TEAC HA-P90 sd prijenosni audio reproduktor i pojačalo za slušalice s reprodukcijom do 192 kHz

srp 29, 2015 | Audio/video sistemi, Teac

Iako je po mnogo čemu slično prethodnom modelu HP-P50, novo TEAC-ovo prijenosno pojačalo za slušalice HA-P90 SD daleko je boljih karakteristika i komfora. Oba, kao temeljni izvor zvuka koriste memorijsku micro SD karticu, te omogućuju slušanje audio zapisa visoke rezolucije s iPhone-a, Android-a i PC-a te Mac-a. Karakteristike i mogućnosti koje ovaj prijenosni audio reproduktor ima, do sad su bile rezervirane isključivo za stacionarne uređaje.

HA-P90 SD podržava reprodukciju audio snimki do 192 kHz/24-bit ili DSD (Direct Stream Digital) na 2,8 MHz ili 5,6 MHz. Vrhunski D/A konverter, Burr Brown PCM1795, omogućuje audio reprodukciju s memorijske kartice, preko USB ulaza ili, kao i raniji model, s PC/MAC-a ili Android prijenosnika.

S prednje strane je sklopka s kontrolom glasnoće, preklopnik za prilagodbu impedancije slušalica, analogni i ulaz za slušalice (3,5 mm). Na većoj je plohi ugrađen privlačan i ugodan predočnik s podešavanjem intenziteta osvjetljenja (što predhodni model nije imao). Na stražnjoj strani je optički, USB i micro USB ulaz, izbornik ulaza te ulaz za napajanje ispravljačem 5V DC. Na boku je pretraživač snimki, tipka za pauziranje i utor za memorijsku karticu. Unutar kućišta je pouzdani Burr-Brownov DAC čip PCM1795, zatim pojačalo za slušalice Burr Brown OPA1602 SoundPLUS i clock s dvostrukim uzorkovanjem (sa dva kristalna oscilatora) visoke preciznosti (44,1 Khz i 48 kHz). HA-P90 SD podržava, osim DSD streaminga gotovo sve audio formate: WAV, FLAC, MP3, AAC, DSF i DFF. Baterija osigurava 7 sati kontinuiranog rada.

Aluminijsko kućište (Š x V x D) 6,8 × 2,3 × 12,5 cm je kompaktne građe s domišljatim štitnicima. Uz štitnike treba spomenuti i gumene trake koje se mogu koristiti za učvršćivanje pojačala i iPhone-a kao i za zaštitu od ogrebotina.

HA-P90 SD je koncipiran tako da je ne samo idealan partner za zahtjevne korisnike kvalitetnih slušalica i audio zapisa visoke rezolucije koji će bitno unaprijediti izvorni zapis ne samo sa iPhone-a već se jednako uspješno može koristiti i stacionarnim PC/MAC računalima. On može obnašati i ulogu centralnog audi uređaja koji će DSD propuštati, konvertirati i reproducirati sve vrste audio zapisa do onih najviših rezolucija.

Uz pristupačne cijene, privlačnu raznobojnu vanjštinu i vrhunske karakteristike, putovanje u budućnost može početi. Svi ste dobro došli!