TAS 2017 Golden Ear Award Paradigm Persona 9H

10. rujna 2017. | Audio/video sistemi, Paradigm, Recenzije

TAS 2017 Golden Ear Award Paradigm Persona 9H

ruj 10, 2017 | Audio/video sistemi, Paradigm, Recenzije

Američki The Absolute Sound, jedan od časopisa s najvećim autoritetom u branši, nagradio je Paradigm Persona 9H zvučnike nagradama Editors Choice i Golden Ear Award.

Nagrade:

Paradigm Persona 9H, aktivne zvučničke kutije

proglašene su, u recenziji The Absolute Sound časopisa, jednim od najboljih zvučnika s korekcijom sobne akustike i zaslužile nagradu “Editors Choice” (po izboru urednika) i kao kruna svega, najprestižniju nagradu “Golden Ear Award”.

Nagrađivanje je krenulo početkom ove (2017.) godine, kad je u Las Vegasu, na CES-u, najvećem sajmu potrošačke elektronike Persona 9H proglašen najinovativnijim zvučnikom izložbe.

Po riječima recenzenta (Anthonyja Cordesmana):

Persona gazi vrlo duboko uz još uvijek brz i detaljan bas. Niskotonsko područje bešavno je usklađeno sa superiornim berilijskim srdnjotonskim i visokotonskim jedinicama uz životnu rezoluciju bez natruha tvrdoće i agresivnosti. Reprodukcija je vrlo blizu točkastom izvoru zvuka, i za razliku od većine kompleksnih zvučničkih sustava Persona 9H zaista isporučuje zvuk superioran mnogim konkurentima. Osjetljivost od 96 dB dopušta korištenje čak i cijevnih triodnih pojačala malih snaga. Uz ugrađena 2 pojačala od 700 W za najniže tonove i kompenzaciju akustike prostora, Persona 9H reproducira sve do 15 Hz.

ARC-2, sustav kompenzacije sobne akustike ne treba posebno detaljno opisivati, bitno je da će mnogi korisnici micati zvučnike u prostoru i da će na svakom mjestu moći postići najbolji mogući zvuk.

Treba imati na umu da ARC-2 sustav može podesiti akustiku sobe do 6 dB prigušivanja i do 30 dB naglašavanja unutar frekvencijskog opsega. Rezultat je savršena korecija deformacija u reprodukciji uzrokovanih zvučnim potpisom prostora u kojoj se zvučnici nalaze.

U glavnom, Persona 9H je jedan od najboljih zvučničkih sustava i možemo ga toplo preporučiti.