Cambridge Audio Awards 2016

What Hi-Fi? nagrade za 2016. godinu Cambridge Audiu

06. siječnja 2017. | Audio/video sistemi, Cambridge Audio

What Hi-Fi? nagrade za 2016. godinu obuhvatile su i Cambridge Audio brand. Predstavljamo nagrađene uređaje.

Cambridge Audio 851N

Cambridge Audio 851N, najbolji mrežni reproduktor (network player) poznate britanske tvrtke dobitnik je prestižne nagrade časopisa What Hi-Fi? kao najbolji streamer za 2016 godinu.

Bez obzira na koji način želite reproducirati svoje digitalne glazbene zapise, 851N će tu napraviti po najvišim standardima. Bežična reprodukcija ima Spotify Connect, Apple Airplay, internet radio, NAS Drive i kompatibilan je sa UPnP-om. Ostale digitalne komponente mogu se spojiti optičkim, koaksijalnim ili asinkronim USB priključkom.

Glazbeni zapisi koje podržava kreću od komprimiranih MP3, preko FLAC/Apple Lossless, WAV 16-24 bitnih master zapisa, kao i ostalih visokorazlučivih zapisa – ukratko bilo kakav zapis sa bilo kojeg izvora…

Osim kao mrežni uređaj, 851N bez muke radi kao digitalno predpojačalo koje se može priključiti na integrirana, pojačala snage ili aktivne zvučničke kutije.

Svaki pojedini dio i tehnološka dostignuća unutar 851N posebno su birani zbog najviše kvalitete koja ukazuje na naše dugogodišnje iskustvo u projektiranju i izradu vrhunskih uređaja.

ATF tehnologija naduzorkovanja (upsampling) diže audio zapise do 24-bit 384 kHz reducirajući digitalni jitter, što znači da će u svakoj skladbi biti reproducirani i najsitniji detalji. Nakon toga signal prolazi kroz Twin Analog Device DAC-a koji su implementirani u dvostruko difrencijalnoj konfiguraciji, tako da svaki kanal ima svoj DA pretvarač. Spoj navedenoga s funkcionalnošću ugrađene StreamMagic platforme osigurava da 851N dostigne praktičnost i kvalitetu zvuka bez konkurencije.

Cambridge Audio CXN

Već drugu godinu za redom, Cambridge Audio CXN mrežni reproduktor osvojio je nagradu časopisa What Hi-fi? za najbolji streamer 2016. godine u cjenovnoj kategoriji  od 500 do 1000£.

Omogućuje reprodukciju zapisa do 24 bit/192kHz  s velikog broja izvora: Spotify Connect, Airplay, Internet Radio, NAS Drive/ UPnP i još mnogo više. Svi audio zapisi reproducirnai preko CXN-a prolaze kroz našu jedinstvenu ATF tehnologiju naduzorkovanja. To Hi-Fi čarobnjaštvo pretvara zapise u 24-bitne/384 kHz a ujedno i smanjuje jitter. Zatim prolazi kroz vrhunske Wolfson WM9740 čipove kako bi svaki detalj glazbenog zapisa bio detaljan, prirodan i razgovjetan.

Naša aplikacija Cambridge Connect uklanja komplikacije pa je pretraživanje glazbene arhive uvelike olakšano i intuitivno. Ukupnom dojmu i lakoći korištenja doprinosi i velik predočnik u boji.

Ostale detalje o CXN možete pronaći na web stranici Cambridge Audia.

Cambridge Audio CXA60

Ponovo smo uspjeli! Naše CXA60 pojačalo opet je, drugu godinu zaredom, nagrađeno kao najbolje pojačalo 2016. godine u svojoj cjenovnoj kategoriji. Nagradu je dodijelio poznat časopis What Hi-Fi?

Očito je da nešto radiomo dobro, jako dobro.

Evo što mi mislimo da je prevagnulo u korist ponovne pobjede:

CXA60 skriva probrane dijelove visoke kakvoće kako bi vaša glazba bila reproducirana prirodno, bez ikakvih koloracija i akako biste je čuli onako kako bi trebala zvučati. Dio kvalitete donosi i centralno smješten vrhunski toroidalni transformator koji je zadužen za smanjivanje čujnih izobličenja  i neželjenih smetnji a ALPs potenciometar precizno kontrolira glasnoću oba kanala.

S ugrađenim Wolfson WM8740 DAC-om, CXA60 može primati digitalne glazbene zapise u HiRes kvaliteti do 24 bit/192 kHz i pretvoriti ih u analogni signal visoke preciznosti pogodan za pojačavanje. Dakle, slušate li preko streamera, CXC CD transporta ili čak signal stiže iz TV prijamnika, sve prođe kroz Wolfsone tako da se glazba čuje prirodno, čisto, detaljno i bez izobličenja.

Od priključaka, unoverzalnost je osigurana S/PDIF koaksijalnim, TOSLINK i optičkim ulazima, kao i bežičnim Bluetooth povezivanjem sa TV-om, igraćim konzolama, računalima, dlanovnicima i pametnim telefonima; i ne samo to, sa stražnje strane ugrađena su 4 RCA ulaza kao i 3,5 mm rezervni ulaz s prednje strane.

CAMBRIDGE AUDIO ČLANCI: