom dana – poznato je da poboljšava dobrobit i pomaže u snu.
*Koncept cirkadijalne rasvjete slijedi koncept ljudskog cirkadijalnog ritma, 24-satnog unutarnjeg sata 

Savršen završni dodir

Zuma okviri za svjetiljke su magnetski odvojivi vanjski završeci za vaše Zuma jedinice, dostupni kao standard uz svaku Zumu koju kupite. Dolaze u nizu dizajna i stilova, tako da možete prilagoditi Zumu kako bi odgovarala estetici vašeg prostora.

Novi Smart Bezel Voice besprijekorno integrira Amazon Alexa u vaše Zuma postavke za glasovno upravljanje svjetlom i zvukom vaše sobe bez. Ne može biti jednostavnije za instalaciju, samo postavite okvir na mjesto, pokrenite jednostavne korake postavljanja i spremni ste za početak.

 

ZUMA-lifestyle_01

U Zumi

 

Precizan dizajn zvuka i svjetla

Unutar Zumine kompaktne šasije pronaći ćete neke od tehnički najsofisticiranijih svjetlosnih i zvučnih rješenja dostupnih danas.

Zumu je razvio tim akustičnih inženjera i industrijskih dizajnera svjetske klase – projekt suradnje ljudi koji stoje iza: 

  • Native Designa,
  • Naim Audio,
  • zvučnika Bowers & Wilkins Nautilus i Hivea,
  • lidera u industriji pametnih kuća.
ZUMA dnevni boravak

Zuma Audio ekipa

„Želimo da vas zvuk grli i obavija.

Da biste bili okupani zvukom i da bi bio doista impresivan, potrebno vam je više izvora zvuka, što je više moguće. Međutim, naši su domovi već puni kabela, pretrpanih utičnica i zamršenih uređaja i nismo htjeli stvarati nered.

Stoga je naš pristup bio pronaći novi, jednostavan način bez kabela za isporuku zvuka visoke vjernosti u cijelom domu. Trebali smo sveprisutni oblik nečega što se nalazi u svakoj sobi.

Ispostavilo se da su to svjetiljke u stropu koje su  idealno smještene posvuda i mogu se koristiti za isporuku istinskog impresivnog zvuka.”

I upravo tako rođen je Zuma bežični višesobni (multiroom) sustav.

ZUMA

Upoznajte ekipu

Nakon 25 godina rada u industrijskom dizajnu, radeći s vodećim globalnim markama diljem svijeta, izvršni direktor i osnivač Morten Warren okupio je tim koji je isporučio tehnološke inovacije koje definiraju industriju u audio, video, rasvjetnim i pametnim uređajima. Zuma je rezultat te alkemije dizajna i tehnologije.

 

Morten Warren

Morten Warren

Morten Warren ugledni je britanski industrijski dizajner. Osnivač Native Designa, koji se fokusira na dizajn i inovacije, Warren ima značajan broj patenata na svoje ime.

Također je savjetnik British Councila na brojnim dizajnerskim konferencijama uključujući Peking u Kini, Essen u Njemačkoj, Mumbai u Indiji i São Paulo u Brazilu.

Njegovi klijenti su Audi, BBC, Bowers & Wilkins, Bang & Olufsen, Bentley, Coloplast, Hewlett Packard, Samsung i Illumina.

Laurence Dickie

Laurence Dickie

Laurence Dickie je glavni savjetnik tvrtke Acoustics i Zuma i ima značajno iskustvo u svijetu audio opreme.

Prethodno glavni akustičar u tvrtki Bowers & Wilkins, za njega se kaže da je mozak iza hvaljenog zvučnika Nautilus.

 

Alex Kiernan

Alex Kiernan

Alex Kiernan, djeluje kao tehnički direktor Zume.

On je također odgovoran za osiguravanje isporuke isplativih rješenja za Zuminu viziju pravog pametnog doma.

Porijeklom iz industrije, Alex je prethodno bio tehnički direktor u Hiveu, a prije toga bio je na poziciji voditelja na C razini Cable & Wireless.

Edward Rose

Edward Rose

Zumine dizajnerske i inženjerske timove predvodi Edward Rose, iskusni stručnjak za otključavanje dizajna koji je govorio, a ne djelovao kao eksponat. Prethodno je vodio Physical Pixels, tvrtku koja pomaže brendovima i umjetnicima u njihovim složenim iskustvenim projektima.

John Daniell Hebert

John Daniell Hebert

John Daniell Hebert djeluje kao direktor za istraživanje i razvoj u Zumi.

Uz njegovo iskustvo u brojnim industrijama i tvrtkama poput Microsofta i Applea, njegovo je iskustvo ključno za rast Zuminih inovativnih tehnologija.

Stuart Collingwood

Stuart Collingwood

Stuart Collingwood donosi više od 20 godina rada s američkim i europskim osnivačima na pokretanju inovacija koje definiraju kategoriju na Europskom i međunarodnom tržištu. On preuzima ulogu generalnog direktora u Zumi i odgovoran je za globalno usvajanje njihovih proizvoda.

Trevor Wilson

Trevor Wilson

Glavni savjetnik za izradu i proizvodnju, Trevor Wilson dolazi iz audio industrije gdje je radio na više mjesta, uključujući tvrtke kao što su Sonus Faber i Naim Audio.

Kako radi ZUMA?

 

Pametan zvuk i svjetlo koji jednostavno rade

Zuma je dizajnirana da se bez napora uklopi u vaš dom i životni stil. Brzo instalirajte, trenutno se povežite i upravljajte besprijekorno – bez muke i suvišnog truda.

Jednostavan za postavljanje

Nema glomaznih pojačala ili kontrolnih sustava za smještaj. Zapravo, Zumu je vrlo lako jednostavno instalirati kao novu ili naknadno ugraditi u postojeću opremu. Možete čak koristiti postojeće prekidače i ožičenje u svom domu.

Naš jedinstveni Zuma Blade System™ skraćuje vrijeme instalacije i smanjuje rizik od prerade i oštećenja žbuke, čak i nakon uklanjanja.

Zuma dijelovi Lumisonic

Jednostavan za spajanje

Jednom instalirane, vaše Zuma jedinice povezuju se putem kućne WiFi mreže, dajući vam potpunu, bežičnu kontrolu zvuka i svjetla u sobi iz aplikacije Zuma.

Možete kontrolirati do 200 jedinica u jednom domu, što znači da se Zuma može koristiti za stvaranje sustava zvuka i rasvjete za cijeli dom, više prostorija, kojim se upravlja s vašeg mobilnog uređaja.

Slušajte različite glazbene programe u svakoj sobi ili povežite spavaću sobu, dnevnu sobu, kupaonicu, kuhinju i radnu sobu kako biste stvorili cijelu kuću za zabavu.

ZUMA jednostavno spajanje
Zuma temperatura svjetla
Zuma temperatura svjetla

Jednostavan za svakodnevno korištenje

Iz aplikacije Zuma dobivate potpunu, detaljnu kontrolu svjetla i zvuka u vašem domu.

Odaberite i reproducirajte audio izravno iz svojih omiljenih glazbenih aplikacija – Zuma radi s vodećim glazbenim servisima kao što su Spotify, Apple Music, Amazon Music i još mnogo toga. Možete čak koristiti glasovno upravljanje s Alexom.

ZUMA servisi
Slušajte svoje<br />
omiljeni radio<br />
stanica

Slušajte svoje omiljene radio stanica

Kontrolirajte<br />
ambijentalno svjetlo<br />
i boja

Kontrolirajte ambijentalno svjetlo i boje

Povežite svaki prostor za kontrolu cijelog doma

Povežite svaki prostor za kontrolu cijelog doma

Kontrolirajte<br />
glazba koju slušate

Upravljajte sa glazbom koju slušate

Stvorite svoje režime rada prema vašem raspoloženju

Stvorite svoje režime rada prema vašem raspoloženju

Kreirajte svoj Zuma sustav

Jedna soba, dvije sobe ili cijeli dom? Što god želite postići sa Zumom, to možete i ostvariti. Upotrijebite naš alat za interaktivni dizajn kako biste lakše konfigurirali svoj Zuma sustav iz snova.

 

Instalirajte, upogonite i uživajte!!

ZUMA
Viablue & Stefanie Millinger
ZUMA-lifestyle_03

ZUMA Lumisonic

ZUMA Lumisonic zvučnik i LED rasvjeta

ZUMA Lumisonic jedinstveni zvučnik i svjetlo u jednom (ZUMA) MPC: 559,00 €

ZUMA Luminiare

ZUMA Luminaire zvučnik i LED rasvjeta

ZUMA Luminarie pametno svjetlo (radi sa ZUMA Lumisonic) (ZUMA) MPC: 199,00 €

ZUMA Smart Bezel 

ZUMA Smart Bezel Voice okvir za zvučnik/LED rasvjetu (za glasovno upravljanje) (ZUMA) MPC: 199,00 €

ZUMA okviri

ZUMA 01-02-03-04 okviri

ZUMA okviri za zvučnik/LED rasvjetu (ZUMA) MPC: 59,00 €

ZUMA stropni zvučnik/svjetiljka specifikacije:

Zuma je impresivni zvučnik i vrhunsko LED svjetlo s korisnim svojstvima, inteligentno uparenih unutar jednog kućišta. Bežično, virtualno nevidljiv, jednostavan za instalaciju i jednostavan za korištenje.

OPĆENITO

Jamstvo 2 godine
Radna temperatura 0C do 40C
Radni raspon vlažnosti: 10% do maksimalno 90%
Ocijenjeno IP 65
Uključeno u cijenu: 1 glavna jedinica, 1 okvir i 1 PSU
Opcije okvira: Okrugli (Ø113 mm) i kvadratni (104,5 mm) okviri u originalnoj bijeloj boji
(Jednostavnost) ili bijela/polirana mreža od nehrđajućeg čelika (Supernova)
Izrez u stropu 95 mm
Dubina udubljenja 135 mm
Upravljanje putem: aplikacije Zuma, glasa, konvencionalnih prekidača za svjetlo*
NAPAJANJE
PSU 230V, 50/60Hz, 24V d.c. priključak, 75W max

UMREŽIVANJE

Wi-Fi (802.11a/b/g/n/ac) 2,4 i 5 GHz,
Bluetooth LE v4.2
Ethernet (10/100Mbps) – buduća upotreba putem USB-C
Kleernet 5,8 GHz inter-Zuma mreža (jedan Master po zoni)
Četverojezgreni 1,5 Ghz ARM Cortex-53 CPU

SVJETLO

Snaga svjetla 530 lumena, 6 W, potpuno prigušiva
Svjetlosna učinkovitost 89lm/W
Kut snopa 52 stupnja
Temperatura boje 2800K – 5000K (boja podesiva sa 100 nijansi)
Cirkadijalna rasvjeta* Ugrađena
CRI 90+
SDCM <3

AUDIO

Povezivost Bluetooth, Spotify® Connect, Tidal Connect, Roon, AirPlay2, Amazon bez mikrofona i Amazon Built in – oba s Amazonom MultiRoom
Streaming Internet Radio, MP3, AAC – do 48kHz, 320kbit (16-bit), WAV, FLAC i AIFF – do 192kHz/24-bit, ALAC (Apple Lossless) – do 192kHz/24-bit
Snaga 75 W max (koaksijalna konfiguracija 2 drajvera)
Zvuk Stereo 2-way; Zabrtvljeni akustični sustav optimiziran za DSP, Super oblikovana aluminijska niskotonska jedinica visine 80 mm, Visokotonac sa svilenom kupolom od 20 mm
Ugrađeno pojačalo klase D Monolitno pojačalo snage u svakom Lumisonicu
Ugrađeno Ti pojačalo TAS5782 pojačalo s raznim biquad, funkcijom Smart Bass, funkcijama kašnjenja,
kompresorima i limiteri, uključujući limitator bacanja. Dizajnirao Karl Heinz Fink
Frekvencija 70Hz – 20000Hz
Impedancija 4 Ohma
Nazivna snaga kombinirana 75 W
Osjetljivost niskotonac 83 dB, visokotonca 88 dB
SPL 97dBA
THD 4.5 pri 100% glasnoće 1KHz ton, 0.1% pri 80%

DIZAJN

Materijali Laserski ugravirana ekstruzija aluminija, lijevanje aluminija pod pritiskom
Zaštitna mrežica prilagođenog dizajna od nehrđajućeg čelika laserski rezana
Magnetski pričvršćeni ABS brizgani okvir
ZVUČNIČKE JEDINICE
Zvučnici s rasvjetom dostupni za: Crestron (puni API & Crestron Home), Control 4 (upravljački programi proširenja za prigušivanje
i temperaturu boje), Savant, Lutron putem pristupnice (gateway).

PRIBOR

Montaža u ravnini Dostupan je zasebni okvir za montiranje u ravnini. Okvir za žbuku potrebno je prekriti.
Protupožarne nape Kao pametni zvučnik, Zuma nije otporan na vatru pa su dostupne protivpožarne nape
Smart Bezel Voice Neprimjetno integrira ugrađenu Alexa u vaše Zuma postavke za glasovno upravljanje svjetlom i zvukom.. Dostupno zasebno.

*Koncept cirkadijalne rasvjete slijedi koncept ljudskog cirkadijalnog ritma, 24-satnog unutarnjeg sata

Ako vas zanimaju proizvodi tvtke Viablue, možete ih naći na našem webshopu audio video opreme, kao i u našoj trgovini, gdje ih možete vidjeti izložene.

Navratite u Mesničku, stojimo vam na raspolaganju.

Audiocinema Art, Mesnička ul. 9, 10000, Zagreb

NOVI ČLANCI: