TEAC AD-800 CD, kaseter i USB port – pristupačni kućni studijski uvjeti

pro 27, 2014 | Audio/video sistemi, Teac

TEAC je jedan od rijetkih proizvođača hi-fi opreme koji maestralno apsolvirao u vlastitim pogonima brojne probleme: od mehaničkih do elektroničkih i akustičkih. Na njegovim policama su brojna gotova rješenja koja se nude za brojne kombinacije potrebne današnjem korisniku okruženom s jedne strane bogatom ponudom iz IT svijeta a s druge brojnim nosačima zvuka i načinima arhiviranja audio zapisa.

S toga je očekivana bila pojava all-in-one uređaja AD-800 koji kombinira CD player, kasetofon i USB port u jednom kućištu s jednostavnom uporabom. U svakoj je od spomenutoj domeni TEAC došao do high end-a i kao rijetko kome uspijeva mu skupiti iskustva različitih uređaja iste razine u jedno kućište. U TEAC-ovom AD-800su se u jednom uređaju našli kao potencijalni izvori glazbe: CD player, kaseter i USB port kao i preuzimanje glazbe s priključenog hi-fi sustava (priključak otraga).
S druge strane glazbu je moguće snimiti na USB uređaj za pohranu datoteka (stick, vanjski hard disk ili računalo – priključak sprijeda), kasetu ili na neki vanjski uređaj. Svaka sekcija ima svoje pregledno raspoređene gumbe. USB je na dnu prednje fronte a CD i kaseter imaju svoje gumbe u sredini – jedni ispod drugih.
Pojednostavljeno: sve započinje na gumbu s kojim odabirete izvor zvuka, potom pritisak na tipku za snimanje u odgovarajućoj sekciji, slijedi sa većem okretnom gumbu (REC LEVEL) podešavanje razine ulaznog signala koji pratimo na displeju (neophodno budući se razine uvelike razlikuju) i na kraju ponovnim pritiskom na tipku za snimanje započinje pohrana glazbe. Svatko tako postaje uspješan tonski operativac jer je „studio“ TEAC-ovski. S prednje strane je konekcija za slušalice s podešavanjem glasnoće.
Napomena: sve opisano može se raditi i preko daljinca!
CD i kaseta
CD i kaseta
TEAC AD-800 prednja strana
TEAC AD-800 prednja strana

 

Stražnja strana
Stražnja strana