REVO SUperSignal Stvoren za noćni ormarić
REVO SuperSignal Stvoren za noćni ormarić

Revo SuperSignal – Stvoren za noćni ormarić

04. listopada 2022. | Mutlimedija/Audio Gadget, REVO

Prekrasan retro moderni zvučnik glazbu reproducira s DAB/DAB+ i FM radijskih postaja i pomoću Bluetootha, a uže je specijaliziran za jutarnja buđenja

članak prenešen iz časopisa BUG – Davor Šuštić (Listopad 2022.) – link

Prekrasan retro moderni zvučnik glazbu reproducira s DAB/DAB+ i FM radijskih postaja i pomoću Bluetootha, a uže je specijaliziran za jutarnja buđenja

članak prenešen iz časopisa BUG – Davor Šuštić (Listopad 2022.) – link

Revo SuperSignal

Revo SuperSignal kompaktni je i neodoljivi Bluetoot h zvučnik, premda vas takvom kategorizacijom navodimo na krivi put. Od mogućnosti reprodukcije zvuka pomoću Bluetootha, koja se odvija uz korištenje kodeka SBC, AAC i aptX, važnija je njegova sposobnost reprodukcije digitalnih DAB/ DAB+ i FM radijskih postaja.

Pomoću ugrađenih tunera te dugačke antene, fiksirane na SuperSignalovu poleđinu, on će dohvatiti sve radijske postaje u dometu. Osim Bluetootha i radija, SuperSignal prima audiosignal i preko stražnjeg 3,5-milimetarskog ulaza (AUX). Zanimljivo, straga još nalazimo i analogni RCA izlaz, pomoću kojeg se zvuk sa SuperSignala može poslati na pojačalo ili aktivne zvučnike, pa Revov mališan može poslužiti i kao proširenje funkcionalnosti vašeg audiosustava DAB/DAB+ i FM radijem te Bluetoothom.

Drugi ugrađeni izlaz nalazi se sprijeda; riječ je o 3,5-milimetarskom konektoru za slušalice. Pozadi nalazimo još USB-B konektor, namijenjen nadogradnji firmwarea, te priključak napajanja. SuperSignal ne posjeduje bateriju pa obavezno mora obitavati u blizini strujne utičnice.

REVO Supersignal sprijeda
REVO Supersignal front

SuperSignal sadrži sve potrebne ulaze i izlaze, uključujući – pomalo neočekivano – RCA izlaz, pomoću kojega ga možemo povezati s drugim sustavom za reprodukciju zvuka, koji iz njega izlazi

REVO Supersignal straga

Prednjica je prekrivena tipkama za odabir radijskih postaja, odabir ulaza, konfiguraciju zvučnika i namještanje alarma. Čitav rešetkasti dio osjetljiv je na dodir, a pipkamo ga onda kada želimo odgoditi alarm (snooze)

Spoj starog i modernog

Još prije no što vas zaintrigira dobrom povezivošću, SuperSignal privući će vam pozornost svojim izgledom. Riječ je o zvučniku s odlično odmjerenim spojem modernog i retro dizajna. Kućište od MDF-a, prekriveno furnirom od oraha, na svim je uglovima zaobljeno, a prednjica je prekrivena tamnom, perforiranom i na dodir vrlo ugodnom aluminijskom pločom. Zašto je bitan njezin taktilni doživljaj?

Jer ćete ju pipkati kako biste odgodili jutarnji alarm. Jednim dodirom prednjice SuperSignala snooze se namješta na pet, a sekundarnim dodirom na 10 minuta. Uređaj podržava namještanje dvaju alarma. Čitav  postupak inicira se preko istoimene tipke na prednjici zvučnika, a izvršava pomoću četverosmjernog joysticka, koji se nalazi pored 2,4 -inčnog OLED ekrana, te tipke Select, pozicionirane ispod joysticka. Za alarmiranje možete odabrati željenu DAB/DAB+ ili FM radiopostaju, koja će postajati sve glasnija do isključenja alarma, ili klasični zvuk budilice.

Kad odlučite da je vrijeme za ustajanje, alarm ćete isključiti pritiskom tipke Power na gornjoj strani zvučnika. Od drugih kontrola, sprijeda se još nalazi pet tipki za izravni odabir DAB/DAB+ ili FM postaja te tipke za odabir ulaza (Mode), pristupanje postavkama (Menu) i odabir informacija koje se prikazuju na ekranu (Info). Može se raditi o podacima dobivenim preko RDS-a, datumu, frekvenciji FM postaje i sličnom. Glasnoćom se upravlja pomoću velikog, i na dodir vrlo glatkog, kotačića na gornjoj strani zvučnika.

Kad govorimo o postavkama, u izborniku Menu moći ćete namjestiti stvari, poput vremena i datuma, svjetline ekrana, razine basa i visokih frekvencija te vremena automatskog isključenja zvučnika (sleep), ako želite da on utihne nakon što zaspite.

REVO Supersignal odozgo - gumb

Na gornjoj strani zvučnika nalaze se kotačić za glasnoću i tipka za isključenje. Potonja također služi deaktivaciji alarma

REVO Supersignal  navigacija

Za navigaciju po izbornicima, kao i pretraživanje radijskih postaja, namještanje alarma i slične funkcije, koristi se praktični četverosmjerni joystick

REVO Supersignal OLED ekran

2,4-inčni OLED ekran prikazuje vrijeme, datum, odabrani ulaz, radijsku postaju, RDS i slične informacije

Višestruko upravljanje

Sve spomenuto može se namještati i pomoću priloženog plosnatog daljinskog upravljača. Zanimljivo je da on sadrži osam tipki za izravni odabir radijskih postaja, dok ih je na samom zvučniku samo pet, stoga ćete se trebati pobrinuti da na prvih pet mjesta postavite najdraže. Postaje se odvojeno pamte za DAB/DAB+ i FM radio a memoriranje je krajnje jednostavno – kad se zateknete na željenoj postaji, jednostavno pritisnete i držite broj uz koji ju želite vezati.

Za funkcionalnost Super-Signala, osobito kad se on koristi na noćnom ormariću, imamo isključivo riječi hvale, no ona bi teško opravdala cijenu od 2.370 kuna da akustičke performanse Revova zvučnika nisu na  zadovoljavajućoj razini. Srećom, to je još jedan aspekt u kojem stvari nisu prepuštene slučaju.

REVO Supersignal daljinski

Zvučnik na sebi ima pet tipki za odabir spremljenih radijskih postaja, a na plosnatom daljinskom upravljaču ukupno ih je osam. Tu su i sve ostale potrebne kontrole

SuperSignal koristi 3,5-inčnu Balanced Mode Radiator (BMR) zvučničku jedinicu, smještenu iza metalne rešetke, te bas-refleksni tunel, koji se proteže po gotovo čitavoj visini zvučnika, s okruglim otvorom na njegovoj donjoj strani. Pojednostavljeno, BMR jedinice specifične su po tome što objedinjuju bas-srednjetonac i visokotonac, čime se dobiva kompaktniji zvučnik, sa širom prostornom disperzijom zvuka. Premda BMR jedinice mogu proizvesti stanovitu količinu basa, Revov zvučnik u tom se smislu pametno oslanja na  spomenuti bas-refleksni otvor, koji, zbog svoje izvedbe, duboke frekvencije efektivno pojačava, pomoću podloge na kojoj zvučnik počiva.

Zvučnikom upravlja 12-vatno pojačalo klase D. SuperSignalov zvuk ugodno je popunjen, čist u čitavom rasponu frekvencija, i dovoljno glasan za ispunjavanje potreba spavaćih soba, kućnih ureda i sličnih,  prikladnih mjesta primjene. Radi se o mono zvučniku, stoga ne treba očekivati čuda u smislu širine zvuka, ali ne možemo reći ni da je on upadljivo “kutijast” – osobito kad se od zvučnika odmaknemo na više od jednog metra.

S obzirom na predviđenu namjenu, SuperSignal doima se poput uspjelog proizvoda. Izgleda prekrasno, sjajno je izrađen, a povezivost i zvuk nadilaze mu očekivanja. Praktične kontrole i intuitivno upravljanje  alarmima i snoozanjem zaokružuju pozitivan cjelokupni dojam.

REVO Supersignal konstrukcija i driver

Ugrađena 3,5-inčna Balanced Mode Radiator jedinica proizvodi ugodan, punašan zvuk

Revo SuperSignal

Zvučničke jedinice 1x 3,5″ BMR
Snaga pojačala 12 W (D klasa)
Dimenzije i masa 13,5 x 21 x 14 cm, 2,3 kg
Ulazi Bluetooth 4.1 (SBC, AAC, aptX), 3,5 mm AUX
Izlazi HDMI ARC, 2x optički, 3,5-mm AUX, USB (servisni, 5 V/1 A), RCA, 3,5mm za slušalice
Jamstvo 2 godine
Cijena 2.369,00 kn

DOJAM
Atraktivan i kvalitetno izrađen zvučnik za spavaću sobu, osobito zanimljiv slušateljima DAB/DAB+ i FM radijskih postaja

P
  • Izvrstan dizajn i izrada,
  • kompaktni gabariti,
  • praktično upravljanje,
  • dobra povezivost,
  • RCA izlaz,
  • ugodno popunjen zvuk,
  • dobar prijam DAB/DAB+ i FM signala
O
  • Može izgledati nezgrapno s posve izvučenom antenom

REVO SuperSignal - Aktivni prijemnik (REVO) MPC: 314,00 €
AKCIJA: 278,00 € Kupi

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!