Vivid GIYA G1 SPIRIT

sij 6, 2017 | High-end audio, Vivid Audio

Dobrodošli u beskrajnu potragu za savršenstvom!

Rečeno je da bi pokušaj usavršavanja zvučnik G1 ličio na pozlaćivanje nježnog cvijeta. Kao dobitnik mnoštva nagrada i superlativnih testiranja, nema sumnje da je Giya G1 postavio letvicu vrlo visoko.

Ipak, pokretački duh koji stoiji iz Vivid zvučnika je samo i jedino težnja za savršenstvom.

Opaska koja se tiče G2 i G3 modela ide u smjeru suptilnog ograničenja ekstenzije najnižih frekvencija, koje bi moglo biti posljedica neproporcionalne veličine motora niskotonskih jedinica u odnosu na volumen u koji su smješteni.

To je i glavni razlog zbog kojeg su dizajnirane potpuno nove niskotonske jedinice C225-100

Nova niskotonska jedinica, C225-100, razvijena je tako da je zavojnica povećana od 75 na 100 mm i produljena  za 50% dok je povećanje zazora magneta rezultiralo zvučnikom koji je u svim parametrima nadmažio prethodnika. Linearnost ekskurzije membrane povećana je za 30% dok je toplinska disipacija udvostručena. Lijevana šasija je nanovo projektirana u skladu s potrebama i sasvim je novog dizajna i strukture.

No, povećanje veličine magnetnog sustava ima i posljedice: zbog konfiguracije pokretanja/zaustavljanja sustava, nove se jedinice nisu mogle samo ugraditi u stari G1 kabinet, tako da je G1S kompletno redizajniran kako bi ih udomio na najbolji način.

lijevo: originalni C-225 300W, desno: C-225-100 600W

Giya G1 kućište, Giya G1 Spirit kućište, zvučničke jedinice

Redizajnirana je i C125 srednjotonska jedinica (nazvana C125-75) tako da je frekventni opseg povećan od 4,3 – 10,5 kHz optimiziranjem oblika kupole uz primjenu prstenova od karbonskih vlakana.

Stalno smo se pitali ima li potrebe da Vivid Audio zvučnike počnemo raditi u aktivnoj inačici. Uporno smo odolijevali iskušenju: razvijati svoj sustav ili vezanje uz bilo kojed drugog proizvođača? Kako bismo olakšali povezivanje s alternativnim sustavima, G1S se može isporučiti s vanjskom pasivnom skretnicom koja je NL8 konektorom povezana sa zvučnikom.

Uvjereni smo da Giya G1 Spirit najčišći prozor u svijet glazbe koji se danas može nabaviti bez obzira na cijenu. Pozivamo Vas da prvom prilikom čujete što Giya G1 Spirit nudi, uz upozorenje – mogli biste shvatiti kakva prosječnost vlada u području koje se zove High-End!

Vjerujte svojim ušima!

Giya G1 kućište, Giya G1 Spirit kućište, zvučničke jedinice

Laurence Dickie,  direktor

 

AUDIOCINEMA ART newsletter

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na naš newsletter i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta!

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest