Triangle Comète i Antal 40. obljetnica – dobro je upravo postalo još bolje

23. travnja 2021. | Audio/video sistemi, Triangle

Triangle Comète i Antal 40. obljetnica!
Dobro je upravo postalo još bolje.

Triangle Comète i Antal 40. obljetnica!
Dobro je upravo postalo još bolje.

Predgovor naših inženjera

„U posljednjih 40 godina TRIANGLE je s ponosom pokazao svijetu svoju strast prema uređajima za reprodukciju zvuka. Prije svega, željeli bismo zahvaliti našim kupcima, kako francuskim, tako i međunarodnim, na njihovoj odanosti, povjerenju i prijateljstvu koje smo izgradili tijekom vremena. Zahvaljujući ovoj bogatoj povijesti i uskoj suradnji s našim dugogodišnjim partnerima, razvili smo značajno iskustvo u elektroakustici.

Ovu 40. obljetnicu morali smo proslaviti nekim ekskluzivnim i ograničenim izdanjem. Stoga smo odlučili ponovno posjetiti naše kultne modele Comète i Antal, koji su prvi put bili na tržištu prije više od 25 godina. Ova ekskluzivna izdanja pažljivo su dizajnirana i ništa nije prepušteno slučaju. Svi elementi koji ih čine znatno su poboljšani u pogledu kućišta, zvučničkih jedinica, osnove i elemenata skretnice, uvijek težeći neutralnoj i realnoj reprodukciji snimaka naših omiljenih izvođača.

Vođeni smo svojom strašću i rado ćemo je podijeliti s vama kroz naše nove, poboljšane proizvode. Glazba je izvrsno utočište u teškim vremenima koja danas doživljavamo … “

 

Sébastien Miquel

Voditelj iztraživanja i razvoja

Triangle Comète 40th Anniversary bookshelf zvučnici (Triangle) MPC: 1.579,40 €

Triangle Antal 40th Anniversary samostojeći zvučnici (Triangle) MPC: 3.090,00 €

Nasljeđe

Renaud de Vergnette, zaljubljenik u umjetnost i glazbu,  je 1980. godine u mjestu Soissons osnovao TRIANGLE, u svojoj skromnoj radionici razvio inovativni zvučnik i s ponosom pokazao svijetu svoju strast prema uređajima za reprodukciju zvuka.

Zablistao je na domaćem tržištu, a zvučnici su vrlo cijenjeni i nagrađivani na svjetskom tržištu, i tako već 40 godina. Još uvijek se sve proizvodi u Francuskoj, tako da je kontrola kvalitete pod budnim okom.

Svaki se zvučnik kontrolira i kvaliteta ovjerava u radionicama, što je posljedica sljedivosti svih materijala i postupaka proizvodnje.

Luksuzni ručni rad

Ekipa inženjera usko surađuje s proizvodnjom, osiguravajući tako neusporedivu kvalitetu proizvodnje i usklađenost s vrlo preciznim i detaljnim specifikacijama.

Tradicionalna izrada tvrtke temelji se na stručnosti djelatnika proizašloj iz dugogodišnjeg iskustva, od kojih su neki u kompaniji više od 35 godina.

Različite komponente kontroliraju se i pažljivo sastavljaju kako bi se postigla najveća kvaliteta završne obrade i vrhunska reprodukcija.

Dva kultna modela u ograničenoj nakladi

Samostojeći Antal i Comète (za policu i stalke) dva su kultna modela koji su tijekom godina poboljšani raznim inovacijama i istraživačkim dostignućima tvrtke TRIANGLE.

Oni odražavaju filozofiju tvrtke: čine zvuk dostupnim najrazličitijim kupcima kroz jednostavne procese dizajnirane za poticanje osjećaja.

Nakon 25 godina od prve pojave na tržištu, temeljito su obnovljeni, prerađeni, usavršeni i izrađeni u ograničenoj seriji kako bi 40. obljetnica tvrtke bila obilježena na dostojan način.

KOJE SU NOVOSTI? 

Horn-loaded visokotonac TZ2520MG

Triangle horn-loaded visokotonci poznati su po metalnoj membrani u kombinaciji s kopresijskom komorom. U jubilarnim modelima korišten je materijal bez presedana – kompozit od magnezija anodiziranog zlatom.

Takva kombinacija nudi visoku efikasnost, kontrolira izobličenja i popravlja usmjerenost.

U tom smislu, magnezij spaja dvije jako poželjne karakteristike: malu masu i veliku krutost.

Srednjetonci s celuloznom membranom za prirodne vokale

U svojim srednjetonskim jedinicama Triangle od početka podržava upotrebu papirnatih membrana. Ovaj materijal nudi preciznu i prirodnu reprodukciju glasa. Uslijed lagano naborane površine i kratkog ugibanja ovjesa, hod membrane je savršeno kontroliran a ljudski glasovi su reproducirani savršeno.

Vjerni svom naslijeđu, ali uvijek tražeći načine za poboljšanje, naš je tim razvio novi materijal izrađen od 100% prirodnog celuloznog papira. To je papirnato vlakno bez ikakve površinske obrade, a daje prirodni zvuk bez obojenja.

Izdanje 40. godišnjice također koristi novi profil konusa, poboljšavajući frekvencijski odziv posebno na niskim frekvencijama. Nudeći linearniji signal, smanjuje broj elemenata u skretnici koji bi inače ometali čistoću zvuka.

Nova generacija niskotonskih jedinica

Pružajući značajnu nadogradnju performansi, jubilarni Antal model uključuje novu generaciju niskotonske jedinice za snažan udar i muzikalnost.

Izuzetno kruta membrana jedinstveni je sastav dviju vrsta drvne celuloze u kombinaciji s lanenim i ugljičnim vlaknima, ograničavajući izobličenja unatoč svom dugom hodu. Zvučnik ima snažan motor koji osigurava izvrsnu kontrolu membrane i  isporuku dubokih basova, s čistom i detaljnom prezentacijom.

Ožičenje

Unutarnje High-End ožičenje, po uzoru na Signature seriju, osigurava perfektnu tranziciju glazbenih informacija. Kombinira dva izolirana vodiča koji jednolično propuštaju cijeli frekventni opseg. PVC izolacija pokriva cijeli kabel i ublažava bilo kakve elektromagnetske smetnje. Vodiči su od bakra bez kisika (OFC) koji je poznat po kvaliteti prijenosa signala i preciznosti tona.

Skretnice

Skretnice su dizajniranje za uravnoteženo slušno iskustvo. Svaka je komponenta pažljivo selektirana: zračne zavojnice (induktiviteti), MET kapaciteti i keramički otpornici.

Terminali

Terminali jubilarne serije su od mat aluminija anodiziranog crvenim zlatom. Posebno dizajnirani, izolirani terminali mogu primiti kabele promjera 5 mm i banana utikače s fiksiranjem. Na modelu Antal 40 moguć je biwire, a  terminali Comète 40 pružaju idealni prijelaz signala.

Namjenski stalci i podnožje sa šiljcima – zapreka vibracijama

Za kompletiranje slušnog iskustva, svaki zvučnik jubilarne serije opremljen je dodatnim priborom u cilju optimiziranog smještanja u prostor na točnu poziciju.

Taj pribor podrazumijeva dva seta nožica: komplet šiljaka je od pozlaćenog aluminija, ima mogućnost podešavanja po visini i blokiranja u tom položaju, a namijenjen je mekim podlogama (sag, tepison), dok su u drugom kompletu gumene noge za tvrđe površine.

Pribor omogućuje odvajanje od podloge i značajno smanjuje prijelaz neželjenih vibracija čime se poboljšava iskustvo slušanja.

Stalak za zvučnike S04 čini savršenu kombinaciju s Comète 40 zvučnicima.

Kutije se mogu učvrstiti vijcima radi dodatne čvrstoće, a vibracije će se prigušivati na spoju s podlogom, slijedeći načela Antal samostojećih zvučnika.

Stup stalka može se puniti i tako dodatno apsorbirati vibracije, a sadrži i procijep za kabele.

Akustička poboljšanja:

  • Kupola membrane visokotonske jedinice TZ2520MG izrađena je od magnezija, koji je lakši i krući materijal. Još uvijek je horn-loaded, a faznu korekciju obavlja jedinstveni fazni nastavak.
  • Profil srednjetonske jedinice je prerađen – kao materijal za izradu zadržana su celulozna vlakna, ali je promijenjen oblik kako bi se unaprijedila frekventna karakteristika.
  • Niskotonci su iz Australe EZ modela (drvna pulpa i karbonska vlakna), motor je predimenzioniran kako bi bas odziv bio savršeno dubok i kontroliran.
  • Jednako podnožje kao kod Australe EZ modela, s apsorpcijskom gumenom pločom

Dvije nove završne obrade:

  • Svijetla platana – inspiracija skandinavskim drvetom koje otkriva ljepotu strukture drveta.
  • Santos ružino drvo, egzotično drvo, na prvi pogled jednolično ali s puno finoće i pokreta.
Karakteristike pogledajte ovdje

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!