CA-Roon

Roon u Cambridge Audio mrežnim audio reproduktorima

01. svibnja 2020. | Audio/video sistemi, Cambridge Audio

London, Velika Britanija – Cambridge Audio je svoje mrežne reproduktore opremio Roon streaming tehnologijom za upravljanjem glazbenim datotekama.

Nagrađivani CXN (V2), Azur 851N i Edge NQ mrežni audio reproduktori sada imaju @roonlabs ugrađenu tehnologiju za streaming visoke rezolucije Roon Ready!

Roon pruža digitalno iskustvo pretraživanja slično CD ili Vinilnim nosačima zvuka. Roon također povezuje vaše osobne datoteke s milijunima pjesama dostupnim na TIDAL-u i Qobuzu, pa možete duboko zaroniti u glazbu koju poznajete, a zatim istražiti i otkriti nove glazbene zapise u svijetu izvan vaše kolekcije. 

Cambridge Audio EDGE NQ

Ovaj vodeći mrežni reproduktor nudi nove razine svestranosti kao predpojačalo i mrežni reproduktor. StreamMagic, modul za streaming, koji pokreće NQ, poboljšan je i dopušta reprodukciju glazbe iz gotovo svih izvora.

Dizajn i kvaliteta tiskanih pločica i minuciozan inženjering smanjuju smetnje i osiguravaju čist i prirodan zvuk.

Cambridge Audio Edge NQ predpojačalo i mrežni reproduktor s D/A konverterom (Cambridge Audio) MPC: 43590.00 kn (5785.39 €)

Cambridge Audio Azur 851N

Nagrađivani Azur 851N sadrži vrhunske digitalne čipove – twin Analog Devices AD 1955 koji rade u Dual Diferencijal režimu (obrada signala posebno za lijevi i desni kanal).

Ima posebno odvojeno napajanje, implementirana je nova generacija ATF2 sklopovlja (Adaptive Time Filtering) koje podiže (upsempling) svih audio ulaza na razinu 24bit/384kHz uz maksimalnu eliminaciju jittera.

Cambridge Audio CXN (V2)

U Cambridge Audiju su nagrađivani CXN (V2) mrežni reproduktor učinili još boljim.

Izrađen za streaming digitalnog audija iz širokog raspona izvora, znatno povećava kvalitetu reproduciranog zvuka. Druga generacija nudi veliki broj poboljšanja zahvaljujući većoj snazi procesora i korisničkom iskustvu.

Cambridge Audio CXN V2 mrežni streamer (Cambridge Audio) MPC: 9990.00 kn (1325.9 €)
AKCIJA: 8690.00 kn (1060.72 €) Kupi

Roon, što je to?

Roon je visokorazlučiva, multi-room tehnologija reprodukcije i upravljanja glazbom  koja transformira i unaprjeđuje iskustvo pretraživanja i upravljanja vašom i online glazbom.

Fotografije, životopisi, kritike, tekstovi pjesama, skladatelji i još mnogo toga pronalaze se automatski, pružajući interaktivni doživljaj bilješki za cijelu vašu glazbenu kolekciju.

To je mozak koji govori glazbi što i gdje da radi – kao što policajac kontrolira promet.

Roon sam po sebi nije servis za streaming glazbe, ne nudi pristup bilo kojem servisu na koji niste pretplaćeni.

Umjesto toga, kontrolira vaš Internet radio, vaše glazbene streaming servise i vaše osobne datoteke i šalje ih audio uređajima nakon kontrole na računalu, pametnom telefonu i tabletu. Dakle, spaja različite točke vašeg sustava za slušanje glazbe.

Roon radi na većini Mac, Windows i Linux računala kao poslužitelj, sa sustavom Android ili iOS pametnim telefonima/tabletima koji se koriste kao kontrolna točka.

Da biste to postigli, u Roonovu strukturi postoji nekoliko ključnih dijelova – Roon Core, upravljačke aplikacije i audio izlazi.

Roon Core

Svaka Roon instalacija zahtijeva Roon Core. To je dirigent vašeg glazbenog streaming orkestra, odnosno dio koji je odgovoranx za sva razmišljanja i odluke vašeg sustava. Na taj način ne morate ažurirati sve svoje komponente svaki put kada je Roon popravljen ili nadograđen.

Roon Core će u većini slučajeva surađivati s Mac ili Windows PC. To bi mogao biti i NAS pogon ili namjenski glazbeni poslužitelj (poput Roon-ovog Roon Nucleusa) koji je unaprijed instaliran ili instaliran s softverom Roon Core poslužitelja.

Roon Core će kontrolirati glazbu sa svih vaših digitalnih izvora: Tidal, Qobuz, NAS jedinica, HDD, USB, iTunes i radija. Gradi međusobno povezanu digitalnu biblioteku, s očišćenim, poboljšanim, ažurnim metapodacima, koji su tada uklopljeni u jedno, uredno sučelje sa svim bogatim sadržajem koji Roon može prikupiti. Ti dodaci uključuju fotografije, biografije, tekstove i datume koncerata, povezuje umjetnike, skladatelje, pjevače, instrumentaliste, dirigente, producente…

Ideja je stvoriti bazu podataka nalik vrhunskom časopisu koja se lako pretražuje i osigurava potpunije uživanje u glazbi i svemu oko glazbe.

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

CAMBRIDGE AUDIO ČLANCI:

AUDIOCINEMA ART newsletter

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na naš newsletter i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta!

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest