Simaudio Moon serija

20. veljače 2014. | High-end audio, Simaudio - Moon

Simaudio Moon serija

velj. 20, 2014 | High-end audio, Simaudio - Moon

Dostupna egzotika
Simaudijovu Moon seriju čine digitalni i analogni izvori zvuka. Unutar serije je i posebna skupina uređaja koji im mogu, ali i ne moraju, biti pridodani – D/A pretvarači i fono pretpojčala. Svi su u cijelosti izrađeni Kanadi i sve odlikuju prepoznatljiva, luksuzno uređena kućišta. Pri izradi Moon serije uređaja, Simaudijovi inženjeri su koristili mnoga rješanja iz skupljih serija Evolution i Neo, prilagodivši im cijenu koštanja kako bi do kvalitetnih uređaja mogao doći nešto širi krug kor

Fono pretpojačala su u cjelosti konfigurabilna tako da ih korisnik može podesiti prema zahtjevima sustava i vlastitom viđenju, a DAC-ovi su izvrsno opremljeni. Zahvaljujući pomnoj pozornosti prema detaljima tijekom izbora dijelova za izradu, uređaji su iznimno kvalitetni i zvukovno superiorniji većini drugih u istom cjenovnom razredu.

D/A pretvarači

Moon 300D v.2

Moon 300D v.2

Zahvaljujući iznimno svestranom vanjskom sučelju, 300D v.2 pretvarač moguće je povezati s računalom, putem USB-B priključka, kao i s glazbenim poslužiteljem, digitalnim transportom i sl., putem S/PDIF ili Toshlink digitalnih priključaka. 300D v.2 izrađen je i opremljen da zadovolji želje i ukuse istinskih ljubitelja i poznavatelja kvalitetno reproduciranoga zvuka. Bez obzira na format digitalnog zapisa, ovaj će ga uređaj reproducirati u njegovoj izvornoj kakvoći.

Moon 100D

Moon 100D

Glavna namjena ovog DAC-a je korištenje s računalom na koji je korisnik pohranio svoje audiodokumente. Osnovni način povezivanja s računalom je putem USB priključka, ali 100D pretvarač opremljen je i S/PDIF i Toshlink digitalnim priključcima, što omogućava povezivanje i s glazbenim poslužiteljima i s digitalnim transportima. Svi ulazni digitalni signali procesiraju se u asinkronom procesoru uzorkovanja i potom u 24-bitnom DAC-u. USB priključak na ovom pretvaraču prihvaća digitalne signale 16-bitnog/48 kHz formata, ali ako korisnik želji bolje specifikacije, postoji način da ih sa 100D modelom i postigne.

Fono pretpojačala

Iako u Simaudiju nikada nisu proizvodili gramofone, itekako su svjesni da veliki broj zaljubljenika u kvalitetnu reprodukciju u svijetu posjeduje gramofone i velike kolekcije LP ploča. Za njih su stvorili izvrsna fono pretpojačala.

Moon 310LP

Moon 310LP

U Simaudiju drže da je 310LP značajan skok u dizajnu fono pretpojačala. Baš kao i kod njegova prethodnika, modela LP5.3, posebna je pozornost posvećena smanjenju praga šuma i, povezano s time, povećanju dinamičkog raspona. Rezultat takvog pristupa je jedno od najtiših fono pretpojačala uopće, tiše i od mnogih znatno skupljih pretpojačala. Zvukovno, ovo je pretpojačalo tipičan primjer Moonova roda – zvuči čisto, brzo i moćno u bas području, otvoreno u srednjem i prozračno u najvišim dijelovima audiospektra.

Moon 110LP

Moon 110LP

Već po ustaljenoj praksi u Simaudio produkciji, 110LP u sebi sadrži brojna dostignuća i ima sličan zvukovni pečat kao i tvrtkino najbolje fono pretpojačalo, 320LP, samo što je cijenom znatno pristupačnije od njega. Na drugu stranu, 110LP pretpojačalo je poboljšana inačica Simaudijovog popularnog i široko prihvaćenog LP 3 fono pretpojačala.

Vanjski napajački sklop

Moon 320S

Moon 320S

320S je vanjski napajački sklop namijenjen dodatnom poboljšanju osobina 320LP fono pretpojačala. Njegovim dodavanjem, 320LP postaje izniman uređaj za reprodukciju fonosignala, zvukovno ravan najboljima na tržištu i značajno kvalitetniji od uređaja slične u cijene. S 320S napajačkim stupnjam, 320LP pretpojačalo postaje referentan uređaj po cijeni puno dostupnijoj od one koju je do sada trebalo platiti za taj rang kvalitete.

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na naš newsletter te ostvari 15% popusta za kupnju iznad 2.000,00kn* i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta! *u popust nisu uključeni Technics uređaji

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest