Koss Porta Pro® – najružnije najbolje slušalice?

07. kolovoza 2020. | KOSS, Mutlimedija/Audio Gadget

Koss Porta Pro® – najružnije najbolje slušalice?

kol 7, 2020 | KOSS, Mutlimedija/Audio Gadget

O proizvodima koji imaju ovako bogatu i dugu povijest nije lako pisati.

Nakon pokretanja tvrtke 1958. godine i predstavljanja mnogih patentiranih rješenja i modela, Koss je Porta Pro stavio na tržište 1984. godine kako bi dopunio asortiman laganim, sklopivim slušalicama.

Ovakva informacija poprima sasvim drugo značenje kad znamo da se takve slušalice, bez ikakvih izmjena, proizvode do danas. I najbolja vijest – imaju doživotno jamstvo!

O proizvodima koji imaju ovako bogatu i dugu povijest nije lako pisati.

Nakon pokretanja tvrtke 1958. godine i predstavljanja mnogih patentiranih rješenja i modela, Koss je Porta Pro stavio na tržište 1984. godine kako bi dopunio asortiman laganim, sklopivim slušalicama.

Ovakva informacija poprima sasvim drugo značenje kad znamo da se takve slušalice, bez ikakvih izmjena, proizvode do danas. I najbolja vijest – imaju doživotno jamstvo!

KOSS Porta Pro slušalice

Izgledaju kao da ste ih dobili u kutiji žitnih pahuljica, dizajn je nespretan, kao da će se od ružnog pogleda raspasti i završiti u smeću… I još su bezobrazno jeftine!

Koss Porta Pro bežične slušalice (Koss) MPC: 94,10 €

Vrijede li išta?

Za traženi novac, Porta Pro slušalice imaju profinjeni zvuk koji u potpunosti sramoti većinu slušalica iz te cjenovne kategorije. Naravno, za najbolje rezultate potrebno je imati kompletan vrhunski sustav za reprodukciju glazbe.

Kvaliteta zvuka je nevjerojatna i zbog toga sve jeftine Koss slušalice doslovno traže i podnose glasno slušanje. Porta Pro su poseban slučaj, jer emitiraju snažan, čist i razgovjetan bas koji kao da dolazi iz druge dimenzije.

Porta Pro postavljaju sasvim nove standarde performansi i udobnosti za osobno slušanje širom svijeta. Dizajniran za korisnike s profinjenim glazbenim ukusom, Porta Pro i dalje su jedne od najpopularnijih slušalica širom svijeta.

Poznate po visokoj razini udobnosti, Porta Pro imaju podesive spužve za sljepoočice koji ublažavaju pritisak na uši. Lagani otvoreni akustički prozirni jastučići, omogućuju slušanje zvukova okolice zajedno s izvanrednom reprodukcijom glazbe.

Zavojnice od bakra bez kisika (OFC) i dinamički elementi omogućuju Porta Pro emitiranje čvrstog bas odziva i nevjerojatno širok frekvencijski odziv. Bez obzira slušate li kod kuće ili u pokretu, Koss Porta Pro nudi sva uzbuđenja koncerata.

Porta Pro® je registrirana u američkom uredu za patente i zaštitne znakove i zaštitni je znak tvrtke Koss Corporation u drugim zemljama.

Po našem skromnom mišljenju, postoji niz audio proizvoda koji su dostigli i zadržali kultni status u svojim kategorijama, a Koss Porta Pro ga svakako zaslužuju. U nazad nekoliko godina svjedočili smo raznim SE (Special Edition) serijama, a sad su na tržištu modeli:

Porta Pro® Classic

za na uši, kabeli 120 cm – identične onima iz 1984. godine

Porta Pro® Wireless

do 12+ sati sviranja, Bluetooth 4.1, apt-X, ugrađeni mikrofon i kontrole na kabelu

Porta Pro® BLACK

dostupne samo na Amazonu

Porta Pro® Mic + daljinski

bez utjecaja na zvuk, preuređen je sustav ožičenja, ima mikrofon i daljinski s jednom tipkom

Porta Pro® Limited Edition (samo online kupovina)

fanovi su glasali za 5 različitih koncepata za ograničenu seriju Porta Pro slušalica. Nakon tisuća glasova pobjednici su crna/zlatna s mikrofonom i podešavanjem glasnoće

Porta Pro® KTC

napravljene za povezivanje s Apple uređajima (iPhone®, iPad® i iPod®) sadrži nove tehnologije kontrole (Koss dodirnu kontrolu – KTC) i mikrofon.

Ključne karakteristike:

  • Prenosive slušalice, stavljaju se na uši
  • Podešavanje pritiska na sljepoočice spužvastim pločicama
  • Ultimativne sportske slušalice sa sklopivim držačem i zaštitnom vrećicom
  • Dinamički elementi za prošireni frekventni odziv
  • Zavojnica od bakra bez kisika (OFC) za duboki bas i čisti zvuk
  • Obuhvaćeno ograničenim doživotnim jamstvom
  • Frekventni opseg: 15 – 25,000 Hz
  • Impedanca: 60 Ω
  • Najveći zvučni pritisak: 101 dB SPL/1mW
  • Kabeli: ravni, ulaz u svaku slušalicu, 120 cm

KOSS Hrvatska – Audiocinema Art generalni distributer za Hrvatsku

Evo i nekih recenzija kupaca:

Savršene za svoju namjenu

Uravnoteženi, savršeno čisti zvuk ugodan za slušanje. Čini se kao da nemaju težine, lake su i prenosive. Ako trebate dugo i ugodno uživanje u glazbi i pokretu, ovo su slušalice za vas.

Jam, 29.04.2020.

Po mom mišljenju, ovo su najbolje slušalice ikad!

Imam nekoliko vrhunskih slušalica, ali Porta Pro su možda najbolje. U biti, mislim da su najbolje slušalice ikad proizvedene.

Arnas, 19.04.2020.

Klasičan, čist zvuk

 

Kupio sam ih 1988. Još uvijek perfektno rade do danas. Ugodne za nošenje, čisti zvuk za višesatno slušanje.

Vaggelis, 23.02.2020.

Nikad više ništa ne guram u uši!!!

 

Koss je izvanredan proizvod koji koristim dosta godina. Kvaliteta zvuka je nevjerojatna – ako ste audiofil, to je jedino što vam treba. Nikad više ne želim imati slušalice u ušima!

Dianna, 27.01.2020.

Rade slično kao lagane Pro4AA!

Izvrsna vjernost zvuka za sjajnu cijenu! Svoje Pro4AA koristim za ozbiljnije slušanje, a Porta Pro kad se krećem ili ne želim težinu na glavi. Opet bih kupio Porta Pro!

Baldgimp, 30.11.2019.

Puno glazbe za malo novca

Jednostavno – Porta Pro su najbolje slušalice za svoju cijenu. Dubok bas, čisti glasovi, fokusirani srednji i kompetentni visoki, plus velika pozornica zahvaljujući poluotvorenom dizajnu.

Super prenosive i lagane kao što ime sugerira.

OogieBoogie3, 03.11.2019.

Apsolutni zlatni standard

Što reći a da već nije rečeno na malim otocima na južnom moru, što se nije tiskalo, bubnjalo i glasno galamilo s krovova – Koss Porta Pro me pokreću već 35 godina i vrijede svaku paru. Hvala vam.

Hunter, 15.10.2019.

Jedne od najboljih slušalica ikad napravljenih!

Kupio sam ove slušalice kao brucoš i odmah se zaljubio u njih! Slušam sve: od jazza do klasike, od repa do country glazbe i ove se slušalice i dalje izvrsno snalaze u svakom od tih žanrova. Jednom sam ih uspio razbiti, ali sam ih poslao u tvornicu s čekom za povratnu poštarinu. Za manje od tjedan dana u rukama sam držao drugi par, a mislim da u Kossu ček nisu ni unovčili. Nakon 6 godina i dalje su mi najdraži par i nosim ih posvuda.

Sam, 23.03.2019.

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!