GoldenEar Technology BRX – novi vrhunski zvučnik za stalke (Bookshelf Reference X)

28. listopada 2019. | Golden Ear, High-end audio

GoldenEar Technology BRX – novi vrhunski zvučnik za stalke (Bookshelf Reference X)

lis 28, 2019 | Golden Ear, High-end audio

GoldenEar Technology je na Cedia Expo izložbi pokazao najnovije male zvučnike BRX (Bookshelf Reference X). Stavljanje na tržište najavljeno je za prvi kvartal 2020. Godine.

GoldenEar Technology BRX bookshelf zvučnici

Glavni cilj pri razvoju bio je napraviti kompaktnu zvučničku kutiju za policu/stalke luksuznog izgleda i završne obrade koja će sadržavati sva najnovija tehnološka dostignuća razvijena za Triton Reference, Reference One.R odnosno DA 3 zvučnike. Tako bi manje i dostupnije zvučničke kutije imale vrlo slične performanse, superiorne konkurenciji, čak i daleko viših cijena.

U osnovi, BRX je pasivna inačica revolucionarnog aktivnog bežičnog DA 3 zvučnika.

Osnovna nisko/srednjotonska jedinica ima lijevanu šasiju s magnetskom strukturom usmjerenog polja. Membrana je promjera 152 mm, posebno projektiranog oblika, izrađena od specijalnog polipropilena. Takva konstrukcija jamči superiorno unutarnje prigušivanje s velikom brzinom prijenosa valova (Youngov modulus).

Visokotonac je također iz Triton Reference zvučničke kutije, koristi tzv. preklopnu traku velike gustoće magnetskog polja, velike brzine i fantastičnih akustičkih svojstava. Dvije zvučničke jedinice perfektno povezuje jedinstvena “balansirana” skretnica koja sadrži visokokvalitetne trakaste kapacitete (Film Capacitors).

Unutarnje ožičenje, identično kao u većoj “braći”  posebne je geometrije. Dva pasivnia planarna infrasonična radijatora promjera membrane 165 mm ugrađena su na stranicama kabineta. Akustički dopunjavaju aktivnu jedinicu i spajaju unutarnju energiju najnižih frekvencija koju zrače u prostor za čvrst, brz i dubok bas. Joe Cali, producent novog materijala Lori Lieberman (The Girl and the Cat) odslušao je dio snimki u sustavu postavljenom u GoldenEar sobi i izjavio da taj album zvuči točno kako ga je zamislio.

Završna obrada je savršen, luksuzan, ručno poliran crni glasovir lak. Dimenzije kutija su 305 x 203 x 311 mm (VŠD). 

Referentne performanse pogoduju ne samo dvokanalnoj reprodukciji, već se kutije mogu koristiti u vrhunskim sustavima kućnog kina. U kombinaciji s Triton Reference zvučnicima pokazala se nevjerojatna trodimenzionalna zvučna slika i zvuk visoke razlučivosti uz sjajan osjećaj nazočnosti svih elemenata filma.

Frekventni opseg je od 40 – 35000 Hz, efikasnost je 90 dB a preporučena pojačala bi trebala imati od 10-250 W po kanalu.

Projekcija cijene je oko 699€ po komadu, a isporuke se očekuju u prvom kvartalu 2020.godine.

AUDIOCINEMA ART newsletter

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na naš newsletter i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta!

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest