Norstone COMO – vrhunski dizajn, vrhunska svojstva

04. lipnja 2021. | Audio/video sistemi, Norstone

Norstone je dio grupacije AV Industry s tendencijom porasta proizvodnje, posebice najkvalitetnijih polica i stalaka koji su razvijeni u posljednje 3 godine. Asortiman se razvija u tom smjeru i nudi visokokvalitetne proizvode uz razumnu cijenu u usporedbi s konkurencijom.

Norstone je dio grupacije AV Industry s tendencijom porasta proizvodnje, posebice najkvalitetnijih polica i stalaka koji su razvijeni u posljednje 3 godine. Asortiman se razvija u tom smjeru i nudi visokokvalitetne proizvode uz razumnu cijenu u usporedbi s konkurencijom.

Utjecaj uređaja za reprodukciju glazbe na okolinu i obrnuto možemo predočiti i kao generiranje i regeneriranje vibracija i rezonancija kojima jedni utječu na druge. Vibracije i kretnje onih dijelova sustava koji to MORAJU činiti, primjerice igla s nosačem i učvršćenim magnetom/zavojnicom kod gramofonske kombinacije i membrane zvučničkih jedinica, su

nužni i poželjni, a sve ostale su nepoželjne ali i neizbježne. Posljedice nepoželjnih vibracija i rezonancija su smanjena količina detalja i skučena trodimenzionalnost glazbene pozornice. Nenamjenske police, regali, komode i ostali šuplji dijelovi namještaja odličan su izvor nepoželjnih vibracija i, dakako, rezonancija, pa potencijal, možda dobro odabranih i usklađenih uređaja, nikad neće doći do izražaja.

Ako se degradacija zvuka uslijed mehaničkih sila dogodi na početku audio sustava, na kraju će, iz zvučnika, dolaziti višestruko pojačana glazba u paketu sa sasvim nepotrebnim, neželjenim, izrazito čujnim izobličenjima.

Odvođenje nepoželjnih vibracija i sprječavanje rezonancija najčešće se izvodi smještanjem komponenata (najčešće gramofona i zvučničkih kutija) na čvrste, teške, krute i dobro prigušene police i stalke koji kontakt s podlogom ostvaruju šiljcima.

Tako se generirane (i regenerirane) vibracije odvode u podlogu, mogućnost rezonancije i utjecaja na zvuk drastično smanjuju. Identičan slučaj je i s ostalim uređajima (pretpojačalima, CD reproduktorima, D/A pretvaračima, cijevnim uređajima itd.) sa vrlo slabim signalima koji njima putuju i utjecajem vibracija na njihovu stabilnost. Bez obzira na konstrukciju, inženjering ili dizajn uređaja, mehanički pomaci (što vibracije jesu) su štetni, degradiraju zvuk i treba ih na svaki način spriječiti. Proizvođači uređaja se protiv mehaničkih sila bore na razne načine – čvrstim nevibrirajućim kućištima, posebnim ovjesima unutarnjih sklopova, antirezonantnim nožicama i slično.

Ipak, upotreba posebnih polica i stalaka donosi sasvim novu dimenziju reproduciranom zvuku, koji put sa zapanjujuće pozitivnim pomacima.

Kako bi ponudio proizvode visokih performansi sa savršenom estetikom, Norstone

lansira kolekciju polica Como. Ovaj se asortiman sastoji od 4 modula različitih visina što omogućuje slaganje Hi-Fi polica koje odgovaraju vašim potrebama. Noge su savršeno inertne, izrađene od nehrđajućih čvrstih čeličnih cijevi s amortizirajućim dosjedima, police od MDF ploče imaju otmjenu oblogu od crne kože.

Ova je kolekcija savršeno rješenje za poboljšanje i optimizaciju performansi vašeg A/V sustava i na taj način zadovoljava potrebe najzahtjevnijih audiofila i ljubitelja glazbe.

Pojedinačni elementi izrađeni su od čvrstih metalnih cijevi u završnoj obradi sličnoj cijevima oružja – metalno siva, otporna na koroziju, promjera 50 mm. Same police/etaže su od MDF ploča obučenih u crnu kožu, što odaje eleganciju i smislenu, pomalo luksuznu estetiku.

Razlikuje ih visina, tako da svaki korisnik može složiti policu po potrebi – broju i visini komponenata koje treba udomiti.

COMO

  • Završna obrada: metalno siva, otporna na koroziju
  • Struktura: Ø50 mm cijev od nehrđajućeg čelika
  • Polica: MDF, koža
  • Debljina etaže: 25 mm + 3 mm (koža)
  • Dopušteno opterećenje: 50 kg

COMO BAZA

  • Dimenzije (ŠVD): 690 x 142 x 600 mm

Norstone COMO baza - modularna polica (Norstone) MPC: 366,18 €

COMO I

  • Dimenzije (ŠVD): 690 x 183 x 600 mm

Norstone COMO I - modularna polica (Norstone) MPC: 419,27 €

COMO II

  • Dimenzije (ŠVD): 690 x 213 x 600 mm

Norstone COMO lI - modularna polica (Norstone) MPC: 472,36 €

COMO III

  • Dimenzije (ŠVD): 690 x 313 x 600 mm

Norstone COMO lIl - modularna polica (Norstone) MPC: 524,12 €

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!