U Audiofil klubu smo 6. travnja održali hrvatsku promociju prvog gramofona na magnetski pogon s lebdećim tanjurom, Mag-Lev ML1.

Naši gosti iz Slovenije, gdje se gramofon i proizvodi, održali su odlično predavanje o konstrukciji, načinu rada i problemima s kojima su se hvatali u koštac, a zatim su odgovarali na pitanja posjetitelja.

Naravno, uz gramofon, glazba je bila zvijezda večeri. 

Navodimo neke od komentara:

„Znam da vam ne fale moji osvrti o klupskim zbivanjima, no nakon dugo vremena me put doveo do dotične institucije i nisam požalio.

Moram malo nahvaliti događanje jer od prezentacije, isporučene kvalitete mjuze do ekipe sve je bilo na zavidnom nivou.

Hrpa infa o čudu iz Slovenije koje je u nevjerojatno kratkom vremenskom periodu od ideje zaživjelo do prezentacija u audio arapskom svijetu, Moskvi, Parizu…

Sad da vam natipkavam koliko zanimljivosti ima o dotičnom gramofonu i pojedinostima oko njega morao bi do duboko u noć natipkavati, tako da možda da sam mlađi bi imao snage.

Sve u svemu lijepo setapirano, a vizualno da ne pričamo.

Leteći tanjur koji se ničim izazvan diže sam od sebe, susretne sa ručkom i iglom i počne isporučivati mjuzu.

Nema da ima ravnodušnih…

…Još jednom hvala Slo ekipi na super druženju, naravno i Audiocinema-artu koji je to sve uz klub omogućio.

Morat ću više oko držati na forumu jer je zbilja šteta propuštati ovakova događanja.“

“Mag-Lev je genijalan proizvod čija ciljana publika nisu audiofili (jer se za traženi novac može kupiti bolje zvučeći gramofon) nego novokomponirana lifestyle publika koja i onako ne razmišlja o nekoj drugoj zvučnici na gramofonu. 

Zanimljiv je fenomen da ta ista publika koja živi za bluetooth, wireless i streaming ima hipstersku potrebu da ima gramofon. U tom smislu Mag-Lev izgleda neodoljivo i cool. Tko ga nebi želio imati?”

“Obzirom da je ciljana puplika – publika lifestyle smjera, cijena je apsolutno prihvatljiva. Ljudi koji kupuju Bang & olufsen, Loewe, B&W Zeppelin i sl., će sigurno poželjeti a mnogi i kupiti ovako nešto. 

Gram je bio spojen na odličan sistem, zvučnica je Ortofon 2M Black (među najboljim zvučnicama u kategoriji MM zvučnica) i nije to loše radilo. Nikakvih bitnih nepravilnosti. Za nezahtjevnog korisnika po pitanju kvalitete reprodukcije ono što smo čuli je više nego dovoljno dobro. 

Odličan proizvod za ciljano tržište. Dečki samo naprijed!”

VIDEO – Mag-Lev ML1 gramofon s magnetskim pogonom i lebdećim tanjurom

“Sve si rekao u tri rečenice. Mislim da bi baš ovakve prezentacije bilo dobro imati češće u Klubu. Ipak je i to segment audiofilije, nije baš uvijek sve u hi endu.
Pa još i dašak ekskluzive, mogućnost razgovara s konstruktorom i uvid u pomalo uvrnutu ali zanimljivu ideju… Ne moraju se koplja lomiti samo oko toga svira li nešto dobro ili ne. Ovakve unikatne večeri mogu biti odličan mamac za sve koji prate zbivanja u audio domeni. Sve pohvale.”

“Mislim upravo suprotno. Dakle, niti je tu počela, niti će tu priča završiti.

Iskreno se nadam i želim da im se svi planovi (a imaju ih puno) ostvare.

Cijena? Hm, ne mislim da je 3000 EUR puno za ovakav proizvod.

Ono, proizvod je doista inovativan, kvalitetan, drugačiji… ali i bez toga, za taj novac ne mislim da svira loše, dapače.”

“Nisam baš neki gramofondžija, no proizvod je i više nego sexy. 

Ima definitivno WOW efekt, kad se primakneš gledaš i ne vjeruješ!! 

Štovise, zvuk je sve u svemu bio vrlo solidan kao i ostatak sustava.
Svaka čast simpatičnoj ekipi iz Mag Lev-a na ideji i realizaciji!”

Hvala svima na posjeti i komentarima.

I u buduće od nas možete očekivati neočekivano!

Za sve informacije molimo da nam se bez ustezanja obratite!

Audio-cinema Art.