Wilson Audio Alexx V – još sjajnija zvijezda

30. ožujka 2021. | High-end audio, Wilson Audio

Alexx V nadovezuje se na originalni uspjeh prethodnika, nudeći potpuno redizajnirani komplet performansi bez značajnog povećanja dimenzija.

Alexx V nadovezuje se na originalni uspjeh prethodnika, nudeći potpuno redizajnirani komplet performansi bez značajnog povećanja dimenzija.

Wilson Audio Alexx V  zvučnici – još sjajnija zvijezda

Usklađivanje prirode, znanosti i umjetnosti

Izvorni zvučnik Alexx, lansiran 2016. godine, brzo je stekao hvalospjeve kritike u cijeloj industriji. Alexx je profitirao od nekoliko elemenata razvijenih tijekom pet godina, kada su osnivač tvrtke, David A. Wilson i njegov nepokolebljivi tim za istraživanje i razvoj, dizajnirali svoje remek-djelo: WAMM Master Chronosonic. Danas, pet godina nakon monumentalnog postignuća, Alexx V nadovezuje se na originalni uspjeh prethodnika, nudeći potpuno redizajnirani komplet performansi bez značajnog povećanja dimenzija.

Alexx V Elementi

Naš inženjerski tim prošao je svaki od kritičnih podsustava koji se nalaze u Alexxu te je nadogradio ili redizajnirao mnoge njegove komponente. Evo nekoliko vrhunaca: Sva kućišta X-Material imaju V-materijal smješten na strateška mjesta (vrh niskotonca, križni elementi ukrut, novi Wilson Audio Acoustic Diode ™ šiljci). Kontrola vibracija i izolacija gornjeg modula srodna je onome iz Chronosonic XVX i pruža nevjerojatno pozicioniranje instrumenata unutar prostora. Došlo je do nekoliko promjena skretnice. S manje komponenata koje su sada na putu signala, fino smo podesili i modificirali sustav za bolja mjerenja impedancije i osjetljivosti – od minimalnog mjerenja impedancije od 1,5 Ω (Alexx) do 2,0 Ω (Alexx V) i + 1 dB osjetljivijeg od Alexx serije 1.

Razlika između Alexx i Alexx V

Inspiriran elementima iz prirode koji se nalaze u Utahu, u Alexxu V ™ se prozračne linije poput onih u XVX-a brzo uočavaju. Izložena skeletalna arhitektura omogućuje prozračnost i otvorenost koja se trenutno nalazi samo u WAMM Master Chronosonic® i Chronosonic XVX® modelima zvučničkih kombinacija. S obzirom na otvoreni arhitektonski dizajn pokretnog postolja, strukturne rešetke su neprimjetno pričvršćene ugrađenim magnetima, što omogućuje brzu i jednostavnu ugradnju i uklanjanje. Ukupne dimenzije Alexx V veće su samo 25 mm u dubinu i visinu.

Postupak ručne izrade Alexx V podesivih modula

Alexx V izvanredno je prilagodljivog dizajna. Prenošenje elemenata iz većih rođaka, poput reverzibilnog priključka za niskotonac XLF i neovisno podesivih modula, omogućuju ovom sustavu bolju prilagodbu sobi za slušanje. Alati ugrađeni u DNK Alexx V omogućuju jednostavniju instalaciju u različite prostore i omogućuje istinsko  iskustvo svih mogućnosti ovog zvučničkog sustava.

Otvorena arhitektura dizajna podesivih modula, koja je prvi put pokrenuta s WAMM Master Chronosonic i Chronosonic XVX zvučnicima, sada je pronašla dom u Alexx V zvučnicima. Ne samo da koristi ukupnom izgledu zvučnika, već i znatno poboljšava ukupnu krutost cijelog gornjeg dijela modula, što rezultira većom vjernošću reprodukcije. Lakši pristup gornjim modulima omogućuje bržu prilagodbu. Slično inovativnom rasvjetnom rješenju (Sono 1™ tvrtke Coolfall®) koje se nalazi u Chronosonic XVX, Alexx V ima osvijetljenu križnu pregradu na stražnjem dijelu, što pomaže u postavljanju modula zvučnika i preciznom podešavanju vremenskog poravnanja u nedostatku svjetla.

 

Crossbrace osvjetljenje i upravljanje kabelima

Najnoviji sustav upravljanje kabelima ugrađen u Alexx V, prvi put je predstavljen s WAMM Master Chronosonic zvučnicima. Pomažući ne samo ukupnoj vizualnoj estetici stražnjeg izgleda zvučnika, ovaj sustav upravljanja kabelima nudi vrhunsko rješenje za postizanje savršene duljine kabela za svaki od gornjih modula, budući da su prilagođeni za točno vremensko poravnanje. U ovaj profinjeni dizajn ulazi osvjetljena križna ukruta s prilagođenim svjetlom Sono 1 Coolfall® za jednostavnu ugradnju i podešavanje u mračnom okruženju.

 

 

Povećani volumen kućišta niskotonca

Alexx V izvanredno je prilagodljiv dizajn, uključujući XLF reverzibilni priključak za niskotonac i neovisno podesive gornje module. Veća jednostavnost instalacije u različite prostore za slušanje omogućuje ljubiteljima glazbe da uistinu iskuse sve mogućnosti ovog sustava. Svaki je zvučnik sada bolje vremenski usklađen i više je u osi sa slušateljem, što pruža izvanredne mikro detalje uz preciznost vremenskog poravnanja na svim položajima slušanja.

QuadraMag 178 mm srednjetonac

Za reprodukciju srednjetonskog područja, koje reproduciraju dva različita zvučnika, odlučili smo iskoristiti nevjerojatan napredak naše patentirane QuadraMag® zvučničke jedinice s Alnico (aluminij, nikal, kobalt) magnetske strukture. Takva jedinica s membranom 178 mm prvotno je razvijena za XVX Chronosonic i ima toplinu, ljepotu i teksturu koja oživljava sve elemente omiljenih snimki. Nova QuadraMag zvučnička jedinica kombinira četiri odvojena magneta, raspoređena u inovativnu kvadratnu geometriju, dodatno poboljšavajući kvalitetu reprodukciju najosjetljivijih, najfinijih i najzamršenijih detalja srednjetonskog područja.

Visokotonac s konvergentnom sinergijom ugljika

Alexx V ima potpuno novi visokotonac serije Convergent Synergy Carbon (CSC), koji se nadovezuje na modificiranu verziju prethodnog modela, prigrlivši izvanrednu i zamršeno inovativnu stražnju valnu komoru. Ovaj dizajn od karbonskih vlakana u potpunosti je proizveden u vlastitoj kući pomoću nekoliko 3D printera. Zvučni rezultati dobiveni razvojem ovoga visokotonca bili su dramatičniji. CSC nudi daleko veće i linearnije prošrenje visokofrekventnog područja, istovremeno pružajući neviđenu rekonstrukciju prostora i vrhunske harmonijske detalje.

Kondenzatori AudioCapX®-WA

Novi AudioCapX®-WA kondenzatori sada se koriste u Alexx V skretnicama i jedinstveno su namotani u novoj tvornici koju je Wilson Audio® kupio 2018. godine. Napravljeni su prema izuzetno preciznim tolerancijama i dodaju novu dimenziju visokoj razlučivosti pri malim glasnoćama.

Nadograđeni konektori

Prilagođeni Wilson Audio konektori za kabele, koji su se prvi put pojavili u Sasha DAW® zvučnicima, sada su integrirani u Alexx V i omogućuju korištenje banana ili vilica. Zbog veće dodirne površine, ovakvi su konektori zaslužni su za čišći put signala i bolju reprodukciju zvuka. Zlatne ušice (spojnice), koje su vrhunski električni vodič, nalaze se u cijelom proizvodu. Neka mjesta gdje su korištene nalaze se u skretnici, spojnim mjestima pločici konektora i priključcima otpornika.

Wilson Audio „Acoustic Diode“

Nadovezujući se na istraživanje i razvoj Pedestal vrhunskih apsorpcijskih podložnih elemenata, posebni inženjerski tim sa zadovoljstvom najavljuje Wilson Audio Acoustic Diode™ (skraćeno AD Spike). U srcu akustične diode naš je zaštićeni “V-materijal”. Ovaj vrhunski slojeviti kompozit za prigušivanje nenadmašan je u apsorpciji vibracija i kontroli rezonancije.

Energija iz kućišta migrira u V-materijal gdje se suočava s odličnim prigušnim svojstvima ovog učinkovitog kompozita. Masa zvučnika koncentrirana je na malu površinu vrhova šiljaka i zbog značajnog pritiska sprečavaju povrat štetnih prema gore. Vibracije koje putuju prema šiljku apsorbira masa akustične diode i morale bi putovati kroz V-materijal kako bi imale priliku utjecati na kućište.

Razmak između šiljka i valjka s navojem sprječava izravnu putanju vibracija ili njihovo međudjelovanje, pa se raspršuju i apsorbiraju u V-materijalu ili kućištu podnožja. Ovaj prepoznatljiv dizajn, u kombinaciji s naprednim materijalima za ublažavanje vibracija, pruža najbolje iz oba svijeta; čvrstu bazu s koje se zvučničke jedinice mogu pokrenuti, kao i sprječavanje prijenosa energije s poda na zvučnike.

Wilson Audio specifikacije Acoustic Diode:

 • Materijal: patentirani “V-Materijal” i austenitni nehrđajući čelik *
 • Dimenzije: visina od 52 do 64 mm, Ø 59 mm
 • Masa: 0,34 kg/komad
 • Pakiranje: 8 komada u kutiji
 • Standardni navoj: ½”-13
 • Napomena: više dimenzija navoja u dolasku

* Austenitni čelici su nehrđajući čelici koji sadrže Cr (Krom – 16 – 20%), Ni (Nikal – 7 – 18%) i u nekim vrstama Mo (Molibden – 2 – 6%) s količinom ugljika obično nižom od 0,08 %; prisutnost stabilizirajućih elemenata, na primjer, Ti (Titanij) dodatno poboljšava otpornost na interkristalnu koroziju i visoke temperature.

Alexx V specifikacije:

Zvučničke jedinice:

 • Niskotonci: 1 x  26.67 cm, 1 x 31.75 cm
 • Srednjetonci: 1 x 17.78 cm, 1 x 14.61 cm
 • Visokotonac: 1 x 2.54 cm

Kućišta i materijali:

 • Niskotonsko: XLF otvor, podesiv prednji/stražnji odušak
 • Srednjetonsko: doljnje/gornje – stražnji odušak
 • Visokotonsko: zatvoreno

Mjerenja:

 • Osjetljivost: 92 dB@ 1 W (2.83V na 1 m @1kHz)
 • Nominalna impedanca: 4 Ω, minimalno 2,0 Ω @ 250 Hz
 • Najmanja snaga pojačala: 50 W po kanalu
 • Frekventni odziv: +/- 3 dB 20 Hz – 32 kHz
 • Dimenzije: 161 x 40 x 68 cm (VŠD)
 • Masa: 226,8 kg/komad

Wilson Audio Alexx V video materijal

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

AUDIOCINEMA ART newsletter

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na naš newsletter i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta!

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest