Ove je godine po prvi put održan Too Loud fest, jedinstveni festival dobre glazbe i još boljeg zvuka i slike, namijenjen ljubiteljima glazbe, filma, modernog dizajna i novih tehnologija te svima koji žele podići kvalitetu življenja u vlastitom domu.

U DoubleTree by Hilton Hotelu Zagreb događanje je trajalo dva dana (24. i 25. studenog), a na pojedinim lokacijama diljem Zagreba moglo se uživati u dodatnim programima – koncertima, izložbi dizajnerskih A/V uređaja, gastronomiji i slično.

Audiocinema-Art, kao predvodnik u distribuciji takvih uređaja, nazočio je događanju u slavljeničkom stilu – povodom dvadesete obljetnice rada, postavili smo slavljeničku dobitnu kombinaciju u veliki kutni apartman, a dio ostatka atraktivne ponude u manju prostoriju, gdje su nam se pridružili i gosti iz renomirane talijanske kompanije Unison Research/Opera Ludspeakers čije odlične proizvode uspješno distribuiramo.

Odlučili smo koristiti CD-777 kao transport, a pretvaranje digitalnog u analogno povjerili smo procesoru DP-777 s kontrolom glasnoće. AMR uređaji imaju cijevne sklopove koji osiguravaju vrlo “organski”, analogni zvuk bez koloracija i lažnih prizvuka.

Pojačalo snage bilo je senzacionalno Dan D’Agostino Classic Stereo, koje osvaja mnogobrojne nagrade, i jedan je od ponajboljih uređaja na zhtjevnom tržištu.

Transparent kabele ne treba posebno predstavljati, a korišteni su balansirani interkonekcijski kabeli i zvučnički iz gornjeg dijela ponude.

Zvučnici Wilson Audio Yvette nisu dugo na tržištu, a svojim reprodukcijskim mogućnostima pokazuju raskoš, dinamiku i prirodnost rijetku čak i u ovom cjenovnom razredu. Glazboljupci poistovjećuju Wilson Audio s jedinstvenom kombinacijom muzikalnosti, pristupačnosti, diamikom, rezolucijom i zapanjujućom trodimenzionalnom pozornicom.

Odabrana glazba bila je, većinom s komercijalnih, dostupnih diskova, a manjim dijelom su u igri bili audiofilski nosači zvuka sa zapisima “većim od života”. Tako su brojni posjetitelji (kojima zahvaljujemo na zanimanju), nakon početnih pitanja i nedoumica, počeli uživati u glazbi bez suvišnih pitanja.

Više nije bilo bitno tko, što i koji uređaji su u sustavu, ostalo je samo beskrajno zadovoljstvo koje svi nalazimo u slušanju glazbe.

Naše iskustvo, ponuda vrhunskih uređaja i njihova sinergija zaslužni su za atoritativnu, dinamički besprijekornu, prirodnu reprodukciju glazbe koja ni u kojem trenutku nije bila naporna, agresivna ili kolorirana. To je sustav koji je moguće slušati satima, bez umora i napora.

U drugoj sobi pasivno su bili izlozeni  Unison Research uredjaji; Performance S9, Triode 25/DAC, Unico CD Due.

To su potvrdili i posjetitelji ne krijući oduševljenje ponuđenom razinom reprodukcije.

Na kraju prvoga radnog dana, druženje smo nastavili na domjenku kojim smo obilježili okruglu obljetnicu. Na koncu, ustanovili smo da više nemamo kupaca, principala, servisera, dilera – već samo dobrih i vjernih prijatelja. Uz takvu ekipu bez problema možemo nastaviti radom i sljedećih dvadeset godina.

Nakon odlične posjećenosti, odlučili smo krenuti još korak dalje – ponuditi našim prijateljima, ljubiteljima glazbe i zvuka slušanje 4 vrhunska sustava u našoj slušaonci, Mesnička 9, Zagreb, kako bi se upoznali s ostatkom naše ponude. Sve komponente sustava, kao i ostale uređaje, u ovom je vremenskom periodu moguće nabaviti po posebnim uvjetima koje ćete saznati za vrijeme posjete.