Vivid Audio serija Kaya – ugodna za uši, ugodna za oči

10. svibnja 2018. | High-end audio, Vivid Audio

Vivid Audio serija Kaya – ugodna za uši, ugodna za oči

svi. 10, 2018 | High-end audio, Vivid Audio

Ime Vivid Audio postalo je i ostalo prepoznatljivo po vrhunskoj kvaliteti reprodukcije i inženjerskoj izvrsnosti. I dok zvuče kao nijedan drugi, imaju i svoju posebnu estetiku koja nije odgovarala svim prostorima ili glazboljupcima. Odgovor na ta pitanja je Kaya!

Sasvim nova kolekcija zvučnika koja bi trebala zamijeniti Oval seriju- serija KAYA. Nova serija zvučnika je osmišljena kao izvorno Vivid Audio slušno iskustvo uz prihvatljivije cijene. Ovi zvučnici sadrže sve patentirane tehnologije upakirane u glatko kompaktno kućište savršeno za sobe u kojima je zvučni sustav dio prostora, a ne glavna značajka, a izvrsni su i za kućno kino. Smještaj visokotonca i srednjotonske jedinice daje direktniji zvuk uvlačeći slušatelja dublje u izvedbu. A jednom kad ste tamo, možete otkrivati najsitnije detalje u besprijekornom, nenametljivom zvučnom polju stvorenom jedinstvenim inženjerskim pristupom. Tako zaobljena, savršeno obrađena kućišta može proizvesti jedino Vivid Audio, a patentirana tehnološka rješenja donose zapanjujuću reprodukciju glazbe, slobodnu od koloracija i rezonancija i otvaraju sasvim novi doživljaj izvedbe. Glatke, čiste linije i detaljan fokusiran zvuk koji uvlači slušatelja u prostor i zadržava pozornost – sasvim je novo slušno iskustvo koje oplemenjuje i uljepšava život.

Svaki model uključuje inovacije akustičkog inženjeringa i znanja, stoga zvučnici imaju poznati akustički Vivid potpis – tranparenciju, koherentnost, brzinu i muzikalnost. Uključili smo i posebne industrijske dizajnere kako bi kreirali glatka, suptilna kućišta koja će se uklopiti u svaki prostor. Kompaktni i jednostavni, Kaya zvučnici nude novi pogled na Vivid Audio i slušno iskustvo za korisnike s namjenskim slušaonicama, ili jednostavno vole jednostavniji, manje radikalni izgled. Serija Kaya ime duguje riječi iz jezika Zulu a znači “dom“. Odabrana je jer su zvučnici dizajnirani za ugodno smještanje u bilo koji prostor u kući – a Zulu je glavni etnički jezik u Južnoj Africi gdje je smještena proizvodnja.

KAYA 90

Je zvučnik na vrhu ponude koji je u stanju glatkom, veličanstvenom reprodukcijom glazbe ispuniti i najveće prostore. Trostazni, samostojeći Kaya 90 spajaju neke od najboljih audio tehnologija s nenametljivim izgledom i zato ih je užitak slušati i lako uklopiti u svaki životni prostor.

KAYA 45

Zvučničke jedinice koje smanjuju stražnje zračenje postavljene su u kompozitno kućište s patentiranim konusnim refleksnim otvorom, a isporučuju velik ali čvrst i kontroliran bas. O srednjim tonovima brine novorazvijeni C100SE zvučnik – radijalni magnet blizu zavojnice otvara više frekvencije i smanjuje izobličenja.
Zvučnička jedinica montirana je na zasebnoj eksponencijalnoj prigušnoj horni. Posebnim načinom savijanja horne (roga) duljina je smanjena za 40% kako bi stao u kompaktnu kutiju bez kompromitiranja performansi. Najviši tonovi povjereni su pouzdanom D26 visokotoncu kod kojeg je lančana kupola ojačana ugljikom i zadržava klipni pomak sve do 40 kHz uz jasnoću i preciznost bez premca.

KAYA 25

Dizajnirana je za manje prostore a kutija je postavljena na ploču od avionskog aluminija. Uglađen, detaljan i transparentan zvuk prepasta dimenzije kućišta.

Iako je Kaya 25 dvostazni zvučnik, reproducirana glazba dobiva na kvaliteti zbog konusne cijevi bas refleks otvora koji je skriven unutar vakuumski brizganog kompozitnog kućišta. Za razliku od većih modela, eksponencijalni apsorpcijski rog je lukavo skriven u stalku. Zvučnička jedinica C125D brine o reprodukciji niskih i srednjih tonova; slično C100SE koji je ugrađen u veće modele, koristi radijalni magnet za čist i transparentan zvuk.

Visokotonac D26 montiran je na plitki valovod kako bi imao disperziju identičnu nisko/srednjotoncu.

KAYA S15 & C25

Razumijemo i cjenimo ako nemate mjesta ili želju dijeliti životni prostor s parom samostojećih zvučnika. Jednako, ne vjerujemo da to treba značiti kompromitiranje ukupnog iskustva slušanja glazbe. Zato smo kreirali Kaya S15 i C25. Za razliku od kolekcija naših ostalih proizvoda, Kaya S15  je kompaktni dvostazni zvučnik specijalno dizajniran za postavljanje na polici ili montiran na zid korištenjem namjenskih nosača. Za reprodukciju niskih i srednjih frekvencija razvijen je C100SEL, posebna inačica C100SE zvučnika s velikim hodom. Koristi 25 mm magnetni sustav identičan C125D jedinici i vrlo je lineran s obzirom na veličinu.

Usprkos malim dimenzijama S15 zvuči slično većim rođacima zahvaljujući konusnoj cijevi apsorbera, koji eliminira sve efekte koje inače povezujemo s malim refleksnim kutijama.

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na naš newsletter te ostvari 15% popusta za kupnju iznad 2.000,00kn* i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta! *u popust nisu uključeni Technics uređaji

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest