TEAC-ov CD-P800NT višenamjenski mrežni CD-player

tra 3, 2015 | Audio/video sistemi, Teac

TEAC-ov netom promovirani univerzalni uređaj CD-P800NT je daleko od toga da je CD-player s pratećim funkcijama, već je to potencijalno iznimno pristupačni audio centar visoke rezolucije svakog doma. Ponajprije treba imati u vidu da uređaj pripremljen za mrežni rad – kompatibilan je s DLNA i podržava reproduciranje DSD 2.8MHz / 5.6MHz audio datoteka preko LAN-a ili s USB flash memorije.

S prednje strane je USB ulaz 5.6MHz DSD ulaz za iPod / iPhone (sa zadnje je USB ulaz 2.8MHz DSDb za Androide). Prednji USB priključak također služi i za punjenje iPod / iPhone. S rotacionim gumbom je moguće odabrati audio zapis; pritisak na gumb je „ENTER“ funkcija.

Također, sa njime se obavljaju odabiri sa CD player-a, audio datoteka visoke rezolucije preko LAN- a (znači raznovrsne streaming usluge – između ostalog Internet radija) te mrežnih pogodnosti DLNA 1,5. Poslovično za TEAC i CD – P800NT ima ugrađen visoko kvalitetni CD mehanizam, a izvrsni DAC sklop (ima ugrađen BurrBrown PCM1795) je još jedan od ključnih razloga zašto CD-P800NT zvuči tako dobro.Pored CD-a, uređaj čita različito formatirane MP3 i WAV datoteke snimljene na CD-R ili CD-RW Na zadnjoj strani uređaja se pored USB i Ethernet porta, nalaze: koaksijalni digitalni izlaz, te optički i RCA izlaz. S prednje strane je konekcija za slušalice i regulacija glasnoće te gumb za odabir audio izvora (CD, mreža, USB prednji ili USB stražnji). CD-P800NT automatski prelazi u pripravno stanje ako nije otkriven dolazni zvučni signal za više od 20 minuta Na Internetu je moguće naći i veći broj aplikacija koje su predviđene za ekstenziranje mogućnosti uređaja samog (primjerice reproduciranjem datoteka preko DLNA medija sharing-a ili u interakciji s onima priključenima na mrežu.

Moguće je IPhone koristiti s jednom od ovih aplikacija kao komforni daljinski Ukratko: po pristupačnosti gadget s potencijalnim kultnim statusom umreženog društva TEAC-ov CD-P800NT je optimalni prvi korak za ulazak u sveprisutni Digital Living Network Alliance.

CD-P800NT prednja strana

CD-P800NT prednja strana

USB za spajanje iPod/iPhone uređaja

USB za spajanje iPod/iPhone uređaja

Krupni plan - utori za povezivanje vanjskih uređaja

Krupni plan – utori za povezivanje vanjskih uređaja