Paradigm Persona

velj 28, 2017 | High-end audio, Paradigm

Evolucija luksuza je nasljeđe visokih performansi i vrijednosti.
Konstruirani u skladu s osobnostima glazboljubaca svaki zvučnik virtualno nestaje uz neviđenu razinu realizmai transparencije.

Bez obzira jeste li ljubitelj klasičnog dvokanalnog stereo zvuka ili višekanalnog kućnog kina, kombinacija inovacija, mogućnosti i elegancije koju nudi Paradigm Persona predstavlja sasvim novi luksuz posebne kategorije zvučbih kutija.

Ključna vrijednost i luksuz očituje se u primjeni berilija kao najboljeg materijala za izradu membrana koji se inače može naći u znatno skupljim zvučnicima.

Kolekcija Persona koristi Truextent čisti berilij koji se posebnim tehnikama čini krutijim i znatno lakšim za razliku od drugih materijala za izradu membrana.

Tako se osigurava superiorni tranzijentni odziv i transparencija uz koloraciju zanemarive čujnosti.

Berilij je rijedak metal male mase, visoke vlačne otpornosti i termičke stabilnosti.

Vrlo je krut i lagan – sve su to svojstva koja ga čine najpoželjnijim materijalom za membrane.

U stvari, berilij se za izradu membrana koristi od sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Od toga doba berilij je postigao kultni status. U proizvodnji je potrebna precizna kontrola kako bi se postigla uniformna kristalna struktura. Takav je materijal mnogo krutiji ali i manje specifične težine od standardnih. Naše membrane pri ispitivanju pokazuju značajna poboljšanja trajnosti, brzine i smanjenih interferencija uz dodatnu oktavu reprodukcije bez izobličenja.

Posebno dizajnirane maske nisu samo ukras, već se brinu za ispravno fazno ponašanje visokotonske i srednjotonske jedinice.

Kutije su izrađene laminiranjem sedam slojeva posebnih ploča i njihovim spajanjem u preši u ovalni oblik. Ne treba ni spominjati da se lakiranje i poliranje obavlja rukom, slično doradi najskupljih automobila. Kako bi svi elementi pri spajanju idealno uklapali, obrada vanjske, ovalne školjke radi kompjuterski vođenim strojevima. Eelementi konstrukcije nutarnjih ukruta spajaju se rukom i idealno odgovaraju školjki u koju se umeću.

Persona je jedina kolekcija zvučničkih kutija u svojoj klasi koja postiže takvu razinu reprodukcije korištenjem berijila u visokotonskoj i srednjotonskoj jedinici.

Prvi model u ponudi, Persona 9H ima aktivni subwoofer s ugrađenim 700 W pojačalom i DSP procesorom.

Modeli u kolekciji su:

Persona 9H, Persona 7F, Persona 5F, Persona 3F, Persona B, Persona C, Persona SUB.

Završne obrade su nadahnuto nazvane;

Vanta Black (crna), Harmony White (bijela), Sonic Silver (srebrna) i Aria Blue (plava).

Paradigm Persona skretnica