Soundcast bežični aktivni vanjski vodootporni zvučnici

02. listopada 2020. | Mutlimedija/Audio Gadget, Soundcast

SLUŠAJTE GLASNO!

Ozbiljan kvalitetan zvuk za ljude koji se ozbiljno bave svojom glazbom.
– NAJBOLJE ŠTO TRŽIŠTE NUDI!

SLUŠAJTE GLASNO!

Ozbiljan kvalitetan zvuk za ljude koji se ozbiljno bave svojom glazbom. NAJBOLJE ŠTO TRŽIŠTE NUDI!

Soundcast – Malo povijesti…

Soundcast je tajanstvena Američka kompanija koja proizvodi najbolje bežične aktivne zvučnike za vanjsku upotrebu na svijetu.

Zanimljivost leži u poluskrivenoj vlasničkoj strukturi koja nikad nije sasvim objelodanjena. Soundcast su osnovali investitori koji su odlučili šutjeti iz nepoznatih razloga, ali su mnogi u industriji svjesni tko su vlasnici.

Web stranica tvrtke, međutim, ne nudi izravno spominjanje identiteta, ali daje neke naznake:

„Početkom 2000-ih osnivači jednog od najvećih i najstarijih američkih proizvođača audio uređaja i zvučnika pokrenuli su Soundcast. Njihova vizija? Razvijati pouzdane bežične audio proizvode visokih performansi koji pružaju najbolju kvalitetu zvuka i rade bez problema u bilo kojim okolnostima ili vremenskim uvjetima.“

Ovaj neravni put kroz povijest Soundcasta stavljen je u središte pozornosti kada je iznenada, početkom 2013. godine, najavljeno da će tvrtku kupiti Jeremy Burkhardt, bivši šef SpeakerCraft-a.

Burkhardt, koji nije bio sramežljiv u potrazi za publicitetom, napravio je veliku buku i čak počeo dijeliti neke od svojih strateških planova za tvrtku. Samo šest tjedana kasnije kompanija je naglo objavila da je posao “istekao”, a Soundcast se maknuo s tržišta.

Ipak, godine 2015., privatna dionička tvrtka Hancock Park Associates (HPA) kupila je Soundcast, i imenovala OAC Group za upravljanje tvrtkom. Glavni ravnatelj Hancocka, Ted Fourticq rekao je da vidi “sjajnu budućnost” za Soundcast zbog “pojačanog rasta i potražnje za proizvodima za život na otvorenom”.

Grupa OAC, na čijem je čelu tada bio industrijski veteran Oscar Ciornei, vodila je tvrtku i upravljala poslovanjem. Postojeće osoblje OAC grupe i Soundcast-a bili su odgovorni za marketing i prodajnu strategiju, razvoj novih proizvoda, inženjering, sustave za podršku kupcima i financije.

Od samog preuzimanja, dio nove Soundcast ekipe bila je Charity Hardwick, koja je danas Predsjednica uprave.

O filozofiji i proizvodima

SLUŠAJTE GLASNO!

Soundcast prihvaća pustolovine; ljude koji se maknu s utabanih staza, istražuju novu glazbu, vode aktivan životni stil i borave na otvorenom. Naši su zvučnici napravljeni tako da mogu ići bilo gdje i nositi se sa svime što im život zadaje. Soundcast potiče ljude da glasno slušaju sva svjetska čuda, uključujući njihovu glazbu.

 

Snažni korijeni, uvjerljivi proizvodi

Soundcast su pokrenuli inženjeri koji su bili i inovatori, a bavili su se proizvodnjom originalne opreme, dobavljanjem zvučnika i ožičenja za kućnu uporabu. Kad su shvatili da postoji velika potražnja za uređajima koji bi bežično reproducirali glazbu na otvorenom, razvili su sveobuhvatnu ideju zvučnika sa subwooferom usmjerenim prema dolje s ugrađenim pojačalima i omnidirekcionalnim rasporedom zvučničkih jedinica kako bi postigli puni opseg reprodukcije glazbe na otvorenom prostoru.

To je bilo prije Bluetooth povezivanja,  prije Sonosa ili bilo kakvih bežičnih kućnih sustava. Zahvaljujući patentiranom  bežičnom sustavu,  prvi smo ostvarili potpuno novu ideju i ponudili tržištu primopredajnik koji će proširiti domet povezivanja iz unutrašnjosti kuće na otvoreni prostor.

Mnoge kompanije tvrde da su bile prve na tržištu s bežičnom reprodukcijom glazbe na otvorenom od 360°, ali mi to radimo više od 10 godina – i sad smo u sljedećem životu, nekoliko koraka ispred svih, s novim proizvodima koji rješavaju nove probleme.

Imamo dugotrajnu bateriju na kojoj radimo više od deset godina, ispravljajući je, smišljajući kako regulirati snagu, kako isporučiti bateriju koja traje jako dugo, tako da je ne morate puniti svakih nekoliko sati, kao što radite s malim Bluetooth uređajima.

Stvorili smo posebnu nišu za sebe i doista smo usredotočeni na vrhunsku beskompromisnu audio reprodukciju na otvorenom prostoru. U tom smo pogledu najbolji.

Kad razgovaramo o drugim proizvođačima sličnih zvučnika, niti jedan od njih nema iskustva u rješavanju problema reprodukcije na otvorenom, što uključuje kišu, snijeg, ljetne žege i ostale zamislive nepogode kojima su takvi uređaji izloženi.

Samo i jedino mi imamo rješenja za to!

Soundcast je utemeljen na generacijama stručnosti i razvio je snažne odnose i partnerstva širom svijeta u industriji koja servisira aktivni način života i potrošačku elektroniku. Prodajnoj mreži i potrošačima smo oslonac u težnji za najboljim rješenjem za bežične vanjske zvučnike. Povezujući najčešću tehnologiju vanjskih Bluetooth zvučnika i obveze prema najboljoj podršci za kupce i potrošače u svojoj klasi, jedina smo robna marka vanjskih zvučnika na tržištu koja potrošačima treba.

SOUNDCAST – proizvodi

Proizvodni program nije velik, ali je zaista spektakularan. Glavna su svojstva vanjskih zvučnika:

  • Svi zvučnici se napajaju punjivim baterijama
  • Veliki opseg prijema za Bluetooth uređaje
  • True Wireless Stereo (spajanje dva zvučnika na jedan izvor kao lijevi i desni)
  • Upravljanje aplikacijom s mobilnih uređaja
  • Otporni su na sve vremenske uvjete
  • Otpornost na pijesak, prašinu i temperaturu (od -20°C do 60°C)

  Soundcast VGtx

  VGtx primopredajnik dugog dometa proširuje raspon zvučnika ili slušalica izvan standardnih 10 metara kako bi omogućio rad na udaljenosti do 50 metara. Osigurava maksimalnu fleksibilnost izvora priključkom od 3,5 mm i optičkim ulazom. Optički TOSLINK ulaz daje zvuk najveće vjernosti, uz zadržavanje mogućnosti povezivanja na postojeći dodatni TV zvučnik. Opremljen aptX ™ kodekom niske latencije, VGtx vam pruža uživanje u emisijama ili igrama s apsolutno nula zaostajanja.

  VGtx se može koristiti s bilo kojim uređajem koji reproducira zvuk i ima audio izlaz čije signale VGtx može prenijeti Bluetooth povezivanjem. Uređaji poput računala, prijenosnika, pametnih telefona i stereo sustava obično će imati audio izlaze označene kao “slušalice”, “audio izlaz” ili “linijski izlaz” koji se mogu koristiti. VGtx se isporučuje s kabelom (3,5 – 3,5 mm muški) za povezivanje s uređajima koji imaju takav priključak. Međutim, dostupni su adapteri i kabeli koji će omogućiti spajanje drugih vrsta utikača  (RCA na primjer). Kada se spajate na analogni ulaz VGtx, provjerite je li prekidač postavljen na „analogni“.

  Napomena: VGtx se ne smije spajati na izlaze zvučnika! 

  Soundcast VGtx bluetooth prijemnik (Soundcast) MPC: 869.00 kn KUPI

  Soundcast VG1

  Ima dva širokopojasna zvučnika aluminijske membrane promjera 38 mm s butil/gumenim ovjesom i stražnjim pasivnim bas radijatorom.

  • Vodootporan (IP67), radi sa Siri. Podržava aptX™ & AAC za Bluetooth® Audio.
  • Frekventni opseg: 90 Hz – 17 kHz ±5 dB
  • Pojačalo: klase-D 15W RMS stereo (7.5W + 7.5W)
  • Trajanje baterija: do 15 sati (ovisno o glasnoći)
  • Dimenzije (VŠD): 74 x 173 x 59 mm
  • Masa: 0,46 kg

  Soundcast VG1 bežični vanjski zvučnik (Soundcast) MPC: 949.00 kn
  AKCIJA: 849.00 kn KUPI

  Soundcast VG3

  Niskotonska jedinica dugog hoda, promjera polipropilenske membrane 76 mm, okrenuta je prema dolje.

  Dva širokopojasna zvučnika promjera membrane 38 mm smještena su na suprotnim stranama kućišta i zrače zvuk 360 °. 

  Imaju aluminijske membrane i butil/gumeni ovjes. Savršeno uravnotežen zvuk čuje se na bilo kojoj razini glasnoće bez obzira na to gdje je zvučnik okrenut. Podržava AAC, aptX™ i aptX™ niske latencije za Bluetooth® audio.

  • Vodootporan (IP67).
  • Frekventni opseg: 75 Hz – 17 kHz ±5 dB
  • Pojačalo: klasa-D 30W RMS bi-amplifikacija (20W + 10W)
  • Trajanje baterija: do 21 sat (ovisno o glasnoći)
  • Dimenzije (VŠD): 225 x 95 x 95 mm
  • Masa: 1,6 kg

  Soundcast VG3 bežični vanjski zvučnik (Soundcast) MPC: 1990.00 kn
  AKCIJA: 1790.00 kn KUPI

  Soundcast VG5

  Niskotonski zvučnik dugog hoda polipropilenske membrane promjera 152 mm okrenut je prema dolje. Feritni motor osigurava dug život baterijama, a ovjes je od butil/gume.

  Dva širokopojasna zvučnika promjera membrane 76 mm postavljena su na suprotne strane kućišta za stereo od 360°. Membrane su aluminijske s butil/guma ovjesom, a motor je Neodimski. Podržava AAC, aptX™ i aptX™ niske latencije za Bluetooth® audio. Ugrađenim DSP-om može se podesiti način reprodukcije za unutarnje ili vanjske prostore. 

  • Vodootporan (IP67).
  • Frekventni opseg: 70 Hz – 18 kHz ±5 dB
  • Pojačalo: klasa-D 34W RMS bi-amplifikacija (20W + 14W)
  • Trajanje baterija: do 10 sat (ovisno o glasnoći)
  • Dimenzije (VŠD): 435 x 210 x 210 mm
  • Masa: 5,7 kg

  Soundcast VG5 bežični vanjski zvučnik (Soundcast) MPC: 3599.00 kn KUPI

  Soundcast VG7

  Niskotonski zvučnik dugog hoda polipropilenske membrane promjera 178 mm okrenut je prema dolje. Feritni motor osigurava dug život baterijama, a ovjes je od butil/gume.

  Četiri širokopojasna zvučnika promjera membrane 76 mm postavljena su na suprotne strane kućišta za stereo od 360°. Membrane su aluminijske s butil/guma ovjesom, a motor ima neodimski magnet. Ugrađenim DSP-om može se podesiti način reprodukcije za unutarnje ili vanjske prostore. 

  • Frekventni opseg: 55 Hz – 20 kHz ±3 dB
  • Pojačalo: subwoofer – 30 W klase-D; stereo – 2 x 15 W RMS klase-D
  • Trajanje baterija: do 15 sat (ovisno o glasnoći)
  • Dimenzije: promjer 280 mm, visina 480 mm
  • Masa: 9,5 kg

  Soundcast VG7 bežični vanjski zvučnik (Soundcast) MPC: 6699.00 kn KUPI

  Soundcast VG7SE

  Niskotonski zvučnik dugog hoda polipropilenske membrane promjera 178 mm okrenut je prema dolje. Feritni motor osigurava dug život baterijama, a ovjes je od butil/gume.

  Četiri širokopojasna zvučnika promjera membrane 76 mm postavljena su na suprotne strane kućišta za stereo od 360°. Membrane su aluminijske s butil/guma ovjesom, a motor ima neodimski magnet. Ima osvjetljenje podesive boje i intenziteta. Ugrađenim DSP-om može se podesiti način reprodukcije za unutarnje ili vanjske prostore. 

  • Frekventni opseg: 40 Hz – 20 kHz ±3 dB
  • Pojačala: triamplifikacija 2.1 klase-D – 60W + 30W + 30W
  • Trajanje baterija: do 40 sati (ovisno o glasnoći)
  • Vodootpornost: IP64
  • Dimenzije (VŠD): 640 x 280 x 280 mm
  • Masa: 10,9 kg

  Soundcast VG7SE bežični vanjski zvučnik (Soundcast) MPC: 8699.00 kn KUPI

  Ako za svoj otvoreni prostor trebate najbolje bežično ozvučenje, ovo su proizvodi za vas. Bazen, plaža, jahta, terasa, restoran, gradilište – svaki prostor koji možete zamisliti dobit će sasvim novu dimenziju i vrijednost uz Soundcast bežične zvučnike.

  Ako za svoj otvoreni prostor trebate najbolje bežično ozvučenje, ovo su proizvodi za vas. Bazen, plaža, jahta, terasa, restoran, gradilište – svaki prostor koji možete zamisliti dobit će sasvim novu dimenziju i vrijednost uz Soundcast bežične zvučnike.

  Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

  AUDIOCINEMA ART newsletter

  AUDIOCINEMA ART newsletter

  Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

  Prijavi se na naš newsletter i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta!

  Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

  Pin It on Pinterest