Španjolska multimedija – Eissound

pro 14, 2013 | Eissound, Multiroom/Home Theatre/Custom Instalation

Skupina audioprofesionalaca utemeljila je 1993. godine tvrtku pod nazivom Electronica Integral de Sonido S.A, (EISSOUND). Bilo je to vrijeme kad pojam multiroom nije bio sasvim poznat ni brojnim renomiranim tvrtkama koje su proizvodile audioopremu.

EISSSOUND je nastao s ciljem proizvodnje uređaja u sasvim novom segmentu audioindustije koji će se ubrzo proširiti po cijelom svijetu. Prvi tvrtkin proizvod bio je Audio Control Unit, uređaj dizajniran tako da sliči prekidačima svjetla u stanovima. Bio je to ujedno i tvrtkin prvi proizvod iz prve serije, nazvane 100 Series. Radilo se o jednostavnom uređaju za čiju su instalaciju govorili da je “jednostavna kao ugradnja prekidača za svjetlo”.

Pokazalo se to punim pogotkom. Uređaj su podjednako prigrlili profesionalni instalateri audioopreme, podjednako kao i elektroinstalateri. Otada do danas ova španjolska tvrtka radovito izlazi na tržište s novim i vrlo zanimljivim proizvodima koji bivaju odlično prihvaćeni na tržištu. Među njima ističu se posebno uspješni nevidljivi zvučnici Oqulto, KBSound kompleti za ozvučivanje kuhinja i kupaonica i najnoviji među njima, i500 Series čija oznaka “Made for iPod” jasno govori o njezinoj namjeni.

Trenutno su u proizvodnji tri skupine uređaja. Multiroom skupinu čine četiri modela – i500 je cjeloviti multiroom sustav za reprodukciju glazbe s iPoda, radija, CD/DVD playera ili MP3 player, dok su 400, 100 i 90 modeli sustavi koji se ugrađuju u okomite zidne stijene i na prvi pogled djeluju kao raskošniji prekidač za svjetlo. U KBSound seriji je osam modela. Dok je iSelect najbolji model koji može reproducirati ne samo radioprograme već i glazbu pohranjenu na iPodu/iPhoneu, najjeftiniji Classic je kvalitetan radioprijemnik s pojačalom koji se ugrađuje u zid i daljinski upravlja.

U rasponu između njih niz je proizvoda među kojima bi svatko zainteresiran mogao pronaći nešto za sebe. Treću seriju čine zvučnici za ugradnju u zid ili strop, postavljanje na zid, subwoofer te već spomenuti Oqulto. Poslovna politika EISSOUNDA temelji se na želji da se bude potpuno drugačiji od konkurencije i da se njihovi uređaji dizajnom, pouzdanošću, inovativnošću i kvalitetom jasno razlikuju od suparnika u istom cjenovnom rangu.