TEAC radioprijemnici

srp 7, 2014 | Mutlimedija/Audio Gadget, Teac

Zanimljivo dizajnirani audiouređaji, bilo suvremeno bilo retro, rado su viđeni u mnogim domovima. Danas oni nisu samo ukras prostora već i vrlo svestrani i, kao ovi TEAC-ovi, izrazito ugodno zvučeći uređaji koji će oplemeniti ambijent svakog prostora u kojem se nađu.

SL-930

SL-930 samo svojom retro pojavnošću priziva sjećanje na prednji dio starih američkih automobila iz 1950-ih. Sve ono iza neobičnog pročelja plod je vrlo suvremene tehnologije. Prvo, ovaj uređaj ima bluetooth prijemnik koji omogućava povezivanje s pametnim telefonima i tabletima i bežično streamanje glazbenih dokumenata s njih. Može zapamtiti do osam uređaja s kojima se spario, pa je prilikom narednog povezivanja dovoljno samo dotaknuti odgovarajuću tipku.

CD player na vrhu uređaja reproducira standardne diskova kao i ona snimljene, CD-R/RW na kojima su pohranjeni MP3 i WMA dokumenti. Bez obzira koja vrsta od podržanih diskova bila umetnuta u CD player, na predočniku se mogu očitati naziv skladbe, ima izvođača kao i naziv albuma. Boje u kojim se uređaj isporučuje su crvena, crna, bijela i srebrna, a i daljinski upravljačje u istoj boji. Na daljinskom upravljaču, osim standardnih upravljačkih tipaka, je i Bluetooth Pairing tipka za povezivanje s pametnim telefonon/tabletom.

PLL tuner prima AM i FM signale i može memorirati frekvencije po 20 frekvencija iz svakog valnog područja. Ovakvi uređaji redovito su opremljeni i višefunkcijskim tajmetom koji nije izostao ni kod ovoga modela.

Pojačalo  u SL-930 je digitalno (D klasa). Ono pogoni 2.1 zvučnički sustav kojeg čine dvije 65 mm širokopojasne jedinica i 80 mm bas jedinica okrenuta prema dolje, u funkciji subwoofera. Svaka je jedinica zatvorena u vlastitu komoru, s tim da je ona u kojoj je bas jedinica refleksna, dok su one u kojima su široikopojasne jedinice zatvorene. Zahvaljujući odvojenosti jedinica pojava vibracija je značajno smanjena, a povećana je čistoće i preciznost reprodukcije. Zapremina bas komore je 1,6 l što osigurava bogat i fino definiran bas odziv. Razinu glasnoće najnižih frekvencija moguće podesiti posebnim potenciometrom. Ako se potenciometar postavi na minimum, subwoofer neće raditi, što može biti zgodno za tiuho slušanje po noći.

R-5DAB

R-5DAB je prijenosni radioprijemnik koji omogućava vrlo jednostavan i širok izbor radiopostaja. Bilo gdje pošli, ovaj mali radioprijemnik s ručkom za njošenje omogućit će odličan prijem FM i DAB radiopostaja. Putem RDS sustava u FM postavi ili DL+ sustava u DAB postavi, R-5DAB prijemnik pokazat će razne tekstualne podatke na predočniku.

Uređaj se napaja iz punjivih Ni-MH baterija ili izravno iz električne mreže. Kad su baterija pune, radioprijemnik može raditi nekoliko sati, što ovisi o glasnoći slušanja. LED će pokazati kad se napon baterija približava kraju tako da korisnik može znati kad da radioprijemnik spoji na struju.

Zvučnički sustav čini širokopojasna jedinica s konusnom membranom promjera 65 mm smještena u bas refleks ustrojeno kućište. Korisnik može podešavati razinu najviših i najnižih tonova u zvuku. Korištenje uređaja je izrazito jednostavno kao i postupak ugađanja i memoriranja radiopostaja. R-5DAB isporučuje se u crnoj boji i opremljen je priključkom za slušalice kao i AUX ulaznim mini priključkom na koji je moguće priključiti neki prijenosni audiouređaj, poput pametnog telefona, npr. Svjetlinu predočnika moguće je prigušiti. Kao i većina sličnih uređaja i ovaj ima tajmer i budilicu pa je vrlo zgodan za korištenje u spavaćoj sobi. Dimenzije uređaja su 240 x 130 x 122 mm, a masa (s baterijom) 1,2 kg.

R-5

R-5 je radioprijemnik koji se može koristiti u zatvorenom i otvorenom prostoru. Bez obzira koristi li se u sobi, na livadi ili pored bazena, R-5 će omogućiti odličan prijem i kvalitetnu reprodukciju AM i FM radiopostaja. U svemu ostalomu, osim izgledom i što ne prima DAB postaje, R-5 je istovjetan R-5DAB prijemniku. Dimenzije su mu 210 x 113 x 114 mm, a masa 1.15 kg. Isporučuje se u srebrnoj, crnoj i crvenoj boji.