KLH Model Three samostojeći zvučnici

Najava: KLH Model Three samostojeći zvučnici

04. veljače 2022. | Audio/video sistemi, KLH

KLH su 1957. godine osnovali Henryj Kloss, Malcolm S. Low i Josef Anton Hofmann kao KLH Research and Development Corporation u gradu Cambridge, Massachusetts.

KLH su 1957. godine osnovali Henryj Kloss, Malcolm S. Low i Josef Anton Hofmann kao KLH Research and Development Corporation u gradu Cambridge, Massachusetts.

Najava: KLH Model Three

KLH su 1957. godine osnovali Henryj Kloss, Malcolm S. Low i Josef Anton Hofmann kao KLH Research and Development Corporation u gradu Cambridge, Massachusetts.

Bila je to najveća svjetska tvrtka za proizvodnju zvučnika, zapošljavala je preko 500 ljudi, a trgovcima i distributerima na šest kontinenata isporučivala je preko 30 000 zvučnika godišnje. Ujedno, to je i kompanija koja je svojim revolucionarnim idejama i inovacijama postavljala nove standarde u audio industriji.

Prvi su proizveli stolni FM radio (Model Eight), prve elektrostatske zvučnike punog opsega Model Nine, prvi prenosivi poluvodički gramofon Model Eleven i ne manje važno, u suradnji s Ray Dolbyjem (Dolby Laboratories), prvi put ponudili tržištu magnetofon s Dolby redukcijom šuma (Model Forty).Tijekom mnogih godina KLH je predstavio neke od najprodavanijih zvučnika na svijetu, ponajviše Model Five, Model Six i Model Seventeen, koji uključuju dizajn niskotonskog zvučnika s akustičnim ovjesom koji su izvorno razvili Edgar Villchur i Henry Kloss.

KLH: međunarodna priznanja

KLH je zahvalan i počašćen zbog četiri sjajne inozemna ocjene u Hrvatskoj, Španjolskoj, Novom Zelandu i Koreji koji su posljednjih mjeseci proveli izvrsne pisane i video recenzije KLH Model Five zvučničkih kutija.

KLH Model Three

Nema boljeg načina za početak nove godine nego pojava dugo očekivanog manjeg brata proslavljenog modela KLH Five s patentiranim akustičkim ovjesom sustava zvučnika! Drugi u kolekciji, KLH Model Three je kompaktan sustav koji može konkurirati i većim samostojećim zvučnicima. Modernizirana pojavnost ovog remek-djela iz srednjeg prošloga stoljeća, odražavaju kultni dizajn jedinstven za KLH robnu marku sa svojom šarmantnom estetikom i velikom, značajnom osobnošću. Završna obrada dostupna je u pravom furniru engleskog oraha ili zapadnoafričkog mahagonija. Dvostazni dizajn modela Three nastavlja KLH nasljeđe poznatog akustičkog potpisa, točne i precizne izvedbe audiofilske kvalitete, uz savršeno ocrtavanje zvučne pozornice za glazbene entuzijaste s manjim prostorima za slušanje.

Izgrađen na principima dizajna akustičnog ovjesa koje je proslavio osnivač Henry Kloss, KLH Model Three nasljeđuje obiteljski akustični potpis i prirodnost glazbenog integriteta od starijeg KLH modela Five. Glavni inženjer KLH-a, Kerry Geist, dizajnirao je novi Model Three koristeći suvremenu naprednu tehnologiju, najbolje materijale i zanatsko umijeće, kako bi se postiglo nezamislivo: zapanjujući produžetak najnižeg basa, iznenađujućih detalja srednjeg basa i točnost visokih frekvencija, sve iz kutije manjih gabarita. Audiofili, nemojte dopustiti da vas veličina zavara. Bila velika ili mala, Model Three će vašu slušaonicu ispuniti glazbom koja će vašu pozornost usmjeriti je u sam centar svirke i povezati vas s djelom i glazbenicima.

KLH se modelom Three vraća u velikom stilu!

KLH Model Three karakteristike:

 • Frekventni odziv: 44Hz – 20,000Hz +/- 3dB
 • Osjetljivost u slobodnom prostoru: 85dB @ 2.83V / 1M
 • Snaga: 150 W / 600 W vršna
 • Dimenzije (VŠD): 483 x 311 x 267 mm 19” Width: 12.25” Depth: 10.5”
 • Visina sa stalkom: 711 mm
 • Zvučničke jedinice:
 • Niskotonac: šasija od lijevanog aluminija, papirna membrana promjera 200 mm
 • Visokotonac: anodizirana aluminijska kupola membrane 25.4 mm, meki gumeni ovjes
 • Skretnica: 12 elemenata
 • Akustički balans: prekidač s tri pozicije
 • Završna obrada: pravi furnir engleskog oraha; zapadnoafričkog mahagonija
 • Zaštitne mrežice: učvršćene magnetima
 • Stalak: čelične cijevi crno plastificirane, masa 14 kg, nakošen
 • Jamstvo: 10 godina

 

Za sve dodatne informacije molimo da nas bez ustezanja kontaktirate!