Integra

Integra

ožu 1, 2019

Integra – nova razina A/V uređaja za namjenske instalacije

Kao što Toyota ima luksuznu sestrinsku firmu Lexus, a Nissan otmjenu diviziju Infinity, tako je Integra samostalni odsjek tvrtke Onkyo.

Kvaliteta izrade, materijali i ugrađeni dijelovi bolji su od mnogih u istom cjenovnom razredi. Tehnologije koje osiguravaju univerzalost povezivanja i reprodukcijskih sposobnost spadaju u sam vrh ponude. Najbolja moguća kvaliteta, lakoća rukovanja, univerzalnost i trajnost opravdavaju nešto veću cijenu Integra uređaja u odnosu na proizvode matične kuće. 

Integra proizvodi kompletnu liniju elektronike, a sastoji se od A/V risivera, Blu-ray reproduktora, pretpojačala, procesora, pojačala i video transmitera. Tvrtka je poznata po namjenskim kućnim instalacijama koje se dobro integriraju sa sustavima drugih proizvođača.

U ljeto 1969. godine ime Integra se pojavilo na tržištu nudeći Model 701 integrirano pojačalo. U to vrijeme ime je korišteno za identifikaciju vrhunske tehnologije u svakoj kategoriji proizvoda koje je matična tvrtka dizajnirala i izradila. Kad se pojavio Dolby Digital Surround, Integra je bila spremna i od tada ostaje vodeća tvrtka u A/V inovacijama i naprednim tehnologijama.

Godine 1999., odgovarajući na povećanu potrebu za korisničkim instalacijama kućnog kina, Integra je istupila kao samostalna robna marka (brand) postavši prva linija audio/video proizvoda dustupnih isključivo preko specijaliziranih A/V distributera i instalatera. Ekipe stručnjaka tri značajna imena A/V industrije – Lucas Film THX, Balanced Audio Technologies i Apogee surađivale su u razvoju Integra Research proizvoda.

Od 2000. godine obraća se namjenskim instalacijama u gornjem segmentu tržišta.

Mnogi kućni sustavi su spremni za korištenje s Integra proizvodima odmah nakon raspakiravanja ili imaju podršku postojećih modula za Integra uređaje.

Unutar tri generacije Integra je uspostavila najsveobuhvatniju mrežu ovlaštenih audio-video stručnjaka diljem svijeta i danas je najtraženiji brand u namjenskim A/V instalacijama (Custom Install).  Integra proizvodi se pojavljuju na listi 100 najboljih svjetskih ekipa za A/V instalacije gotovo 10 godina uzastopno. Na vrhu ih drži strast za najboljim performansama i potraga za dizajnom koji će biti jednostavni za ugradnju i korištenje.

Inspirirano strašću, potaknuto izvršnoću…

U projektiranje, konstrukciju i performanse svake komponente Integre ugrađena je opsesija za pružanjem besprijekornih zvučnih iskustava. Komponente koje stvaraju nove, više domete u vrhunskoj kvaliteti izrade, potencijalu visoke razlučivosti, integraciji sustava i proširenju u više zona čine Integru prvim izborom A/V stručnjaka i obožavatelja kućnog kina diljem svijeta.

Polovicom 2018. godine, nakon odvajanja od tvrtke Gibson Industries u SAD-u, korporacija Onkyo & Pioneer dogovorila je sporazum o imovini koji će omogućiti prijenos europskih veleprodajnih poslovnih aktivnosti tvrtki Pioneer, Onkyo, Integra, Teac i Esoteric – u tvrtku Aqipa GmbH sa sjedištem u Austriji. Ugovor o imovini vrijedi oko 140 milijuna eura godišnjeg prihoda i pokriva sva europska tržišta.

U proizvodnom programu Integre nudi se 8 A/V mrežnih risivera/procesora, jedan mrežni stereo risiver, A/V mrežni procesor, mrežni A/V kontroler/pretpojačalo, 2 Blu-ray reproduktora, 9-kanalno pojačalo i 4k transmter video signala. Integra uređaji rade i sa Sonos sustavom koji osigurava slanje/prijam glazbenih zapisa u bilo koju ili sve prostorije, a kontrolira se aplikacijom s pametnih telefona. Sonos nudi zvučnike različitih dimenzija i oblika pogodnih za svaku prostoriju vašeg doma.

Za 2019. godinu najavljena je nova kolekcija naprednih A/V risivera.

AUDIOCINEMA ART newsletter


Pin It on Pinterest