Technics SL-1210GAE – 55 godišnjica postojanja Technicsa

05. lipnja 2020. | Audio/video sistemi, Technics

Technics SL-1210GAE – 55 godišnjica postojanja Technicsa

lip 5, 2020 | Audio/video sistemi, Technics

Tehnics stavlja na tržište ograničenu količinu gramofona SL-1210GAE s kojim će proslaviti 55 godina od pojave prvoga proizvoda pod robnom markom Technics.

Tehnics stavlja na tržište ograničenu količinu gramofona SL-1210GAE s kojim će proslaviti 55 godina od pojave prvoga proizvoda pod robnom markom Technics.

Technics SL-1210GAE Limited Edition (Technics) MPC: 35900.00 kn KUPI

Technics je od osnivanja (1965.) svijetu nudio široku paletu audio proizvoda, poput zvučničkih sustava, pojačala, gramofona i ostalih glazbenih reproduktora.

Ove godine Technics objavljuje gramofon s izravnim pogonom SL-1210GAE Limited Edition u znak obilježavanja 55. godišnjice robne marke Technics.

Ovaj poseban model zasnovan je na međunarodno priznatom gramofonu Grand Class SL-1200G, u crnoj boji koja se već pokazala popularnom kod ostalih novijih Technics proizvoda. Gramofon će bit dostupan od lipnja 2020. u ograničenoj nakladi od samo 1000 primjeraka.

Karakteristike modela SL-1210GAE 55th anniversary:

Potpuno crna boja

Gornja aluminijska ploča debljine 10 mm ima precizno anodizirani crni brušeni mat završni sloj. Uz to, upravljački gumbi i ručka također koriste visoko kvalitetnu crnu završnu obradu koja rezultira ujednačenim, prvoklasnim izgledom.

Posebna značka sa serijskim brojem

Gramofon izrađuju u Japanu vješte ruke majstora, sa značajnom razinom ručno obavljenih procesa kako bi se osigurala najviša moguća kvaliteta. Na gornjoj ploči nalazi se posebna značka s jedinstvenim serijskim brojem kako bi se označilo da je u pitanju model za 55. obljetnicu.

Stroboskopsko svjetlo može se isključiti

Isključivanje stroboskopskog svjetla osigurava bolju koncentraciju slušatelja na glazbu, posebno u prostoru s prigušenim svjetlom.

Posebno razvijena MM zvučnica Nagaoka

Gramofon se isporučuje sa specijalno podešenom, jedinstvenom Nagaoka MM zvučnicom. U razvoju SL-1210GAE, Technics je surađivao s Nagaokom, u svijetu vrlo cijenjenim proizvođačem zvučnica. Nagaoka se može pohvaliti vodećim svjetskim tehnologijama mikro proizvodnje za materijale teške za obradu, i ove godine slavi 80. obljetnicu. SL-1210GAE isporučuje se sa MM zvučnicom JT-1210 koja je posebno prilagođena zajedničkim naporima inženjera iz Technicsa i Nagaoke.

Zvučnica JT-1210 ima posebno podešen i dizajniran boronski kantilever, tako da nudi vrhunske performanse u fokusu i detaljima u odnosu na druge MM zvučnice. Na raspolaganju će biti samo zajedno s gramofonom SL-1210GAE. Izvrsne zvučne mogućnosti kombinacije zvučnice JT-1210 i SL-1210GAE gramofona osiguravaju da ovaj jubilarni komplet ograničene naklade bude još vrjedniji i poželjniji.

Pogonski motor bez jezgre

Konvencionalni analogni gramofoni imaju problema s degradacijom zvuka uzrokovanom čimbenicima kao što su kolebanja brzine tijekom rotacije i nepravilnosti rotacije nazvane “cogging” (trzanje uslijed okretnog momenta pri rotaciji). U modelu SL-1210GAE upotreba motora s izravnim pogonom bez željezne jezgre uklanja takve pojave. Konstrukcija s dva rotora smanjuje opterećenje ležaja uz istovremeno održavanje visokog momenta, a smanjuje i vibracije tijekom rotacije. Tako je osigurana reprodukcija toploga, detaljnoga zvuka visoke razine koji je zapisan na vinilnim pločama.

Visokoprecizna tehnologija kontrole motora

Primjenom tehnologije upravljanja motorom razvijene za Blu-ray uređaje (s prebacivanjem pogonskog načina rada ovisno o radnom stanju motora) postiže se veliki startni okretni moment i velika stabilnost brzine za optimalnu reprodukciju.

Troslojni tanjur

Gramofonska ploča sadrži troslojnu konstrukciju s kruto kombiniranom mesinganom gornjom pločom, lijevanim aluminijskim pločicama i čvrstom gumenom prevlakom koja pokriva cijelu stražnju površinu kako bi se uklonile neželjene rezonance, čime se postiže opća vrhunska krutost i prigušivanje vibracija. To omogućuje glatku i stabilnu rotaciju i visoku inercijsku masu koja nadilazi SP-10MK2 (standard gramofona s direktnim pogonom koji koriste radio-stanice širom svijeta), kao i više od dvostruke inercijske mase SL-1200MK5.

Visoki stupanj podešavanje ravnoteže

Kad je raspodjela težine gramofona nejednaka, tijekom rotacije dolazi do viška vibracija ili buke, što uzrokuje degradaciju kvalitete zvuka. Da bi se tome suprotstavili, balans gramofona se u tvornici podešava korištenjem specijalizirane opreme za precizno podešavanje ravnoteže nakon svakog ugrađenog elementa. Gramofoni koji su prošli podešavanje označeni su naljepnicom na kojoj piše “BALANCED” kako bi se ukazalo na to da je pojedinačna prilagodba izvršena.

Visoko osjetljiva ručka

Ručica je izrađena od lake legure magnezija velikih prigušnih sposobnosti čiji oblik i način proizvodnje poboljšava karakteristike materijala i postiže potrebnu visoku preciznost. Pored toga, visoka osjetljivost inicijalnog gibanja postiže se korištenjem tradicionalne konstrukcije ležajeva s vodoravnom i okomitom osi rotacije koje se sijeku u jednoj središnjoj točki, kao i visoko preciznim ležajevima smještenim u precizno oblikovano kućište.

Terminali visoke kvalitete

Korištenje brušenih mesinganih i pozlaćenih fono terminala i stezaljki za uzemljenje sprječava degradaciju kvalitete zvuka, omogućujući jednostavno spajanje i odvajanje kabela. Upotreba metalnog oklopa unutar kućišta terminala smanjuje učinke vanjske buke.

Konstrukcija kućišta u četiri sloja

Crnoj gornjoj ploči od besprijekornog aluminija debljine 10 mm, dodaju se tri sloja – konstrukcija od aluminijskog lijeva, BMC-a (Bulk Moulding Compound – polimer proizveden prešanjem u kalup) i teške gume. Ovakva konstrukcija kombinira visoku krutost potrebnu za vrhunsko prigušivanje vibracija s vrlo čvrstom izvedbom i lijepom luksuznom završnom obradom.

Izolator/prigušivač

Posebno razvijeni cink izolator ima αGEL ™*, mekani materijal sličan gelu s izvrsnim svojstvima apsorbiranja udaraca, koji se koristi i na vrlo cijenjenom vodećem referentnom gramofonu SL-1000R. Lijevano kućište od cinka visoke gustoće nudi vrhunske karakteristike prigušivanja vibracija i izvrsnu dugoročnu pouzdanost. Novi izolator/prigušivač učinkovito izolira gramofonsku ploču od vanjskih vibracija, osiguravajući potpuno nesmetanu reprodukciju glazbe, čuvajući pritom sve najfinije nijanse i detalje unutar glazbenog signala.

*αGEL ™ je zaštitni znak tvrtke Taica Corporation registrirane u Japanu i / ili drugim zemljama.

Specifikacije Technics SL-1210GAE 55th anniversary:

Prednarudžbe su otvorene, a  prve isporuke očekuju se već u 7 mjesecu 2020.
CIJENA: 35.900,00 kn

 • Posve novi dizajn redefinira gramofone s direktnim pogonom
 • Pogonski motor s dva nasuprotna rotora
 • Kontroler motora s direktnim pogonom
 • Osjetljiva ručka
 • Tanjur s mesinganim gornjim dijelom
 • Sustav izolacije i prigušivanja
 • Definitivni Technics dizajn
 • Nasljednik serija SL-1200
 • Teška aluminijska gornja ploča
 • Broj okretaja/minuti: 33 1/3, 45, 78
 • Raspon promjene broja okretaja (Pitch): ±8%, ±16%
 • Dimenzije (ŠVD): 453 x 170 x 372 mm (s poklopcem)
 • Masa: 18 kg

PREDNARUDŽBE
Technics SL-1210GAE Limited Edition (Technics) MPC: 35900.00 kn KUPI

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

TECHNICS ČLANCI:

AUDIOCINEMA ART newsletter

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na naš newsletter i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta!

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest