GENEVA

Naziv sugerira da se radi o švicarskoj tvrtki, a oni sami za sebe tvrde da su posvećeni dizajniranju i izradi visokokvalitetnih audiosustava vrhunskog dizajna namijenjenih korisnicima sa suvremenim stilom života. Najbitnije je, kažu, da sustav vrhunski zvuči. Potom dolazi izgled i jednostavnost uporabe. Geneva Lab uređaji, jednostavnom izgledu usprkos, nisu jeftini. Švicarskom preciznošću izrađeni su od najkvalitetnijih materijala i dijelova i u njima su korištena najnovija tehnološka rješenja

Dovitljivo dizajnirani unutar jednog kabineta, Geneva Sound Systems uređaji sadrže sve što se može naći u uobičajeno ustrojenim stereo sustavima. Tu je CD player, FM radioprijemnik i ulazni priključak za poseban vanjski uređaj. Štoviše, tu su i iPod/iPhone dok, stereo subwooferi i digitalno pojačalo koje troši 80% struje manje od uobičajenih stereo sustava. Sve-u-jednom. Jedna kutija. Jedan priključak.

Pored zvučničkih sustava namijenjenih najširoj publici u katalogu nalaze svoje ljubimce i oni profinjenijeg ukusa i boljih platežnih mogućnosti. Pored  vrhunskih dipolnih high end zvučničkih kutija inovativnog dizajna i tehničkih rješenja, u ponudi je sve potrebno za kućne instalacije i razglas.

Jamo je danas jedna od malobrojnih ekološki osviještenih tvrtki (od boja na bazi vode bez kemikalija koje bi bile štetne po okoliš, do korištenih materijala i odabira drveta) čiji vrhunski proizvodi udovoljavaju ISO standardu i imaju THX potvrdu. Iako su nekad sve kutije se izrađivale u Danskoj, Jamo je nakon dugog odupiranja i potrage za odgovarajućim partnerom ipak u cilju smanjenja troškova preselio proizvodnju Kinu.

“Geneva Sound System je Hi-Fi 2.0,” kaže njemački magazin Audio. Posjeduje “pečat istinske izvornosti” koji će “u potpunosti” zadovoljiti svačije potrebe, kažu u Home Theater magazinu. Geneva uređaji jednostavno se postavljaju i pristaju u svaku sobu baš kao i sobna svjetiljka. “Nismo do sada vidjeli za uporabu tako jednostavan, cjelovito opremljen stereo sustav”, napisao je Macworld časopis, hvaleći njegove “iznimne zvukovne kvalitete”.

Geneva “izgleda više kao suvremeni umjetnički predmet nego kao tipičan A/V uređaj”, piše The Robb Report, govoreći o brojnim tvrtkama koje proizvode life style uređaje, hvaleći Geneva uređaja zbog ozbiljnih sadržaja, stilske pojavnosti i uporabne jednostavnosti.

Jednostavno zvuče bolje

Geneva Sound Systems uređaji dizajnirani su i izrađeni da bi bili jednostavni i – puno važnije – da bi sjajno zvučali. Zahvaljujući vlastitoj, patentiranoj tehnologiji, oni reproduciraju “izvanrednu” (Sound & Vision) stereo sliku. Bez obzira gdje se u sobi slušatelj nalazio, Geneva sustavi reproducirat će čvrstu trodimenzionalnu zvukovnu sliku, jasno izražene visinske, širinske i dubinske dimenzije. “Čak i kad smo sjedili 70 stupnjeva izvan osi, uređaj je reproducirao izvanrednu zvukovnu sliku i zaprepašćujuću stereo separaciju” izvještava The Robb Report.

Geneva Sound Systems reproducira ujednačeniju stereo sliku po cijeloj sobi, što isključuje potrebu traženja najboljeg mjesta za sjedenje. Bilo gdje bio u sobi, s Geneva Sound System uređajima, udaljenost slušatelja od lijevog i desnog zvučnika podjednaka, što u cijeloj sobi osigurava dojam dobre stereo slike.

Geneva Sound System uređaji omogućavaju korisniku slušanje i u stojećem položaju, dok hoda po sobi, te uživanje u kvalitetnom zvuku, baš kao i u uporabnoj jednostavnosti i svestranosti sustava. Geneva Sound Systems predstavlja porodicu uređaja različitih veličina i završnih obrada i zato pristaju većini sobnih interijera i odgovaraju različitim životnim stolovima. Za razliku od ograničenja koja nameću uobičajeni stereo sustavi, Geneva Sound Systems uređaji ne zahtijevaju od korisnika da svoj životni prostor prilagođava njima već sebi.

AUDIOCINEMA ART newsletter