Ortofon MM zvučnice

ožu 3, 2014 | Audio/video sistemi, Ortofon

Danska tvrtka Ortofon proizvodi zvučnice od kraja 1918. godine i najstarija je aktivna tvrtka te vrste na svijetu. Sve do 1969. godine Ortofon je proizvodio samo MC zvučnice koje su se uglavnom koristile u radiostudijima diljem svijeta za reprodukciju ploča koje su do pojave CD playera bile jedini izvor glazbe koju su emitirale radiopostaje.

 2M Blue

 2M Blue

2M Blue Zvučnice s pokretnim magnetom (Moving Magnet) puno su jednostavnije i znatno jeftinija alternativa MC (Moving Coil) zvučnicama s pokretnom zavojnicom. Kako zvukom nisu bile tako jako inferiorne MC zvučnicama, MM zvučnice su svojom prihvatljivom cijenom na početku hi-fi ere naprečac osvojile tržište i postale Ortofonov glavni proizvod koji im je donio svjetsku reputaciju.

2M Bronze

2M Bronze

2M Bronze Ortofon proizvodi dvije serije MM zvučnica. U prvoj, 2M seriji, 12 je modela. Red, Blue, Bronze, Black modeli su klasične MM zvučnice koje se vijcima montiraju u nosač zvučnice na ručki. Njihove istovjetne inačice s dodatkom PnP (Plug and Play) u nazivu imaju nosače za izravno umetanje u ručku. Najnoviji modeli u 2M seriji uključuju specijalne zvučnice. Za reprodukciju ploča snimljenih na 78 o/min služe modeli 78 i 78 PnP, a za reprodukciju mono snimljenih ploča (tzv. microgroove) namijenjeni su Mono i Mono PnP modeli.

 2M Blue

2M Blue u kompletnoj ambalaži

2M Blue u kompletnoj ambalaži – Druga serija je OM i u njoj su dva modela s posebno izvedenim nosačima koji se vijcima pričvrščuju za ručku.
Sve modele odlikuju vrhunski oblikovane i polirane igle, lagani i čvrsti nosači igala kao i napredni magnetski sklop, zahvaljujući čemu Ortofonove MM zvučnice predstavljaju sam vrh ponude.

 2M Bronze s integriranim nosačem

2M Bronze s integriranim nosačem

2M Bronze s integriranim nosačem Zvučnice unutar serije razlikuju se kvalitetom materijala od kojih su im izrađena kućišta i nosači igala, o vrsti i obliku igle te o vrsti magneta i zavojnica, zbog čega se razlikuju i u tehničkim osobinama. O svemu tomu, naravno, ovisi i cijena pojedinog modela.

2M Black

2M Black

2M Black Vrh svjetske MM ponude