Raradigm XR serija subwoofera
Raradigm XR serija subwoofera

Paradigm XR Series – jesu li ovo najbolji subwooferi ikad?

23. prosinca 2022. | Audio/video sistemi, Paradigm

“Paradigm XR serija utjelovljuje našu filozofiju “Art Embracing Science”. To je savršena dopuna svakom sustavu i savršeno se uklapa s našom nagrađivanom Founder serijom zvučnika.”

Paradigm

“Paradigm XR serija utjelovljuje našu filozofiju “Art Embracing Science”. To je savršena dopuna svakom sustavu i savršeno se uklapa s našom nagrađivanom Founder serijom zvučnika.”

Paradigm

Paradigm XR Series – jesu li ovo najbolji subwooferi ikad?

Potpuno novi XR subwooferi vrhunska su klasa u dizajnu i inženjerskom usavršavanju koje dovodi u pitanje ono što je moguće postići iz kompaktnog, zatvorenog dizajna subwoofera. Naš je cilj bio pomaknuti granice izvedbe, a da pritom nikada ne izgubimo iz vida estetiku tako što ćemo sve upakirati u prikladno kućište koje se neće činiti pretjerano velikim.

Ponuđeni modeli su XR11 i XR13 (brojka označava promjer membrane u inčima).

Podrobnije ćemo opisati XR13, a u tehničkim podacima navodimo karakteristike oba modela.

Za razvoj i usavršavanje ovog egzotičnog dizajna bilo je potrebno u tri godine potrošiti tisuće inženjerskih sati. Osnivač Paradigme, Scott Bagby, nadgledao je razvoj ovog čudesnog subwoofera kako bi jamčio da ništa nije ostalo nedovršeno. Jednostavno rečeno, XR13 ima najsnažniju zvučničku jedinicu koje je Paradigm ikada stvorio. Ima tako veliku izlaznu snagu da su se neka od ispitnih kućišta doslovno razletjela od golemih sila koje su se unutra stvorile.

Iako je nevjerojatno snažan i sposoban za ekstremne rezultate, snaga bez kontrole je besmislena. U tu svrhu, niskotonac XR13 također je dizajna sa super niskim izobličenjem, značajno nadmašujući svoje predviđene konkurente ne samo u izobličenju nego i maksimalnom izlazu, posebno za ovako kompaktno i lijepo kućište. Ovakva savršena filozofija dizajna poduprta je uključivanjem ekskluzivnih Paradigm tehnologija koje se drugdje ne mogu naći.

Paradigm XR serija subwoofera opis
 • XR utjelovljuje našu filozofiju “Art Embracing Science”. To je savršena dopuna svakom sustavu i savršeno se uklapa s našom nagrađivanom Founder serijom zvučnika.
 • Fasetirani dizajn bočnica kućišta: XR-ov ormarić nema neravne bočne stranice različite forme samo radi ljepote, već je tako projektiran radi funkcionalnosti. Različiti oblici na stranicama raspoređeni su tako da kućište bez napora izdrži sile koje uslijed titranja zvučnika djeluju iznutra, pružajući veću snagu i krutost od tradicionalnih pravokutnih kućišta.
 • Cascade-Fusion Bracing (način postavljanja i oblik unutarnjih ukruta): Dodatno povećava krutost kućišta za maksimalnu akustičnu preciznost i razbija unutarnje stojne valove, što pruža veću točnost, jasnoću i kontrolu basa.
 • Vrhunske završne obrade, najbolje u klasi: XR ormarići se nude u raznim prekrasnim vrhunskim završnim obradama: orah i crni orah imaju glatku satensku završnu obradu s prepoznatljivom strukturom drveta. Naše ekskluzivne boje “tamna trešnja” i “crni glasovir lak” imaju luksuznu ručno poliranu površinu visokog sjaja.
Paradigm XR detalj
 • Vertikalni sustav montaže: Kako bi dodatno poboljšali omjer performansi i dimenzija, Paradigmovi inženjeri koristili su vertikalni sustav montaže za postavljanje više niskotonaca u isti prostor, za najbolje performanse uz zadržavanje veličinu subwoofera pod kontrolom.
 • Dual-Motor Ultra Long Throw Trilinear Suspension: to je ovjes koji sa sustavom za centriranje s dvostrukim paukom koji podržava glasovnu zavojnicu s obje strane kako bi se osiguralo čisto linearno kretanje kod jako povećane ekskurzije membrane.
 • Konstrukcija podijeljene zavojnice: nasuprotno namotani zavoji na svakoj zavojnici, učinkovito uklanjaju nelinearnost motora. Žica za visoke temperature (ljepila otporna do 232° C) osiguravaju dugotrajnu pouzdanost i rukovanje vrlo velikom snagom. Apical™ formirači doprinose visokoj krutosti.
 • Patentirana Active Ridge tehnologija (ART™): gumeni ovjes kojim je membrana pričvršćena za kućište zvučnika posebnog je reljefnog patentiranog oblika kako bi se omogućila najveća moguća ekskurzija membrane bez izobličenja ili uništenja za 3dB dobitak u izlazu, sa 50% smanjenjem zvučne distorzije u usporedbi sa standardnim ovjesom.
Paradigm XR detalj
 • CARBON-X Unibody bas zvučnik: ugrađeni zvučnici ojačani karbonskim vlaknima koriste jednodijelnu konusnu membranu za dodatnu snagu, posebno pri većim glasnoćama, s najmanjom mogućom masom kako bi se osiguralo da se svi detalji i note mogu osjetiti.
 • Pojačala D klase snage do 2,2kW: s nevjerojatnim rezervama, velikom izlaznom snagom i zvučničkom jedinicom dugog hoda s trilinearnom suspenzijom XR subwooferi postižu zvuk bez napora čak i tijekom najzahtjevnijih glazbenih odlomaka ili filmske glazbene podloge.
 • Uz XR seriju isporučuje Anthem Room Correction (ARC®) sa ARC Genesis softverom i vrhunskim mikrofonom za vrhunsku kontrolu i podešavanje akustike prostora.
 • Kontrolna aplikacijaza mobitele: Snaga bez kontrole je besmislena, stoga je za kontrolu i podešavanje XR učinkovitosti, dodana jednostavna i moćna mobilna aplikacija Control. Koristi se za brz i jednostavan pristup svim XR postavkama i prilagodbama zvuka, uključujući glasnoću, fazu, niskopropusni filter, DSP način rada i više, sve iz udobnosti svog sjedala.
Paradigm XR detalj

Napredna Shock-Mount tehnologija

Kod XR ne govorimo samo o maksimiziranju izlaza, već i smanjenju izobličenja. Noge su dizajnirane s višeslojnim gumeno-metalnim formama kako bi se osigurala najbolja moguća izolacija čije se prednosti mogu izmjeriti i čuti u stvarnom svijetu. Ne samo da ovo daje točniji zvuk dok podiže niskofrekventne performanse, već je to tehnologija koja je prijateljska prema susjedima.

Made in Canada

Serija XR potpuno je dizajnirana, projektirana i izrađena u našem vrhunskom proizvodnom pogonu izvan Toronta, Kanada. Napravili su ga ljudi koji vole odličan zvuk (baš poput vas).

Tehničke podatke i ostale informacije možete naći na pdf dokumentima.

Paradigm XR detalj

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

PARADIGM ČLANCI: