Cambridge Audio CXR120

Nova, mrežna generacija AV recievera CXR120 i CXR200 iz Cambridge Audia

07. prosinca 2015. | Audio/video sistemi, Cambridge Audio

Recieveri Cambridge Audia CXR120 i CXR200 s pravom se mogu nazvati centrom za glazbu i video, budući kombiniraju kvalitetu i snagu pravi hi-fi pojačalo sa povezivanjem i funkcionalnosti AV prijamnika te streaming sposobnostima mrežnog audio player-a.

Također, jednostavno upravljanje s Cambridge Connect aplikacijom i prednjom pločom osigurava komforno uživati sa ovim AV recieverima. Oba uređaja koriste visoko-učinkovit pojačala klase A / B, ciljano preračunat audiofilske toroidalni transformator i vrlo efikasnu znatnu odvdnju topline. To omogućuje CXR120 isporuku 120 W po kanalu, a CXR200 200 W po kanalu, što potonjeg čini jednim od najmoćnijih AV prijemnika u svojoj klasi!

CXR 120

CXR 120 prednja strana

Ciljano predimenzionirani toroidalni transformatori i diskretne pojačala (znači za svaki kanal potpuno odvojena unutar kućišta) osiguravaju ultra-niski noise i izobličenja. Visoka razina povezivosti sve AV opreme, uključujući Blu-ray, satelitsku TV, igrače konzole, MP3 playere, CD playere itd. Također, ugrađen je AM / FM tuner. Ugrađeni mrežno streaming modul dodaje bežične streaming mogućnosti. Preko UpnP (Universal Plug and Play mrežnih protokola) mogu se reproducirati glazbene datoteke pohranjene na računalima, prijenosna računala ili NAS pogona. Osim toga, tu je USB ulaz za glazbu pohranjenu na USB HDD (memory stick ili vanjski USB pogoni).

CXR 120 stražnja strana

Možete čak slušati internet radio i kontrolirati sve iz slobodnog Cambridge Connect aplikacije za iOS i Android uređaje. Na CXR120 ili CXR200 pomoću dodatnog BT100 Bluetooth reciever- a možete dodati Bluetooth vezu, odnosno moguće je dobiti najbolje moguće rezultate iz bilo kojeg Bluetooth uređaja. Brzo set-up za CXR120 i CXR200 je jednostavan zahvaljujući zaslonu u boji i, što je vrlo komforno i važno auto setup-u zvučnika. Isporučeni mikrofon mjeri slušno okruženje i automatski postavlja glasnoću i prema sobi/slušaonici.

CXR 200

CXR 200 prednja strana

Jači model CXR200 omogućuje vam još i samostalnu zonu drugu zonu. Drugi HDMI izlaz može biti dodijeljen za slanje kvalitetnog HDMI videa u drugu sobu i ima mogućnost izbora audio izlaza kako bi se slagao sa video. To znači da možete pokrenuti audio i video u drugoj sobiu te gledati ili slušati različite izvore u obje sobe. Oba uređaja zahvaljujući sveobuhvatnom rasponu HDMI ulaza i izlaza te prihvaćanju iz mreže ili USB hard diskova, mogu reproducirati sve popularne CODEC-e, uključujući, „better than CD“ kvalitet 24-bit/192kHz FLAC/Apple lossless/WAV/AIFF datoteke, plus WMA, MP3, AAC, HE AAC, AAC+ i Ogg Vorbis formate. Metalna konstrukcija je posebno tretirana.

CXR 200 stražnja strana

Naime, kvaliteta zvuka, odnosno sva elektronika unutar kućišta je posebno osjetljiva na vibracije. Zato se koristi nisko rezonantna, akustično – prigušena metalna šasija kako bi se što više uklonile vibracije iz svakog izvora zvuka. Oba uređaja imaju konekcije za subwoofere i 7.2 zvučnički sustav. Kontrolni Bus priključak omogućuje da se uređaji iz serije mogu povezati za napajanje i kontrolu glasnoće. Isporučuju se u crnoj i srebrnoj završnoj boji.

CAMBRIDGE AUDIO ČLANCI:

AUDIOCINEMA ART newsletter

AUDIOCINEMA ART newsletter

Budi Up – To –Date sa najboljim zvukom uz AUDIOCINEMA ART

Prijavi se na naš newsletter i prvi saznaj novosti iz hi-fi svijeta!

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Hvala!

Pin It on Pinterest