TEAC-ov zvučnički sustav LS-WH01- bas zvuk na radnom stolu

pro 27, 2014 | Mutlimedija/Audio Gadget, Teac

Novitet koji je okosnica zvučničkog sustava LS-WH01 je njegov subwoofer. Iza njegovog začudnog izgleda stoji TEAC-ova tehnologija pod nazivom HVT (horizontalno – vertikalno transformiranje). Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj konstrukciji, HVT jedinica ne doprinosi samo elegantnom dizajnu, već i postizanju ekstremno niskih vibracija pri funkcioniranju subca.

Nasuprotno postavljene membrane na gornjoj i donjoj strani, kreću se uzajamno suprotno te tako eliminiraju vibracije. Patent se sastoji i u posebno dizajniranim zvučnim zavojnicama (odnosno njihovoj povezanosti s membranama) koje linearnim horizontalnim kretnjama izazivaju vertikalne kretnje nasuprotno postavljenih membrana.

Prednja strana

Rezultat: čuje se zapanjujući zvuk basa iz malenog i elegantnog uređaja, gotovo bez osjetnih vibracija. Dokaz je tome i razlog ove inovacije. Naime, htio se stvoriti samostalan zvučnički sustav kojeg čine par zvučničkih kutija i subac, a koji je dizajniran za rad sa integriranim pojačalom A-H01.

Stražnja strana

Vibracije su ultimativno morale biti otklonjene radi pogubne povratne akustičke LS-WH01 je sastoji od subwoofera (dimenzija visina 75 mm, širina 215mm i dubina 228mm)i para kompaktnih satelitskih zvučničkih kutija ( dimenzija: visina 148 m, širina 110mm i dubina 168mm).

Sateliti

Tlocrtno mali sateliti omogućuju korisnicima da im lako pronađu prostor na radnoj površini stola. Subac je moguće montirati i okomito na policu (uz nešto slobodnog prostora) ili ispod integriranog pojačalo A-H01 za što je dizajniran.

Subwoofer

Sam subac ima iznimno robusno konstruiranu aluminijsku šasiju – koja je u stvari zabrtvljena komora. Za potpuno balansiranje rada zvučničkog sustava postoje na stražnjoj strani subca, pored napajanja i tipke za uključivanje / isključivanje, još i: tipka za promjenu faze te gumb za regulaciju.

Subwoofer (bočno postavljen)

Također, ovaj komplet je svojim dizajnom, veličinom i klavir lak crnom površinom idealan za smještaj u blizini TV prijemnika, gdje je potreban diskretan i dobar izgled.

Subwoofer (prikaz odozdo)