Zvučnički sustavi Crystal cable Arabesque

23. travnja 2014. | Crystal Cable, High-end audio

Zvučnički sustavi Crystal cable Arabesque

tra 23, 2014 | Crystal Cable, High-end audio

Na raskrižju dizajna, tehnologije i glazbe
Nizozemski kabelski spacijalsit, Crystal Cable, pet godina unazad u svojem programu ima i liniju zvučničkih sustava ososbitog i u svijetu već vrlo prepoznatljivog izgleda. Naziv serije je Arabesque, što znači ornament, a izgled sustava rječito govori da naziv nije odabran tek tako.

Inženjeri zaposleni u Crystal Cableu već četvrt stoljeća rade s egzotičnim materijalima i najnaprednijom tehnologijom. Dobro znajući kako je kompliciran međuodnos zvučničkih sustava i sobne akustike, primjenjujući tehniku predvidljivih rezultata, stvorili su niz zvučničkih sustava koji odlično rade u većini uobičajenih prostorija. Za zvučnike iz Arabesque serije dobli su brojne nagrade, ne samo za dizajn već i za zvukovne domete.

Glass Master

Glass Master


Glass Master su prve Crystal Cableove zvučničke kutije. Pojavile su se 2009. godine i svojima staklenim kabinetima odmah privukle široku pozornost. Međutim, nisu kabineti bili jedino neobično kod Glass Master sustava.

U njima nije bilo ni bilo kakvog prigušnog materijala, a činilo se da nema ni skretnice (koja je bila skrivena u dnu kabineta). Uspjeh ovog zvučničkog sustava bio je golem, pa su ubrzo slijedili i drugi.

Arabesque Mini

Arabesque Mini


Mini je prekrasan mali monitorski sustav sposoban reproducirati raskošan, krajnje razlučiv, iznimno čist i precizan zvuk minimalnih izobličenja, sve to na vrlo širokom frekvencijskom spektru i pri visokim razinama glasnoće.

Arabesque III

Arabesque III

Arabesque III su elegantne i vitke zvučničke kutije koje će dizajnom oplemeniti sve suvremeno uređene ambijente i odlično se sroditi sa širkom pletom sobnih akustika. Zvučničke jedinice su smještene u aluminijski kabinet, a dizajn nepogrešivo odaje Crystal Cableov potpis.

Absolute Arabesque

Absolute Arabesque

Absolute Arabesque su najnovija zvučničke kutija iz Crystal Cableove produkcije. Ove su kutije nadgradnja Glass Master sustava.

Novost je unutrašnje ožičenje koja je sada u cjelosti obavljeno Crystal Cableovim 100% monokristalnim Absolute Dream kabelima, najboljima koje tvrtka trenutno proizvodi. Nove su i zvučničke jedinice, a među njima se posebno ističe Amorphous ribbonski visokotonac s monokristalnim navojima od čistog srebra.