SIM2 Grand Cinema SUPERLUMIS projektor

svi 18, 2014 | Multiroom/Home Theatre/Custom Instalation, SIM2

Hollywood u sobi
Poznata serija Grand Cinema Lumis, jedne od vodećih tvrtki za proizvodnju high-end projekrora na svijetu, talijanske SIM2, dobila je nasljednika. Naziv joj je Superlumis. Superlumis projektori osiguravaju veću svjetlinu, zahvaljujući puno jačoj žarulji (350 W), ali i novoj postavi leća.

Zahvaljući korištenju tri 0,95” 1080p DC4 DLP čipa,unaprijeđene inačice SIM2 ALPHAPATH izvora svjetlosti i 3D Triple Flash tehnologije (144 Hz) korisnici će moći doživjeti izrazitio prirodnu, dinamičnu i ničime ometanu 3D sliku.

Prema riječima ljudi is SIM2, trenutno na tržištu ne postoji projektorska tehnologija koja je u stanju dati sliku tako dubokih boja i sjajnog kontrstnog omjera (30.000:1 u 2D postavi). To jedino mogu Superlumis projektori zahvaljujući Dynamic Black sustavu i EC lećama. Mogućnosti izbora dviju leća, visoke svjetline (High Brightness – HB) i proširenog kontrasta (Extended Contrast – EC) jamči fino ugađanje i dobivanja  najbolje moguće slike, sukladne osvijetljenosti prostora u kojem se projektor koristi. HB leće omogućavaju postizanje do 5000 Ansi lumena, a EC leća osiguravaju do 3800 ANSI lumena.

HB leće idealne su za velike projekcijske zaslone odnosno za projekciju u ambijentalnom osvjetljenju. Za manja projsktorska platna i za ambijente u kojima je moguće podešavati osvjteljenje, EC leće će pridonijeti povećanju kontrasta i poboljšanoj razini crne boje.
Superlumis projektori imaju i SIM2 Perfect Fit sustav koji omogućava da projektor reproducira 2.35/2.40:1 videomaterijal, mijenjajući dimenzije slike kako bi odgovarala veličini projekcijskog zaslona i to bez potrebe za dodatnim anamorfičnim lećama.

Grand Cinema Superlumis projektori imaju PureMovie, PureAction i PureAction 3D postave koje omogućavaju optimizaciju slike s obzirom na program koji se gleda – filmovi, sportovi, 3D. Motorizirani Sliding Filter System unutar optičkog sklopa koji dva različita filtra na putu optičke zrake postavlja nezavisno jedan od drugoga. Zahvaljujući tomu Superlumis su izrazito svestrani projekrori koji se mogu koristiti kućnom kinu, DCI namjenama kao i u različiti prpofesionalnim primjenama, npr. fotografiji, pri čemu je precizna reprodukcija boja ključni čimbenik.

Superlumis projektori mogu raditi u aktivnoj u pasivnoj 3D postavi, a opremljeni su i Mounting Assembly sustavom koji omogućava mikrometarsku preciznost preklapanja slika kad se koriste dva projektora.

Dimenzije Superlumis projektora su 458 x 210 x 455 mm, masa 11 kg, a trajnost žarulje 2000 sati u standardnoj odnosno 3000 sati u Eko postavi.

Slika razlučivosti 1920 x 1080 piksela može se projicirati na platno do 5 metara širine bez gubitka kvalitete, a to znači da nije daleko do istine da se u sobi može dobiti istinski hollywoodski kino-ugođaj.

Recenzija Home Cinema Choice