Paradigm Founder zvučnici – preciznost, kontrola, dinamika!

11. ožujka 2021. | Audio/video sistemi, Paradigm

Preciznost. Kontrola. Dinamika.

To su noseći stupovi na kojima je izgrađena serija Founder.

Preciznost. Kontrola. Dinamika.

To su noseći stupovi na kojima je izgrađena serija Founder.

Paradigm Founder zvučnici – preciznost, kontrola, dinamika!

Serija Founder se sastoji od:

  • 40B, 2-stazni, 2 zvučnika, za stalke, bas refleks
  • 70LCR, za lijevi/centralni/desni kanal, 3-stazni, 4 zvučnika, kompresiona kutija
  • 90C, centralni, 3-stazni, 6 zvučnika, bas refleks
  • 80F, samostojeći, 2,5-stazni, 4 zvučnika, bas refleks
  • 100F, samostojeći, 3-stazni, 5 zvučnika, bas refleks
  • 120H, hibridni, samostojeći, 3-stazni, aktivni bas, ARC Genesis podešavanje akustike

Kada je Scott Bagby osnovao Paradigm 1982. godine, izgradio je tvrtku pod jednostavnim motom: “Nema vrijednosti ako nema performansi.” Njegova strast za audio dizajnom i inženjeringom pokretala je inovacije više od tri desetljeća i nastavlja s inovacijama i najnivijim idejama sve do danas. Potpuno nova serija Founder je njegov prvi projekt od ponovnog preuzimanja tvrtke 2019. Iz linije Persona preuzeli smo postizanje vrhunskih performansi i kombinirali ga s novim kućištima i zvučničkim jedinicama koji ovu kolekciju zvučničkih kutija savršenim dijelom modernih interijera. Opsesivna pažnja prema detaljima učinila je male dijelove poput elemenata za montažu i baze s nogama integralnim dijelom ukupnog zvuka Founder serije. Jedna ok ključnih ideja vodilja bio je i omjere cijene i kvalitete. Founder je zvučnik koji pokazuje znatno veću vrijednost od mnogih konkurentskih proizvoda više cijene. Uz vrhunske završne obrade, zvučnici serije Founder donose najbolji mogući zvuk i finu estetiku u vaš prostor za slušanje.

Vatra i led, ulje i voda, smola i perje. Neke se stvari jednostavno ne miješaju. Ali ako oblik i funkcija mogu zajedno? Povremeno se paradigme promijene i naiđe nešto posebno i sasvim promijeni pravila. Savršen spoj tehnologije, dizajna i performansi. Na početku razvoja Founder serije znali smo jedno – kad umjetnost prigrli znanost, sve je moguće – i na kraju smo premašili sva naša najluđa očekivanja.

Founder nije običan zvučnik. Svaki je detalj i element, veliki i mali, najpodrobnije je proučen. Svaka je komponenta temeljito istražena, dizajnirana i projektirana, isključivo za Founder koekciju. Razvijene su nove, patentirane tehnologije. Nova konstrukcija kućišta nije samo zapanjujućeg dizajna, već njegov jedinstveni oblik i integrirano strukturno podupiranje daju akustične performanse kojima se tradicionalne četvrtaste kutije ne mogu mjeriti. Ne ostavljajući nijedan element neriješenim, serija Founder postigla je veću kvalitetu od zbroja pojedinih dijelova.

Tijekom našeg iscrpnog istraživanja, dizajna i inženjeringa, pomno smo i pažljivo promatrali kako zvučnici komuniciraju sa svojim okruženjem. Suvremeni interijeri predstavljaju dizajnerske izazove koji su postali još istaknutiji tijekom posljednjeg desetljeća. Kamen, staklo i drvo postali su odabrani materijali i dominiraju otvorenim konceptima dnevnog boravka. Dizajn Founder serije evoluirao je s ovim trendom i savršeno mu odgovara.

Zvučnici dostižu svoje maksimalne performanse u prostorima koji bi za tradicionalno dizajnirane zvučnike bio veliki izazov. Bez obzira uživate li u filmovima i glazbi u tradicionalnijem prostoru za slušanje ili se vaš dom nalazi na stranicama vrhunskih časopisa o arhitekturi, možete biti sigurni da će Serija Founder zvučati jednako dobro kao što izgleda.

Preciznost

Kad kažemo “preciznost”, mislimo na nijansu, detalje i realizam koji se postižu kada zvučnik „dobro reagira“.  Founder serija uključuje mnoga nova dostignuća u dizajnu, materijalima i inženjerstvu kako bi osigurala razine izvedbe koje definiraju klasu.

Visokotonac od aluminijske magnezijeve keramike (AL-MAC™)

Bilo koji zvučnika visokih performansi (u ovom slučaju visokotonac) mora biti i vrlo jak (kako bi se spriječilo izobličenje) i vrlo lagan (da bi bio okretan, osjetljiv i precizan). Ova potraga za dizajnom i inženjeringom navela je mnoge proizvođače da isprobaju mnogo različitih egzotičnih materijala. Neki od njih pronašli su praktičnu primjenu, a mnogi nisu. AL-MAC™ je naša jedinstvena mješavina aluminija, magnezija i keramike – od kojih svaka komponenta doprinosi konačnom cilju veće točnosti i realizma. Njihova posebna svojstva doprinose proizvodu koji nije samo jak i lagan, već posjeduje prirodnu anti-rezonancu kako bi visokotonac bio savršen ne samo “na papiru”, već i u stvarnosti zvučao nevjerojatno. Vrhunska tehnologija, sa stvarnim prednostima, u praktičnoj primjeni – to je ono što je Founder donio u svijet najboljega zvuka.

Legura aluminij/magnezij (AL-MAG™) za srednjetonski zvučnik

Slično ciljevima koje smo imali na umu kada smo razvijali AL-MAC visokotonac, i AL-MAG je zamišljen za isporuku povišene razine performansi u području u kojem su naše uši najosjetljivije – u srednjetonsko područje. Ako ste ikad pročitali recenziju zvučnika, srednjetonsko područje obično privuče veliku pažnju, i to s pravom. Po prirodi, ljudski sluh je najosjetljiviji u srednjetonskom području, u opsegu koji zauzimaju ljudski glasovi, kako bismo znali kada komuniciramo s nekim poznatim. Razmislite o tome kako trenutno prepoznatljiv zvuči vaš omiljeni glas izvođača ili glumca. Cilj nam je bio da zvučnik zadužen za srednjetonsko područje zvuči što realnije. Napokon, nije li to razlog zašto imate lijep audio sustav? Da bi zvučalo kao: “jesi li tu?” S tehnologijom AL-MAG, serija Founder dolazi još jedan korak bliže.

Niskotonac s jednodjelnom CARBON-X membranom velikog hoda

Temelj našeg slušanja započinje s najnižim frekvencijama. U potrazi za krajnjom jasnoćom razvili smo novu tehnologiju, visoko učinkovite bas-zvučnike za upotrebu u većim samostojećim modelima serije Founder. Ovi zvučnici koriste jednodijelnu konusnu membranu za dodatnu čvrstoću, posebno pri većim glasnoćama, s najmanjom mogućom masom kako bi se osiguralo da se svaki detalj jasno čuje. Kombinirajte ovo s Paradigmovim patentiranim ART Surround i Shock-Mount tehnologijama i dobit ćete bas koji je istovremeno detaljan, moćan i kontroliran, baš kakav treba biti.

Kontrola

Trpanje vrhunske tehnologije u zvučnike nema svrhe ako sve dobivene beneficije nemaju drastično pozitivan učinak na zvuk. Rješavanjem problema svake od sastavnica inženjeri su osigurali da se savršeni zvuk može čuti u bilo kojem prostoru.

Slojeviti sferni valovod (OSW ™)

Tijekom godina, prostorije u kojima živimo i slušamo dramatično su se promijenile. Mnoge tehnologije konstrukcije i proizvodnje zvučnika nisu išle u korak s razvojem i primjenom novih građevinskih materijala. Vjerujemo da bi zvučnici trebali biti prirodni produžetak izgleda, osjećaja i akustike vaše sobe, a istovremeno osigurati primjetan i stvarni dobitak u kvaliteti reprodukcije. Oblate Spherical Waveguide (OSW™), patentirani valovod posebnog oblika i uzorka: Jedinstveno oblikovani element koristi se na visokotoncu i srednjetoncu. Održavanjem zvučnog fokusa na područje slušanja, zvuk se ne rasipa u bočne dijelove prostora gdje se može kolorirati i izobličiti odbijanjem od reflektirajućih površina. Zbog toga je Founder savršen zvučnik za velike otvorene sobe s reflektirajućim površinama (poput prozora i podova od tvrdog drva). OSW ™ vam daje bolji zvuk tamo gdje želite, s manje smetnji tamo gdje ne želite. Prava rješenja za stvarni život.

Perforated Phase-Aligning (PPA™) – perforirana mrežica za korekciju faze:

Vizualno i funkcionalno, patentirana PPA tehnologija perforiranih zaštitnih mrežica za podešavanje faze drastično popravlja kvalitetu reprodukcije i ujedno štite zavojnicu visokotonca i srednjetonca od oštećenja. Ne samo da sjajno izgleda, već osigurava svim frekvencijama da dođu do uha slušatelja u isto vrijeme. To dodaje realizam i preciznost u prezentaciju i čini zvučnik idealnim za slušanje u većim prostorijama bez gubitaka kvalitete zvuka i detalja.

Kaskadno-fuzijske ukrute

Prvo što vidite na zvučniku treba biti zadnje što čujete: kutija. Kućišta Founder serije nisu samo lijepa i jedinstvena za oko, već njihov dizajn poboljšava performanse. Što je kutija krutija i jača, pojavljuje se manje rezonancije i vibracija, što uvijek poboljšava zvuk. Pregradni elementi ukrute dizajnirani su kako bi povećali krutost i razbili sve stojeće valove koje generiraju snažni bas zvučnici. Kutija ima jedinstveni oblik posebne geometrijske konstrukcije što također pomaže u raspodjeli energije na većoj površini što osigurava još veću čvrstoću i potporu od tradicionalnog četverokutnog dizajna. Ova izuzetno kruta konstrukcija daje zvučničkim jedinicama neutralno okruženje, što rezultira čvršćim basom, većom jasnoćom i savršenom preciznošću. Ove se prekrasne zvučničke kutije vide, ali ne čuju.

Napredni sustav Shock-Mount™

S Founder serijom svaki je detalj važan. Iako su sve ugrađene tehnologije u službi boljega zvuka, neke su više usredotočene na ono što ne čujete: izobličenje. Sustav Shock Mount je takva posebna tehnologija koja se bavi nevidljivošću, kako vizualnom, tako i zvučnom. Iako smo dizajnirali, projektirali i proizveli najbolje zvučničkih jedinice, prateća tehnologija i inovacije osiguravaju da sve njihove prednosti dođu do vaših ušiju. Nešto na što smo vrlo ponosni je novi sustav Advanced Shock Mount koji je posebno dizajniran za kontrolu vibracija i rezonancije između srednjih i bas zvučnika i ormarića. Mehaničkim odvajanjem zvučnika od posebno dizajniranog kućišta s ojačanom prednjom pločom, vibracije koje degradiraju performanse ne mogu se prenijeti sa zvučnika na kućište ili obratno. Bez ovih rezonancija, svi zvučnici mogu slobodno isporučivati ​​čisti, nepromijenjeni zvuk bez izobličenja. Ovaj smo princip primijenili i na podloge s nožicama. Shock Mount nožice služe za odvajanje kućišta zvučnika od poda, daljnju kontrolu i uklanjanje štetnih učinaka stranih vibracija. Noge se čak mogu podešavati odozgo, bez pomicanja ili okretanja kutija, pazeći da na bilo kojoj površini dobijete savršeno ravnu poziciju. Zamjenjivi elementi primjenjivi su na podove od tepiha ili tvrdog drveta, tako da je reprodukcija uvijek najbolja moguća.

Anthem (ARC ™) korekcija akustike

Ranije smo spomenuli da su se sobe tijekom godina dramatično promijenile, no zvučnici nisu išli u korak s razvojem naših životnih prostora. Ovo nije samo hrabra tvrdnja, to možemo dokazati! Koristeći naš sustav korekcije sobe svjetske klase, Anthem Room Correction ili ARC, prikupili smo tisuće podatkovnih točaka koje daju jasnu sliku utjecaja prostorije na zvuk vaših zvučnika. Postoji razlog da pjevanje pod tušem zvuči drugačije nego u dnevnoj sobi; isti glas u drugoj sobi sasvim drugačije zvuči. Najnovija verzija ARC-a, ARC Genesis, nevjerojatno je moćan softver koji mjeri točno ono što vaši zvučnici rade u vašoj sobi i podešava ih tako da se eliminiraju svi štetni učinci akustike prostora. ARC Genesis je rješenje po mjeri koje kontrolira dijelove prostorije koji degradiraju reprodukciju i tako osigurava prezicniji, čišćii prirodniji zvuk.

Dinamika

Pojedinosti, jasnoća, točnost, vjernost – riječi su koje se često bacaju kako bi ukazale na kvalitetu zvuka, ali što je s količinom? Rekreacija izvedbe uživo zahtijeva dinamiku ili sposobnost reprodukcije jako tihih ili jako glasnih zvukova i svega između. Pogledajmo kako Founder zvučničke kutije reproduciraju najširu i najsnažniju dinamiku.

Povećavanje korisnih rezultata smanjenjem izobličenja

Sve tehnologije ugrađene u Founder seriju, od zvučnika do baze s nožicama, i sve između, napravljene su tako da smanjuju izobličenja i pružaju najtočniji mogući zvuk. Studije su pokazale da su slušatelji tolerantniji prema visokim izlaznim razinama kad su izobličenja niža. To u osnovi dokazuje da nas smeta “buka” u zvuku, a ne nužno i glasnoća. Za one koji to vole glasno, serija Founder puna je tehnologije koja smanjuje izobličenja i povećava korisnu količinu zvuka. Ako uživate u glasnom slušanju, čak i samo povremeno, Founder je idealno rješenje, pružajući prirodniji, točniji i ugodniji zvuk ne samo pri manjoj glasnoći, već i kada je vrijeme da istresete  prašinu iz zavjesa. Uvijek najbolji zvuk – to je naš put…

Velika snaga i visoka učinkovitost

Poznati je citat koji kaže: “Moć je ništa bez kontrole” i nismo se mogli više složiti. Zato Paradigm dizajnira zvučnike koji zvuče čisto, kontrolirano i detaljno pri bilo kojoj glasnoći. To radimo tako što osiguravamo da su sve zvučničke jedinice dizajnirane za maksimalno lagan pogon i veliku izlaznu snagu. Ako se mogu nositi s velikim učinkom, sve ostalo je šetnja parkom. Što se dinamike tiče, zvučna zavojnica i magnet su tamo gdje je potrebna izrazita snaga i suradnja. To su dvije ključne komponente koje zapravo pomiču konus zvučnika naprijed-nazad kako bi proizvele zvuk. Serija Founder dizajnirana je s magnetima velike gustoće magnetskog toka i višeslojnim zavojnicama koje osiguravaju veliki hod membrane.

Velika pozornost usmjerena je na hlađenje zvučničkih jedinica kako bi sve ostalo čvrsto na mjestu čak i tijekom najzahtjevnijih glazbenih odlomaka ili intenzivnih akcijskih scena. Ovi su dijelovi mukotrpno konstruirani ne samo za podnošenje veće snage već i za održavanje snažne kontrole nad zvučnicima kako bi se dodatno smanjila izobličenja i povećala maksimalna iskoristiva snaga. Uostalom, ako zvučnik ne zvuči dobro dok svira glasno, onda zaista ne može svirati glasno. Osim dizajniranja komponenata za glasnu reprodukciju, obratili smo pažnju i na učinkovitost. U ovom slučaju to znači pakiranje što većih performansi u što manji prostor. Tradicionalna mudrost kaže da “nema zamjene za površinu membrane” – dakle, glasnija svirka podrazumijeva veću površinu membranu. Iako je istina da se veliki zvučnici uglavnom bolje nose s većim glasnoćama od malih, postoji još jedno rješenje: tehnologija. Inženjeri Paradigma osmislili su način da povećaju količinu korisne površine konusa, smještajući je u isti fizički prostor. Kada proizvođači navode veličine niskotonskih zvučnika (133 mm 165 mm itd.), obično mjere preko okvira, a ne samo korisnu površinu membrane. Uz naš ekskluzivni “vertikalni sustav montiranja”, serija Founder nudi korisniji promjer membrane u svojim 140, 152, 178 i 203 mm od konkurencije. Glasnija glazba bez napora iz manjeg pakiranja je odličan rezultat!

Mogućnost Bi-Amplifikacije + hibridni dizajn

Svi modeli iz serije Founder mogu biti biamplificirani ili povezani s pojačalom u biwire konfiguraciji. To znači da se dva kanala pojačanja mogu dovesti na jedu zvučničku kutiju. To ne samo da omogućuje izravniju vezu s komponentama unutar zvučnika, već povećava količinu energije koja mu je dostupna. Idući korak dalje, Founder 120H uključuje unutarnje pojačalo od 1000 W koje napaja bas jedinice. S ovim pojačalom koji pogoni najgladnije zvučnike, vaše pojačalo može s daleko manje napora rukovati srednjim i visokim frekvencijama. Ovaj hibridni dizajn ne samo da poboljšava maksimalnu snagu zvučnika, već omogućuje da ovu nevjerojatnu izvedbu uklopimo u manje kućište koje je zamišljeno kao integrirani sustav. I parametri odziva ovoga sustava pojačalo/bas zvučnik  mogu se podešavati nagrađivanim sustavom korekcije akustike ARC Genesis za točnost referentne razine bez obzira na izazove koje predstavlja soba. Budući da je ARC Genesis dio unutarnjeg upravljačkog sustava pojačala, može se koristiti s bilo kojom markom elektronike koju želite povezati.

DRIVERI & DETALJI

AL-MAC™ visokotonac

Visokotonac ima aluminij/magnezij/keramičku kupolu i membranu promjera 25 mm i patentirani slojeviti sferni valovod (OSW™) i perforiranu mrežicu za poravnanje faze (PPA ™).

AL-MAG™ srednjetonac

Membrana srednjetonca od aluminij/magnezij (AL-MAG™)  legure ima promjer 152 mm, perforiranu mrežicu za poravnanje faze (PPA ™), napredni SHOCK-MOUNT™ antivibracijski sustav montaže i 50 mm višeslojnu zavojnicu otpornu na temperaturu s Apical™ nosačem i prozračivanjem.

AL-MAG™ bas/srednjetonac dugog hoda SAMO u 40B i 80F

Bas/srednjetonska jedinica (samo u 40B i 80F) ima aluminij/magnezij (AL-MAG™)  membranu velikog hoda promjera 152 mm s perforiranom mrežicom za poravnanje faze (PPA ™), Gen3 aktivni ovjes s grebenom (Active Ridge Technology – ART™), napredni SHOCK-MOUNT™ antivibracijski sustav montaže i 38 mm višeslojnu zavojnicu otpornu na temperaturu s Apical™ nosačem i prozračivanjem.

CARBON-X bas jedinica ultra dugog hoda

Bas jedinice u Founder seriji imaju promjere CARBON-X™ membrana od 152, 177 ili 215 mm velikog hoda, preformirani Gen3 aktivni ovjes s grebenom i vertikalnim sustavom montaže, naprednom SHOCK-MOUNT™ antivibracijskom montažom i 38 mm višeslojnom zavojnicom otpornom na temperaturu s Apical™ nosačem i prozračivanjem.

Umjetnost i znanost zajedno

Svi zvučnici serije Founder plod su istraživanja, dizajniranja, projektiranja, ispitivanja, a zatim i proizvodnje u Kanadi, u Paradigmovom najsuvremenijem objektu od 225.000 četvornih metara. Svi dijelovi novostvorenog kućišta i njegovih opsežnih unutarnjih kaskadnih ukruta izrađeni su od MDF-a debljine 20 mm izrezanog preciznim CNC strojevima.

Gornja i donja ploča izrađene su od MDF-a debljine 25 mm kako bi se osigurala dodatna cjelovitost i čvrstoća konstrukcije. Nakon sastavljanja, robotska jedinica za brušenje priprema kućište za vrhunski kvalitetni prirodni furnir, sjajni crni glasovir lak ili ekskluzivnu tamnu trešnju.

Naša automatizirana linija lakiranja na visokoj razini oživljava kutije s nevjerojatnom preciznošću i točnošću. Katalitički infracrveni sustav sušenja osigurava ukupnu postojanost završnog sloja kako bi se osigurala trajnost i otpornost. Zatim se ugrađuje obrađena aluminijska prednja ploča, koja pruža besprijekoran izgled, skriva sve spojeve i omogućuje savršeni zvuk iz profinjenog kompleta. 

 

Kutije Founder serije nude se u nekoliko lijepih vrhunskih završnih obrada. Orah i crni orah imaju nježnu mat površinu s vidljivom strukturom drveta. Ekskluzivni crni glasovir lak i tamna trešnja su luksuznog, sjajnog izgleda dobivenog ručnim poliranjem.

Napredne Shock-Mount™ noge

Founder samostojeći zvučnici uključuju napredne Shock-Mount™ noge koje odvajaju kutiju od podloge, ne samo jednom već dvaput. Zamjenjivi elementi osiguravaju potporu na mekim ili tvrdim podlogama. Podešavanje se s gornje strane pa zvučnike ne treba okretati ili pomicati.

Napredni Shock-Mount™ sustav učvršćivanja zvučničkih jedinica

Srednjetonske i niskotonske jedinice mehanički su odvojene od prednje ploče na koju su učvršćeni posebnim, patentiranim Advanced SHOCK-MOUNT™ izolacijskim sustavom.

Taj sustav koristi posebno dizajnirani ovjes s elementima od elastomera koji preveniraju prijelaz vibracija sa zvučnika na prednju ploču ili u suprotnom smjeru. Uklanjanjem rezonancije, zvučničke jedinice su sposobne slobodno i efikasno reproducirati zvuk bez čujnih izobličenja, s najvećom čistoćom i preciznošću.

Dual-Sync™ motor s kontinuiranim tokom

Nova koaksijalna zvučnička jedinica (u zvučnicima za centralni kanal), ima OSW™ sferični perforirani valovod s koaksijalno montiranim visokotoncem. Osigurava detaljan zvučni fokus sa širokom i dubokom pozornicom je služi kao valovod visokotoncu, čineći disperzivnu karakteristiku idealnom za prostor slušanja. Patentirani Dual-Sync™ motor sa kontinuiranim magnetskim tokom je uklonio ograničenja magnetske strukture. Takva kombinacija srednjetonske jedinice s koaksijalnim visokotoncem omogućuje malu visinu kutije koja je pogodnija za centralni zvučnik uz fleksibilnost smještanja i znatno bolje akustičke rezultate.

Kaskadno ukrućivanje

Učvršćivanje pregradnih elemenata ovim načinom unutar kućišta povećava čvrstoću i razbija stojne valove niske frekvencije. To omogućuje puno čvršće basove s većom jasnoćom i preciznošću. Sve su ukrute dodatno ojačane, čineći kućište monolitnim,  jačim od zbroja njegovih dijelova. Svojstvena čvrstoća geometrijskog oblika kućišta raspoređuje točke opterećenja na većoj površini, pružajući veću potporu i krutost nego što se postiže tradicionalnom pravokutnom geometrijom.

Novi izgled, isti vrhunski zvuk!

Promijenili smo vizual uvođenjem novoga loga. Jednostavniji je i elegantniji, ali još uvijek predstavljaisti vrhunski zvuk po kojem je Paradigm poznat. Potražite Founder seriju i otkrijte posve nove napredne zvučnike.

Founder 40B

Ovako kompaktno pakiranje mora se voljeti. Uz gotovo sve tehnologije iz samostojećih modela, ovaj zvučnik za stalke pruža savršeni doživljaj čaroliju cijele serije. Dostupan u 4 prekrasna završne obrade ovo je savršen način za sklad izgleda i kvalitete u bilo kojem prostoru.

Founder 70LCR lijevi/centralni/desni

Najmanji centralni zvučnik je najsvestraniji u seriji. Osim za centralni, može se s jednakim uspjehom koristiti kao lijevi ili desni kanal, za glavnu ili surround reprodukciju. Bez obzira na vertikalnu ili horizontalnu orijentaciju, 70LCR je savršeno rješenje za odličan, konzistentan zvuk gdje god ga trebate.

Founder 80F samostojeći zvučnik

Zauzima samo 9,3 dm² prostora i izvrsna je ulaznica u High-End svijet. Sadrži sve nove tehnologije koje imamo i prvorazredni je zvučnik koji radi bolje od mnogih skupljih i većih konkurenata. Isporučuje veliki, vrhunski zvuk a nenametljiv je u prostoru – maksimalna kvaliteta uz minimalnu veličinu.

Founder 90C centralni zvučnik

Najidealniji središnji kanal je korištenje istog zvučnika kao srednji, lijevi i desni kanal. To nije uvijek praktično, pogotovo kada se koriste samostojeći zvučnici. Founder 90C dizajniran je da isporuči ukupne performanse, dinamiku i realizam većih samostojećih modela, ali u dizajnu koji je praktičniji za upotrebu ispod televizora ili zaslona.

Founder 100F samostojeći zvučnik

100F podiže dizajn 80F na sljedeću razinu. Dodali smo više niskotonskih jedinica i poseban srednjetonac u kabinet koji je samo nešto veći od 80F. Više basa, unaprijeđena dinamika, te povećana jasnoća i realizam. Za one željne još boljeg iskustva, 100F je savršen izbor.

Founder 120H

Unatoč visokoj učinkovitosti 120H, kad kažemo hibrid, ne mislimo na malu potrošnju goriva. Ne, mislimo da ima pojačalo za niskotonski dio koji radi najteži posao. Budući da su inženjeri iz temelja dizajnirali 120H s vlastitim pojačalom, mogli smo savršeno podesiti izlazne parametre, pružajući veće performanse u manjem paketu nego što je obično moguće. 120H također koristi prednost nevjerojatnog ARC Genesis sustava korekcije akustike sobe koji uzima stvarna mjerenja u vašoj sobi kako bi prilagodio odziv niskotonca specifičnoj situaciji u prostoru. Ovo je doista reprodukcija najnižih registara nove generacije koja vašem pojačalu omogućuje da koncentrira svoju energiju na kritične srednje i visoke frekvencije. 120H nudi uistinu beskompromisne performanse u vrlo razumnom paketu.

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!

PARADIGM ČLANCI: