Ortofon MC zvučnice

ožu 3, 2014 | Audio/video sistemi, Ortofon

Danska tvrtka Ortofon proizvodi zvučnice od kraja 1918. godine i najstarija je aktivna tvrtka te vrste na svijetu. Sve do 1969. godine Ortofon je proizvodio samo MC zvučnice koje su se uglavnom koristile u radiostudijima diljem svijeta za reprodukciju ploča koje su do pojave CD playera bile jedini izvor glazbe koju su emitirale radiopostaje.

 Cadenza Black
 Cadenza Black
Danas Ortofon proizvodi pet serija MC zvučnica. U Exclusive seriji su tri modela – MC Anna, Xpression i MC Winfield. Cadenza seriju čini pet modela nazvanih i označenih bojama – Red, Blue, Bronze, Black, te Mono model za reprodukciju mono snimljenih ploča. Iste nazive nose i zvučnice iz Quintet serije.
Rondo i Vivo serije će se uskoro prestati proizvoditi, a posljednju seriju čine MC zvučnice visokog izlaznog napona MC High Output –modeli MC-1 Turbo i MC-3 Turbo.
Serija Quintet
Serija Quintet
Serija Quintet MC zvučnice su puno skuplje od MM zvučnica, prije svega zato jer se zavojnice motaju ručno, pod mikroskopom, a svaka ima između 11 i 24 navoja. Žica kojom se motaju zavojnice tanja je od ljudske vlasi. Ručni rad popraćen je i primjenom najviše tegnologije kao što je SLM (Selective Laser Melting) koja se koristi u Ortofonovim najkvalitetnijim zvučnicama kao što su SPU 90th Anniversary, MC A90, Xpression i MC Anna.
 MC Windfeld za jubilarnih 90 godina
MC Windfeld za jubilarnih 90 godina
MC Windfeld za jubilarnih 90 godina- Većina MC zvučnica ima niski izlazni napon i nisku impedanciju pa im je za rad potrebno odgovarajuće fono predpojačalo ili prilagodni transformator. Međutim, tehnološki napredak omogućio je i proizvodnju MC zvučnica visokog izlaznog napona koje se mogu izravno povezati s kasičnim RIAA fono stupnjem u predpojačalu.
Cadenza Bronze
Cadenza Bronze

Ortofon Cadenza Bronze (Ortofon) MPC: 2.799,00 €

MC Anna u kompletnoj ambalaži
MC Anna u kompletnoj ambalaži

MC Anna (Ortofon) MPC: 7.031,39 €
AKCIJA: 5.958,63 € Na upit