VTL integrirano pojačalo

15. rujna 2014. | High-end audio, VTL

VTL integrirano pojačalo

ruj 15, 2014 | High-end audio, VTL

Tonski i filmski snimatelj David Manley radio je tijekom 1980-ih u vrhunski opremljenom studiju u Južnoj Africi, u čijem je opremanju i sam sudjelovao. Posebno je veliki obol imao u konstrukciji vrhunskog cijevnog pojačala snage koje je potom odlučio redizajnirati za kućnu uporabu.

Integrirano pojačalo IT-85 namijenjeno je onima koji vole jednostavnost uređaja u jednom kućištu, ali se ne žele sasvim lišiti zvukovnih osobina koje rese odvojeno pretpojačalo i pojačalo snage.

Pretpojačalo je potpuno, aktivno (ne samo linijski stupanj), a pojačalo snage razvija 2 x 60 W.  Zvukovno ovo pojačalo potsjeća na kombinaciju ST-85 stereo pojačala i pretpojačala TL-2.5. Pretpojačalo ima dovoljno pojačanje da može signalom napajati i subwoofer. Pojačalo za slušalice napaja se cijevnim izlaznim sklopom i iz transformatora u izlaznom sklopu. To ga čini vrhunskim cijevnim pojačalom za one koji vole glazbu slušati putem slušalica.

Kao i drugi VTL-ovi uređaji i IT-85 dizajnirano je da se tijekom vremena može unaprijeđivati i dograđivati. Kad korisnik želi dodati u sustav subwoofer, pojačalo snage ili pretpojačalo, surround procesor ili slušalice, brojne dostupne konfiguracije izlaznog stupnja mogu bez problema biti prekonfigurirane, vrlo često i samo jednostavim prebacivanjem preklopnika.U pojačalu su četiri EL34 izlazne te četiri12AT7 i dvije12BH7 cijevi u predstupnjevima. Snaga pojačala je 2 x 60W pri impedanciji od 5 ohma. Frekvencijski odziv je 20 Hz do 20 kHz uz THD <0,2%.

Dimenzije pojačala su 400 x 280 x 170 mm, a masa 29,5 kg.